Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Matt Damon - jeho hráčská vášeň se všemi triky, manévry, gesty, blafováním a myšlenkovými pochody, je děsně nakažlivá, i když partneři jako je Červ - Edward Norton - jsou na zabití, protože jim nejde o hru, ale jen o prachy. Napětí jako hrom kdykoli je Matt u karet a to i v bezvýznamné hře, natož v té důležité s Malkovichem, něco hráčské i mezilidské psychologie a morálních dilemat, ale díky inteligentnímu scénáři, je to velmi přitažlivé, i herci si to užívají a ve výsledku je to znát. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasické devadesátkové drama. Nečeká Vás nic převratného po stránce příběhu a dějových zvratů, jenže je to prostě zábava a má to drive. Damon a Norton ve svých zlatých letech a příběh hazardních hráčů bez zbytečných vytáček kolem. Všechno jste už někde viděli, ale zároveň je všechno tam kde má být a je to prostě velmi příjemná zábava a John Malkovich si finále ukradl pro sebe. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se Matt Damon probudil a usoudil, že by mohl, než se stane Bournem, ztvárnit někoho, koho nebudou chtít ve filmu všichni zabít a diváci upřímně a důvodně nenávidět. Neb je to zlatý americký chlapec, měl víc štěstí než rozumu (skutečně žádný problém) a osud mu přihrál dobrý film a jako parťáka Edwarda Nortona (ach). Pořád nemám ráda Matta Damona, ale v tomhle filmu jsem mu přála, aby vyhrál a ne, aby zemřel smrtí krutou a strašlivou. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Karty, procenta, výpočty, to vše váš mozek počítá automaticky, už si na to navykl. Na vás už pak je jen srovnat to s tvářemi a reakcemi vašich protivníků. A to vám přeci taky vždycky šlo. S takovými schopnostmi se to pak hezky hraje a tak není divu, že vaše sebevědomí stoupá. Stoupá tak dlouho, dokud vás zcela nezaslepí a nakonec v jedné partičce s mafiánským Rusem nepřivede na mizinu. Jó, po takové sprše si jeden rozmyslí, jestli v kartách pokračovat. A tak by místo pokeru Mike mohl do konce života jezdit s náklaďákem. Jenže Worm je venku z kriminálu a že bychom si s ním nedali ani jednu partičku? To bychom starému parťákovi ze školy neudělali. Worm ty karty zase tolik neumí, zato ale má rychlé ruce a zná spoustu triků. Jo a abychom nezapomněli, dluží deset táců našemu starému kamarádovi Rusovi. Takže co Miku uděláš? Právničina a láska nebo starej kámoš a karty? // Výborné duo Norton&Damon 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru je tento film jako pohlazení po duši. Na rozdíl od Hráčů se Stallonem, kteří jsou spíše k smíchu. Zatímco Mike dodává příběhu nadšení a radost ze hry, tak Červ trefné hlášky a vtipné situace. Nortonovi sedla role Červa jako prdel na hrnec a právě scéna s pověstným věšákem u mě dotáhla Hráče až na plné hodnocení. Nechci tvrdit, že je tady film podhodnocený, ale hráči pokeru si 10% můžou klidně přidat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)

Reklama

Reklama