Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (877)

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Snad první sci-fi seriál, který má co se produkčních hodnot smysl ... filmový vizuál, velmi dobré CGI. Sympatické postavy a akční scény jsou jen dalšími klady ... ale ten největší je rozhodně stopáž, na ploše od 3O do 46 minut není místo pro zbytečnou vatu, které jsou moderní seriály bohužel přesycené. Disney zatím válí a já se už teď těším na druhou sérku, ale taky na seriálové marvelovky z jejich produkce.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Takhle ne .... tohle si Bad Boys fakt nezasloužili. Koho srala dvojka, bude trojku milovat ... trojka je totiž natočená jako klasický rutinní akční film pro mileniály a lidi, kterým se zvedá kufr, kdykoliv někdo stiskne spoušť nebo šlápne na plyn. Bad Boys for Life se dá popsat jako telenovela s lehkými prvky akce. Jako pardon, ale "Akční" film, který má 124 minut ... a je v něm 25 minut (a 26, 89s) akce, se nedá označit za akční film (ano, stopoval jsem to, v kině jsem v poslední řadě seděl sám, takže jsem nikoho stopkama neotravoval, nejsem hovado) .... bohužel jsem udělal velkou chybu a kouknul se nedávno na dvojku, která je pro mě nejlepší akční film všech dob (ten film je totiž jedna velká akce). Navíc trojka stála asi 25 mega, bo v ní nevidíte skoro žádné miamské pozlátko a v závěrečné akční scéně je tuna špatného CGI. Ve filmu není jediná památná akční scéna .... doufám, že žádné pokračování už nikdy nevznikne, a pokud ano, tak ty dvě belgické lopaty už do toho fakt netahejte prosím.

plakát

Kočky (2019) 

Pokud jste muzikál Cats nikdy neviděli (myslím ten, který se odehrává na prknech, co znamenají svět), tak se na film raději nekoukejte ... už nikdy byste takovou zkurvenou sračku totiž vidět nechtěli. To jak tady zprasili skoro všechny písně ... dokonce i Memory, které je v podstatě (alespoň pro mě) vrchol celého příběhu tady vyzní naprosto příšerně, absolutně bez emocí (ne, fakt nepomáhá, že Jennifer Hudson do toho kuňká, nebo hází neuvěřitelně tragické držky). A je fakt smutné, že nejlepší píseň zazní až při závěrečných titulkách. O vizuální stránce není ani třeba moc mluvit, je to prostě stejně hnusné jako v trailerech, kočky se tady pohybují, jako by jim neustále někdo drtil bradavky, anebo naprosto uměle. Je to fakt průser .. a není to ani zábavný průser, je to čistě jenom průser .... velký průser.

plakát

Kvarteto (2017) 

Banda kok... umělců, co se chovaj jak uměl... kokoti.

plakát

Znovu zrozen (2016) 

Na Re:Bornu jsou jasně patrné dvě věci ... první je ta, že se jedná o nadšenecký projekt několika kaskadérů, a druhá je, že budget na film šel snad celý z kapes filmového štábu (fakt je vidět, že je to nízkorozpočťák jako prase). Děj je velice prostý a až videoherně hloupoučký ... ale na to tak nějak sere pes, když tvoří jen 25% filmu. Zbytek je prostá close combat likvidace ... dalo by se říct, že je to něco jako trošku horší japonský Raid (i tady si hlavní choreograf zahrál jednoho z hlavnějších záporáků). A já doufám, že od téhle bandy, ještě něco uvidíme, a dostanou trošku více peněz.

plakát

Pád anděla (2019) 

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív !

plakát

Spravedlnost pro mou dceru (2016) 

André Bamberski je můj nový hrdina ... chlap, který obětoval celou polovinu života, aby dostál spravedlnosti pro svou dceru, která byla znásilněna a zabita doktorem Krombachem ... milencem Bamberskiho ženy. Jinými slovy, nic z toho by se nestalo, kdyby někdo neměl potřebu roztáhnout nohy cizímu chlapovi ... o to odpornější na celé situaci bylo to, že matka Kalinky Krombacha po celou dobu bránila, i přesto, že byl Krombach několikrát odsouzen za znásilnění svých nezletilých pacientek. Realita je občas velmi smutná.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jenom asi ... nejhorší terminátor ze všech? Všem, kteří zvažují, že za tohle digitální konverzační drama utratí nějaké peníze doporučuji, aby si 3x za sebou pustili první trailer, protože ten lže jenom v tom, že je Dark Fate akční film. Ano, na začátku se dočkáme akční scény z traileru ... poté se bohužel film přenese do své primární (čti konverzační, kdy na sebe postavy dramaticky koukají, nebo se koukají do dáli) roviny, pak tu máme digitální akční dvouminutovku a tak pořád dokola, než se dočkáme závěrečné akční scény, která je sice delší, ale jako většina akčních scén se odehrává v noci či prostě jen ve velmi tmavých interiérech (nebo ještě ideálně v noci pod vodou) .... jo a to jsem ještě nezmínil absentující kinetiku bitek mezi roboboby. Je velmi smutné, když si vzpomenete, že poslední dobrá terminátoří bitka se odehrála v Rychle a Zběsile, kdy si dali přes rypák Diesel a Rock. V Dark Fate se dbalo na to, aby Termíci měli ladné a velmi plynulé pohyby, dám ruku do ohně, že v jedné z 30 zpomalovaček se Terminátor dokonce vlní ve vzduchu .. takže pokud čekáte váhu a sílu, tak jste na špatné adrese (pro Terminátora je velmi těžké uškrtit teenagera ... prostě zatíná a zatíná, ale holt to nevyjde, je to přeci jen stroj, který pěstí dokáže prorazit zdi, že jo). Postavy jsou velmi špatné, bez špetky charisma, a jejich rádoby drsné a cool hlášky se míjí účinkem skoro pokaždé, když otevřou pusu ... a že jí otevírají teda dost. Tenhle film nemá v kinech co dělat, měl zamířit přímo na Netflix, kde byste si to stihli minimálně dvakrát rozdat (btw ten film trvá tak deset hodin a má asi 3 konce, než konečně to ukecané digi peklo skončí), a ani byste nemuseli film přetáčet nazpět, bo by vám nic neuteklo. Panebože, nechte už Terminátory chcípnout (opravdu nechci pokračování s terminátořími chimérami, které mají tolik chapadel, že by si mohli odskočit do libovolného hentaie .... a tohle si btw také nevymýšlím, bo přesně tihle terminátoři drtí odboj v budoucnosti) .... kill it pls.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Klenot mezi českými prcičkovskými komediemi s jemným nádechem sraní !

plakát

Trojitá hrozba (2019) 

A zase vedle ... tedy, úplný průser to není, je to prostě klasické rutinní akční béčko s více než debilním příběhem, kde hraje opět prim dobrosrdečnost velké Číny. Ale to tak nějak každý čeká od filmu, který produkuje Čína, bo ti nacpou propagandu i do jejich verze Marťánků. Triple Threat měl být nová verze Expandables (a ještě k tomu s tučným Rkem k tomu ... zdravím vyměklé moče z Expandables 3) ... a ups, nejsou ... teda nejsou pokud jste jako já, očekávali, že všichni ti velcí pánové předvedou to, na co jsme od nich zvyklí. Tak třeba příště, no.