Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Království nebeské (2005) 

Původní verze do kin byla taková soap opera o křižáckých výpravách s poselstvím ve stylu: "Není dobyvatel jako dobyvatel." Prodloužená režisérská verze je ovšem jiné kafe, 192 minut uteče ani nevíte jak a spousta věcí najednou začne dávat smysl.

plakát

Napoleon (2023) 

Více než 3/5 dát nemůžu. Komorní scény byly velmi povrchní a bitev se člověk velmi rychle nabaží. Skvělá je scéna na zamrzlém jezeře, kde podvodní kamera úplně kouzlí a jinde než v kině ji vidět nechcete. Zbytek si klidně dám v původní nesestříhané 4,5 hodinové verzi v televizi a nebude mi vadit rozdělit si film na 2 večery.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Vizuálně skvělá podívaná s parádní kamerou. Děj je ždímání prního dílu a rozmělněný na více postav, ale já bych se rád dival třeba jen na dokument ze světa Pandory.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Nevím, jestli se ze mě stává homofob, ale po několikáté epizodě jsem sledování vzdal. A Tom Sturridge se svým výrazem Modrá ocel ze Zoolandera pronáší kudrnaté bláboly... Not my cup of tea.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Pravděpodobně ten nejhorší vážně myšlený DC film.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Všechna ta patetická klišé jsem Tomovi zbaštil i s navyjákem a ještě u toho zamáčkl slzu. Oproti CGI bordelu, kterým nás dlouhodobě krmí Marvel, je to tak osvěživě opravdové a možná i trochu staromódní, až se mi to ani nechce věřit. Dlouho jsem nedocházel z kina s pocitem, že se těším až film znovu uvidím.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Pořád jsem tomu nemohl uvěřit. Asi jako kdyby 2 10-ti letí kluci napsali příběh a třetí 13-ti letý jim to natočil na ruční kameru. Jinak jsme se ale bavili, takže 1/5.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Recyklace scén i hudby původního filmu, prázdný děj a ploché postavy. Film mohl být o tolika věcech, tvůrci se ale rozhodli, že bude o ničem. V původním filmu bylo během prvních 2 minut víc atmosféry a napětí něž v tomto pokusu o nostalgickou vzpomínku. Šup s tím rovnou do videopůjčovny nebo na Primu po obědě.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Pokus o ženskou verzi Po krk v extázi, jen se zde místo éčka kšeftuje s osudem starých lidí. Pro mě naprosto nemorální podívaná, kdy jsem hlavní hrdince už od druhé minuty přál jen to nejhorší. Pravděpodobně zamýšlený záporák osciluje mezi totálním amatérizmem (nepovedený únos/osvobození z domova důchodců), chladnokrevností (jednoduchost s jakou nechá popravit jednu mrchu) a ještě větším amatérizmem (zpackaná poprava dalších dvou mrch). Tak komu máte fandit?

plakát

Fantasy Island (2020) 

Bože, vážně jsem to vydržel až do konce. 100 minut ztraceného života, během kterých jsem mohl napsat vlastní scénář a možná bych potom neměl tak provinilý pocit, že jsem včas neodešel.