Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adarov nástup parádny a pasáž kde náš mladý hošan uniká pred škretmi natočená na jeden záber je skvelá. Avšak trošku mi príde, že zatiaľ čo rod draka má viac kecania, tak dej sa sunie vpred zatiaľ čo tu to stojí viac-menej na mieste. Ale určite to má zaujímavé veci do seba a čo sa týka pasáži Durina a Elronda, tak je asi najzaujímavejšia. ešte by ma zaujímalo či barmanove slová sú pravdivé, alebo to má zavádzať. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, může mi někdo vysvětlit, jak se elfům s pomocí trpaslíků podařilo postavit skoro celou výheň za pár dnů? Když to přeženu, tak za 14 dnů. Alespoň tolik času podle událostí vyobrazených v předchozích epizodách uběhlo. Ale to můžu jen hádat, protože tvůrci se neobtěžují to nijak vysvětlit. Už jen příprava materiálu a organizace práce by zabrala měsíc. Ve 4. epizodě sem si taky naplno uvědomil, že herečka, která hraje Galadriel, je opravdu strašné poleno a neumí ani pořádně prodat své repliky. Na to, kolik peněz Amazon utratil, si nedal moc práce s hledáním těch správných herců. A vůbec celý seriál má takové tempo, že je ideální ke sledování při vaření nebo praní. Stačí poslouchat a občas se podívat, když se děje něco extra zajímavého. Takových chvilek je poskrovnu. Tahle epizoda má jeden z dosud nejzajímavějších, ale zároveň nejpitomějších momentů, kdy Galadriel otočí o sto osmdesát stupňů a najednou se z ní a královny stanou BFF. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních čtyřech dílech nic jiného než nadšení. Prsteny moci u mě na plné čáře sesadily GoT z role nejlepšího fantasy seriálu všech dob. Vizuál je neuvěřitelný, každá postava sympatická, tempo ideální a upřímně mi to přijde mnohem povedenější než celý Jacksonův Pán prstenů s Hobitem dohromady. Ale chápu, že fandy Tolkiena a rasisty tenhle seriál štve. Těm prvním rozumím, těm druhým se nedá než vysmát. Už ať je tu další díl :-) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Štvrtá epizóda prináša odpovede na veľmi veľa zásadných otázok a teda, kto je otec škretov, aké je tajomstvo trpaslíkov a prečo kráľovná Miriel nenávidí elfov. Rovnako sa ale dozvedáme, že otec škretov je úplne nová postava tak, že predchádzajúce zahmlené zábery boli iba akože bu bu bu, trpaslíci skrývajú kus šutru o ktorom sa dozvedáme, že je mithrill - kov z ktorého neskôr elfovia šijú košele a Miriel sa iba snaží aby sa naplnila vízia z veštiacej gule. Teda hlavné otázniky celého filmu, boli vlastne úplné banality, ktoré dej nikam neposunuli. Týmto sa ale Hobbitia linka, ktorá bola doteraz tou najotravnejšou stáva razom najzaujímavejšou, teda hneď po tej Arondirovej.... Prevedenie: trocha som sa k nemu rozpísal už v príbehu a tak to nebudem opakovať ale musím ešte spomenúť jednu dôležitú vec. Vizuál seriálu je vec ktorá ho ťahá neskutočne hore. Napriek veľmi nešťastne voleným slow motionom je vizuál škretov, miest a lesov neuveriteľnou pastvou pre oči a dušu milovníkov fantasy. 80% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky je fajn být fér. A to i v přiznání, že J. R. R. Tolkien by ze seriálu Prsteny moci, který vychází z jím vytvořeného světa Středozemě nejspíš nebyl dvakrát nadšený. Jde ovšem díky tomuto samotnému faktu hned celý seriál označit za odpad? Tolkienovci mají právo mít vůči seriálu výhrady, zaujatost ovšem málokdy přinesla ovoce. I proto by si od nich nejspíš seriál Prsteny moci zasloužil jistý odstup. I proto, že si prozatím jde bez problému užít jako velmi fajn fantasy seriál s nadále výtečným vizuálem. I když je pravda, že čtvrtá epizoda v režii Waynea Cheho Yipa (vracejícího se z 3. epizody) se prozatím v kontextu seriálu víceméně zatím vleče nejvíc. Což neznamená, že v ní absentují pozoruhodné momenty.   Čtvrtá epizoda skutečně neskáče moc kupředu, moc nového toho vlastně o příběhu a samotném světě dvakrát neprozradí, přesto jsou postavy nadále poměrně zajímavé a vyplatí se sledovat jejich další počínání. Především jsou totiž zpátky trpaslíci a návrat do Khazad-dûm stojí za to. I díky návratu prince Durina IV. v podání Owaina Arthura. Více prostoru dostává i jeho žena Disa v podání Sophie Nomvete a prozatím se vykresluje poměrně zajímavě, větší hloubku poté dostává Elrond v podání Roberta Aramayi.   Prozatím prázdná nadále působí Eärien, sestra Isildura a dcera Elendila. Eärien v podání Emi Horvath byla vytvořena zcela originálně pro účely seriálu, kdy po ní v Tolkienové tvorbě nebylo vidu ani slechu a zatímco Isildur v podání Maxima Baldryho startuje svůj poměrně zajímavý dějový arch, který bude mít díky událostem Pána prstenů tragické následky, Eärien si ovšem svou existenci bude muset ještě odůvodnit, kdy se její bratr i otec v podání Lloyda Owena prozatím zvládli vykreslit jako o poznání zajímavější charaktery.   Galadriel v podání Morfydd Clark je nadále poměrně horká hlava a vůbec nepřipomíná tu starou známou Galadriel, do jisté míry to ovšem alespoň působí dojmem, že se charakter začíná mírně posouvat. Zajímavější je sledovat linku, kde se v plné formě představuj záporák Adar. A Joseph Mawle působí dojmem, že si vyloženě užívá být tajemným zlem, kdy se sice chová tak trochu pošetilé, zdá se ovšem, že pro to má jasné důvody. Ať už se příběh Adara v budoucnu vykreslí jakkoliv, slušný dojem dokázal zanechat už zde.   Absence hobitů (respektive jejich plemena Chluponohých) dvakrát ničemu nevadí, kdy se nemile prokazuje, že jejich linka by bez záhady o záhadném muži z oblak vůbec nevyvolává nutkání v jejich příběhu pokračovat. Jinak platí, že seriál nadále předvádí velmi půvabný vizuál, tučný rozpočet je vidět ve výpravě, kostýmech i make-upu. Závěrečné minuty poté vyvolají závan osudovosti, Bear McGreary pořád na pozici hudebního skladatele dělá, co se dá a jako fantasy seriál to pořád funguje. Že jde pořád přeci jen o dílo pod úrovní Tolkienových děl i adaptací Petera Jacksona je věc druhá, těžko ovšem vlastně kohokoliv dokázala překvapit.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)
  • Sekera, která se objeví v záběru královských komnat, je Dramborleg, jedno z dědictví Numenorského trůnu. Tato sekyra patřila velkému hrdinovi lidí, Tuorovi, stejně jako štít, který stojí vedle ní. (spacemaster)
  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)

Reklama

Reklama