Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 113)

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Opět po nějaké době asi zase nadhodnocuji, ale já prostě většinou hodnotím pocitově a zatímco první polovina filmu je klasické politické plácání jater a pro filmového diváka chaotický obrázek u hlavních postav, kdo s kým, proč a proč ne, tak druhá půlka graduje naprosto famózním způsobem a chvílemi jsem se přistihl, že zapomínám dýchat ! Výborný psychologický film a už poněkolikáté vidím, že Spielberg dokáže svému dvornímu herci Hanksovi ušít film takříkajíc na míru. Tady se pan režisér s velkým R zase po nějaké době nevýrazných záležitostí opět dokonale seberealizuje a nachází. Nacpat do necelých dvou hodin takovou brutální zápletku, aby měla hlavu a patu a ještě mimo hlavní zápletku řešit rodinné věci některých zúčastněných, je těžké a tady se to povedlo do puntíku. Dokonale vykreslené to napětí a vnitřní boj všech okolo Washington Post, zda se nakonec přikloní k novinářskému kodexu a půjdou de facto proti ústavě, nebo zvítězí strach z potenciálního krachu investigativní poctivé žurnalistiky...Chválím i fakt, že kromě Streepové a Hankse se ve filmu neobjevují známější herci, což celému filmu vdechuje autentičnost......................moje hodnocení = 9 z 10.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Vetchý dostal po dlouhé době prostor k tomu, aby na chvilku odložil role elegánů a Mirků Dušínů, aby si v Okresním přeboru vole, mohl pěkně vole zanadávat a převtělit se do role dobráckého, nicméně se slámou čouhajíc z bot buranského kapitána místní sebranky vesnických individuí.......................moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Příjemný úsměv a občasné vyprsknutí mě doprovázelo prakticky celým tímhle filmem. Francouzi umí natočit tyto ztřeštěné komedie, i komedie s vážnějším podtextem (jako tomu bylo například ve filmu Co jsme komu udělali, kde si tvůrci s bravurou dokázali poradit s citlivým tématem rasové nesnášenlivosti). Ze zmiňovaného filmu se zde v jedné z hlavní rolí objevuje kráska Elodie Fontan, která je bezesporu obsazovaná především díky svojí andělské tvářičce, ale navíc umí sehrát vypjaté emotivní chvilky, vážné chvíle a dokáže se s přehledem proměnit i v hysterickou fúrii. Kdo mě ovšem v téhle taškařici bavil nejvíc, byla "indická" """"zpěvačka"""""", nevkusně přematlaná, přeoperovaná a tupá jak sáňky a v závěru u titulků u jejího singlu jsem seriózně brečel smíchy - "nevadí mi chodit s pošťákem, ale Ronaldo by taky nebyl špatný".....................moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

SuperStar 2018 (2018) (pořad) 

Bože!Piča!Zkurvena!Prašivá do pičeeee..!!......asi takto nějak by novou superstar (a obecně podobný formát pořadu) okomentoval dnes již legendární slovensko-maďarský opravář traktorů Lakatoš. Nikdy by mě nenapadlo, že "česká" anomálie, která nese název Ben Cristovao, bude dělat porotce a hodnotit budoucí zpěváky !!! Chlápek, co neumí zpívat a ba co víc, neumí ani mluvit, bude najednou spolupředsedat v porotě například s Haberou, který ho kdysi nemilosrdně vypral do hajzlu !! Jít jako účinkující do této soutěže a nechat se hodnotit naprostým monstrem a neumětelem, může jenom stejný neumětel a nositel IQ zmrzlé makrely - fuj !!.......................

plakát

V pasti - Série 1 (2016) (série) 

Všem severským tvůrcům kriminálních filmů a seriálů (ať už norským, nebo v tomhle případně islandských) bych z fleku nechal vystavět sochy v nadživotních velikostech jako ocenění přímo úměrné jejich neskutečně kvalitní a autentické práci. To, o čem se zámořským kolegům většinou jenom zdá, dokáží tito pánové ze Skandinávie a okolí točit a tvořit s bravurou sobě vlastní !Herci jsou neokoukaní, ale především !HRAJÍ! jak o život. U severské kinematografie mám vždycky pocit, že nesleduji film, nýbrž skutečné události, ta autentičnost je prostě neskutečná. Tady, na pár kilometrech čtverečních tomu není jinak, drsný a zamotaný kriminální příběh, zasazený do nehostinné krajiny Islandu, kterou bičuje vítr a sněhová bouře, rozplétá jeden velký zamotaný příběh, kdy se tamním obyvatelům do té doby klidného neznámého přístavního městečka o nějakých vraždách, korupci a kuplířství mohlo zdát jenom v těch nejhorších nočních můrách. Člověk má sice trošku problémy, než si uspořádá tamní jména, která jsou tak složitá, že jednoduše splývají, ale aspoň se filmový divák musí o to více soustředit, aby mu neunikla žádná pointa. Jelikož to je základ pro pochopení celé složité zápletky. A kdo je příznivcem kriminálních seriálů se života, bez jakýchkoliv efektů a nestandardních a nereálných situací, toho si tenhle seriál okamžitě získá - moc se těším na druhou sérii !!.......................moje hodnocení = 10 z 10.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Moje mínus, že jsem se na tenhle film koukal s českým dabingem, protože dabérka (netuším,co to bylo za afektovanou krávu), která namluvila Radanu Mičel, by se s tím svým hysterickým ječákem neztratila například v Kameňáku, nebo jiném českém veledíle. Jako film, od kterého člověk nic nečeká, OK - ale srovnávat to s Vetřelcem je podle mě trošku mimo, už jen to, že si nemůžu pomoct, ale od začátku do konce se to na mě celé tváří jako béčko - od hudby, přes herecké obsazení až po ty kulisy a monstra jako taková. Takže původní vizi, že si dokoukám celou serii Bitch Black, odkládám na neurčito...................moje hodnocení = 5,5 z 10.

plakát

Lovci pokladů (2004) 

Je až neskutečné, jak se dokázal takový Nicolas Cage vypracovat až mezi hollywoodské top herce, když i Ben Affleck je proti němu mistr mimiky !! Asi má na ten svůj uplakaný a ublíženecký výraz, který používá a nasazuje v každém filmu, patent...když si člověk toto odmyslí a přestanou na něj chodit tiché záchvaty smíchu, pak se tenhle film dá i zkousnout................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Hráči (1998) 

Film, který mi takříkajíc sednul, nejen pokerovou tématikou, která je mi blízká a zajímá mne, ale i citlivým obsazením herců - dalo by se říct, že co do charakteru hlavní role to bylo takové volné pokračování Dobrého Willa Huntinga. Hezoun, co na první pohled vypadá, že neumí do pěti počítat, je ve skutečnosti pomalu matematická génius a psycholog v jedné osobě. Odstřelil bych Edu Nortona, který mě svým afektovaným a nesvědomitým přístupem přiváděl k šílenství a odstřelil bych taktéž českého dabéra, který se marně pokusil předabovat Johna Malkoviche "rusko-českým" dialektem, jinak pecka. Dobře odvyprávěné a parádně gradující psycho, kterak gamblerství postupuje z mírných sraček až do hlubokého septiku a jenom pár šťastlivců umí v téhle hře najít systém.......................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Lesní rituál (2017) 

No ty vole hergot ! Od Blair witch další pěkný projekt, který většinu filmu sází na přírodní atmosféru a absenci digi-efektů, ale bohužel v závěru je celý ten pěkně fungující příběh a chemie mezi přáteli vč. výborných flashbacků zprcán kreaturou, která vzdáleně připomíná výsledek milostného románku mezi jelenem, psem, sobem a postiženým člověkem, obrovská škoda..................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Taxikář (1976) 

Rozhodl jsem se, že postupně začnu nakoukávat kultovní filmy, které mi ve sbírce shlédnutých věcí nějakým nedopatřením chybí a Taxikář se mi nabídnul jako první v pořadí a jsem spokojen. Je to těžký film na vstřebání a věřím,že ne každému se tento svérázný Scorseseho styl bude zamlouvat, ale mě tedy ano. De Niro tu ještě coby relativně mladý zobák dominuje v dusném thrilleru o tom, kterak se může jednotlivec s těžkou minulostí v zádech těžko naučit žít ve světě plném sraček, nenávisti, nespravedlnosti a špíny...................moje hodnocení = 8 z 10.