Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené filmy (8)

Purpurový déšť

Purpurový déšť (1984)

Je to esence všeho, co chápu pod pojmy vášeň nebo láska. Purple Rain má svou vlastní jedinečnou náladu, kterou žádný jiný snímek nepředal a nepředá. A přesně proto jej bezpodmínečně zbožňuji.

Casablanca

Casablanca (1942)

Jestli se vás kamarád zeptá, co je to láska, pusťte mu Casablancu. Film o dvou gentlemanech.

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Miluju ten film. Chihiro je jedna z nejlepších ženských (dobře - dívčích) postav. A Haku se pro mě stal symbolem charakternosti. Film má v sobě lehkost a přitom je svět v něm tak tajuplně komplikovaný. Asi jako naše sny.

Ona

Ona (2013)

Her jsem viděla poprvé zhruba před rokem a už tehdy mě snímek pevně chytl a doposud nepustil. Fungovalo v něm totiž všechno, co od filmu vyžaduji. Absolutně nenahraditelná atmosféra jedné barevné palety, které pomohl špičkový zvuk. Tam počítám i hlas Scarlett. Ach jo, holka, fakt válíš. Ta žena má totiž tolik charisma, že ho cítíte, i když ji jen posloucháte. Ale nejen forma, dostala mě především zápletka nebo spíš myšlenky, které tak nějak plynule vedou z filmu přímo k vám. Jak to vypadá, když někdo miluje. Jak bláznivě se chováme a jednáme jinak než bychom jednali za běžných okolností. Jak vnímá protějšek ideálním, ačkoliv není ideálním ani v nejmenším, ale to přece nevadí, kdo by chtěl tělo... Jak vlastně funguje vztah na dálku, kterou nikdy nepřekonáte. Možná si i uvědomíte, že Theodor a vlastně všichni zamilovaní uživatelé OS byli co se týče výběru tak nepovrchní, až se tomu nechce věřit. A ačkoliv v celém love story vnímáte vlastně jen jednoho člověka, přijde vám to celé hrozně hezké. Něžnost s romantickou melancholií na vás tvůrci nasypou až dost. A nelze litovat, protože každému film něco dá. Třeba jen takovou hloupost a malichernost, že koukat do mobilů all the time není asi to pravé oříškové. Není to pravé ani trochu.

Deadpool

Deadpool (2016)

Moje zřejmě nejoblíbenější filmové zpracování komiksu. K zbláznění to miluju! Deadpoolovu humoru nejen rozumím, já ho vyznávám. Retardy si strčte mezi poolky. Jo a WHAM!

Rocky

Rocky (1976)

Ach, srdcová záležitost takového formátu, jako je Rocky, se jen tak nevidí. Prostý děj, prostá zápletka a celkem jasný konec. Ale! Perfektní charizma Sylvestra Stallona a jeho hloupost spojená se silou z celého filmu dělají krásnou podívanou. Naivní, ale krásnou. Sylvestr dobře tušil, která role mu sedne a která ne. A třebaže charakteristika a psychologie postav není až tak propracovaná a působí dosti prvoplánově, nejde ten film nemít rád. Kultovní filmy by se zavrhovat neměly a tento k ním bezesporu patří.