Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 163)

plakát

Muž a žena (1966) 

Zajímavě natočený film, nepůsobí na mě dojmem, že je tomu dnes již 50 let. Ale pozitiva tady i končí, protože samotný příběh je slabší, zdá se i bez scénáře a k tomu jako kdyby přísní zákaz vymyslet něco aspoň herecky. Trintignant v tomto ještě docela dobře plaval/lenil ale, a to říkám upřimně, Anouk Aimée jsem nevěřil ani slovo. Zcela propadla. Je to slavný film, zaslouženě, ale jen obrazem. Mimo to záběry na okruh Linas-Montlhéry (takhle kvalitní záběry z těch let) byli pro mě fantastické.

plakát

L'Armoire volante (1948) 

Morbidní minipříběh s Fernandelem, pomalý, nicneříkající začátek, konečně zajímavý prostřední část a až příliš jednoduchý konec. Zbytečně dlouhý film.

plakát

Horalka (1960) 

Od 83% bych čekal že v něčem vynikne, ale to jsem tady neviděl. A že Lorenová dokáže zahrát vesničanku, podle mě taky žádná věda není.

plakát

Bláznivý Petříček (1965) 

Godarda většinou nerozumím a tento je další takový případ, okrem toho, Belmonda dabuje děda, což je pro mě neakceptovatelný.

plakát

Tělo mého nepřítele (1976) 

Neakční Belmondo a ač kvalitní filmařina (potěší i Marie-France či Blier), pro mě nepřehledný a nepříliš zajímavé zpracování. To ,,krimi,, myslím si že mohli odpustit.

plakát

Policajt nebo rošťák (1979) 

Tak určitě nadstandardně zvládnutý film, má vše co od Belmonda čekáme, akorát bez nezapomenutelných minut.

plakát

Nenapravitelný (1975) 

Belmondo na plné obrátky, někdo další ale již nedostává ani ten minimální prostor, vyjma Geneviève Bujold a Julien Guiomar /ale opravdu jen minimální/. Právě to je ten problém, já totiž vyžaduji i nějaký příběh, něco co mě vodí, pokud by mi totiž stačilo představení všeho možného bez tohoto, je darmo kvalitní, to bych nesledoval film ale jel bych rovnou do cirkusu.

plakát

Kdo je miliardář? (1979) 

Na styl ,,gangster je i blbeček,, se natočilo spousta komedií a tento patří rozhodně mezi ty lepší, zpracovaný až výborně. Působí svěže, nenásilně. Dodal bych už jenom tolik, že operuje spíš evropským stylem, nemusím tedy řešit jestli mám rád rumunské filmy, co od toho čekat, atd.

plakát

Cesta zhýčkaného dítěte (1988) 

Neakční Belmondo a označení jako mj. i komedie je taky přehnaný. Udivují mě diváci, jsou překvapeni z toho jak dobrý je Belmondo i jako herec. Netuším kam koukali 20-30 let, že to zjistili až tady. Ale ok, zvykám si, když film, v posledním čase mě udivuje spíš divák. Všeobecně vzato 80.léta ve francouzské kinematografii jsou laciné, nedotažené anebo nezajímavé, až na pár výjimek chybí kvalita, nápad již při psaní scénáře. Tento je také jen průměrný ale nudil jsem se, proto jen 2/5

plakát

Profesionál 2: Samotář (1987) 

Belmondo proti Jean-Pierre Malo. Počkat, Belmondo proti Jean-Pierre Malo? Vlastně ano, jaký scénář, taký zločinec. Film na úrovni TV seriálu.