Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (876)

plakát

Citadel (2023) (seriál) 

Milovníci papundeklového televizního vizuálu a filleroidně (čti nudně) ukecaných epizod budou tenhle seriál nenávidět. Ostatní, co mají rádi svižnost bez zbytečného vykecávání si seriál užijí ... hvězdička dolů za klišoidní scénář a nezáživnou poslední epizodu.

plakát

Jawan (2023) 

Další z řady naivních, zbytečně dlouhých a nudných indických vztahovaček. Jediné, co je na filmu dobré jsou akční scény, které je v těch skoro 3 hodinách fakt pomálu. Uznávám ale, že nejsem cílovka, a vím, že tohle je v Indii prostě základ každého tamního filmu.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Díky bohu za Stahelskiho, který má rád akční filmy a snaží se je pokaždé posunout někam dál ... narozdíl od dvou prodavačů kebabu, kteří absolutně zabili třetí Bad Boys, nebo spíš Cry/Pray Boys. Kde tihle dva kebabáři absolutně selhali, jelikož s kratší stopáží přinesli akorát televizně rutinní akční scény, kde poměr akce:děj byl 15:85, tak Stahelski si přes (celkem už otravné) budování mytologie pořád uvědomuje, že točí pokračování akční franšízy ... čili i přes brutální stopáž je tu děj:akce v poměru 50:50 ... a minimálně scéna s brokou se zápalnou municí, která si bere velkou inspiraci v Hotline Miami, vstoupí do historie jako jedna z nejnápadnějších a nejoriginálnějších akčních scén vůbec.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Když se člověk smíří s faktem, že ve filmu ABSOLUTNĚ NIC nedává smysl - dva lehké supersporťáky zastaví několik desítek tun vážící náklaďák tak, že se na něj nalepí bokem/šatník Jasona Momoy/Brie Larson, která při svých 40 kilech zmastí několik bitkařů v hospodě (všichni víme, že Brie se psychicky složí jen, když ji někdo pozve na kafe) - tak mu z toho vyjde debilní akční výplach, který mě bavil : ) A slovo "family" ve filmu zazní cca 23x.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Výkřiky o "nejzvrhlejším a nejbrutálnějším" dílu série se sice nenaplnily (tam pořád vyhrává film od Fede Alvareze), ale příjemně překvapilo. Krví se tu nešetří a od momentu pronesení zaříkadla z Necronomiconu už to jede až do konce ... bez zbytečných keců.

plakát

South Park: Joining the Panderverse (2023) (TV film) 

Parker skvěle vystihl nechutně rasistické a sexistické tendece v Hollywoodu, které mají za příčinu brutální úpadek blockbusterové kinematografie, tleskám!

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Stal se zázrak ... první Marvelovka od Endgame, která je opravdu dobrá komiksárna, kde prim nehraje politická hyperkorektnost a nejde se na ruku LGBTQHIV+/woke komunitě. Tady prostě jde o to natočit dobrý komiksový film se vším všudy, jsem rád, že Gunn dává Disneymu sbohem a jde z téhle Marvel žumpy ke konkurenci. GotG 3 jsou buďto labutí píseň nebo zažehnutá jiskra pro svět Marvelu ... jenže při pohledu na nadcházející filmy, které veskrze režírují feministické green-deal ultraliberálky, které mají ve své filmografii jen režii konverzačních indie dramat s max. 6místným rozpočtem, to spíš vypadá na ty labutě. Ale Strážce určitě stojí za to vidět, tak nepromarněte šanci!

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Většinou tuhle větu dávám až na konec komentu ... ale AŤ VÁS ANI NENAPADNE JÍT NA TUHLE POLITICKO/RASISTICKOU ZRŮDNOST DO KINA. Raději si počkejte, až to bude někde na streamu (kde můžete během filmu vyžehlit, souložit nebo dát WR v Subway Surferu), vizuálně je to hnusná rutinní CGI (kde CGI vypadá o více než řád hůř jak v prvních Transformerech od Baye), nenápadná, nudná, rasistická agitka ... nedělám si prdel, bílí se tu objevují jen v rolích absolutních dementů a uzurpátorů, kteří parazitují na inteligenci a zkušenostech černých či ostatních minorit, samozřejmě nechybí haha-hláška "White people love that shit". Rutinér Caple se strašně snaží napodobit Bayovu režii, ale selhává ve všech ohledech ... u filmu se (v případě, že nejste rasista) budete nudit a přát si, ať už to prosím skončí ... ale podle všeho tahle píčovina snad bude finanční propadák. Kdyby alespoň hlavní postavy byly zajímavé/vtipné/sympatické (nehledě na barvu kůže, pokud vím, tak je v Hollywoodu spousta talentovaných černých/latino herců), tak je to hned o něčem jiném ... ale na to se tu taky bohužel z vysoka sralo : / Absolutně nechápu moderní trend, kdy se pomocí wannabe blockbusterů místo toho, aby se tvůrci snažili o blbou akční jízdu, která má bavit, tak se raději snaží prodat svou zvrácenou "mesydž" ... jděte s tím už fakt do prdele.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Asi nejvyměklejší díl z celé série ... dám mírný spoiler, až bude mařka vykládat "pravidla pro tento díl" můžete se začít smát, pochopíte na konci, nemáte zač : )

plakát

Ambulance (2022) 

Klasická Bayovina ... moc se tu nečeká a po 10 minutách filmu se vykrádá banka. Pak už je to jen velká dvouhodinová honička, s naprosto dokonalým sound designem a OST. Upřímně nechápu jak Bay dokázal některé kamerové parádičky, které jsem nikde jinde v žádném filmu neviděl a pokud by to teď používalo více akčních režisérů, tak si dobrovolně a milerád dochčiju trencle blahem : )