foto

Václav Jílek

  • nar. 27.3.1981 (36 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Václav Jílek se narodil 27. 3. 1981 v Praze. V dětství navštěvoval Dismanův rozhlasový dětský soubor. Po dokončení gymnázia byl přijat na DAMU na katedru činoherního herectví, a v rámci studia dostal Cenu Jiřího Adamíry za výrazné tvůrčí úspěchy. DAMU dokončil v roce 2006, absolvoval rolí Jakuba v Kunderově hře Jakub a jeho pán.

První angažmá dostal v Divadle F.X.Šaldy v Liberci. V současnosti hraje v Divadle v Celetné s pohybovým divadlem Veselé skoky v představeních Na hlavu!, Ve stanici nelze, Baby box a  Havran. V divadle Na Jezerce ho můžeme vidět  přestaveních Jeppe z vršku, Večer tříkrálový, Charleyova teta. V rámci Shakespearovských slavností účinkoval v představení Jindřich IV.

Účinkoval v televizních pohádkách Trampoty vodníka Jakoubka a Micimutr, či v seriálech Dobrá čtvrť, Kriminálka Anděl, Ach, ty vraždy! V cyklu televizních filmů Ach, ty vraždy! ztvárnil roli Kamila seriálového vnuka Jiřiny Bohdalové alias Květy Kalendové. Detektivem by ale v soukromém životě být nechtěl.

Vidět jsme ho mohli ve filmech Muži v naději, Láska je láska, Donšajni. Ve filmu Muži v naději hrál roli mladého Rudolfa (mladého Bolka Polívku).

Učil se francouzky a Francie je mu sympatická, svoji francouzštinu využil v malé roli ve francouzko-českém dramatu Paní z Izieu.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Miluji tě modře
2016 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2013 Donšajni
Křídla Vánoc
Šikmá plocha (studentský film)
2012 Láska je láska
Stín smrtihlava (TV film)
2011 Micimutr
Muži v naději
2008 Rudý baron
2007 Paní z Izieu (TV film)
2005 Na prahu (studentský film)
Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Nehoda (TV film)

TV seriály

2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (8)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Loupežné spiknutí (S03E31)
V týlu nepřítele (S03E28)
Šmejdi znovu na scéně (S03E27)
další epizody (45)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Panenka vs. sedmá velmoc (S01E31)
Lidi umí překvapit (S01E30)
další epizody (32)
2012 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Proces doktorky Kalendové (E07)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Panenka (S03E09)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Vražda poštovní doručovatelky (E05)
Smrt lobbisty Mansdorfa (E04)
Tajná mise docentky Rybkové (E03)
další epizody (5)
2009 První krok (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace