Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Tak nějak jsem tajně doufal v epickou strhující podívanou ala Pán prstenů. Kdo jiný by mohl chtít dokonalý film a propagaci než Blizzard? Od začátku jsem Duncanu Jonesovi věřil. Bohužel toto očekávání se nenaplnilo. Holt už je jiná doba a nic jiného než fantasy akční komedie v Americe nevznikne. Jsem již téměř desetiletý a náruživý hráč a fanda World of Warcraft. Mrzí mě nevyužitý potenciál, protože právě tady se nabízelo nepřeberné množstí možností pro vytvoření epického příběhu. Nejsem úplně sklamaný, film měl opravdu pěkné okamžiky a grafické zpracování, ale místo záblesků úžasných míst jako stormwind, dalaran, karazhan elwyn forest... se dalo vytvořit ipravdu epické dílo. Mrzí mě i též zkomolení příběhu a postav, ačkoliv chápu, že nacpat to do 2 hodinového filmu je nadlidský úkol. V 3D jsem si to opravdu užil, lituju jen toho, že to nebylo promítané v AJ, přeci jen v překladu se ztratil smysl některých vět a dokonce i v orginále mohly být konverzace promyšleny lépe. Možná jsme až příliž přísný, ale 3*.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Musím přiznat, že jsem se doopravdy pobavil a s chutí zasmál. Originální děj, dobré hlášky. Koukatelná pohádka. Dobrá práce!

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Fraška. Tohle slovo mi vyplulo na povrch, když jsem si lámal hlavu nad tím, co mi tu asi nejvíce vadí. Sebrání velikosti a vážnosti eposu Star Wars tím, že se z něj stane fraška. Jistě, že jde především o tunelování nadšení fanoušků, nicméně dá se zkouknout. Průměr jest adekvátním ohodnocením.

plakát

3 Idiots (2009) 

Stalo se vám, že po bezmála třech hodinách filmu si přejete aby ještě nebyl konec? Přeci jen se jeden našel a trofej se přesouvá do Indie. Příjemný bláznivý film pro odlehčení v neotřelých a hypnotizujících barvách orientu...

plakát

Ronin (1998) 

Mažu už šestou formulaci, jak je tento film dokonalý. Je to perfektně vybroušený diamant staré filmařké školy.Scénář, hudba, herecké výkony, provedení, exteriéry všechno perfektně klape. Nejsou tu žádní superhrdinové - ani chvilka zaváhání - ano, tohle by se mohlo i stát i v reálnu. Je to film, který si zaslouží být považován za špičku. Parádní podívaná, na kterou se kdykoliv rád kouknu znovu a znovu.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Vůbec jsem si to neužil. Pro mě je to jen bezduchá digitální spatalnina. Když shrnu celou trilogii, tak tendence sestupná. Nakolik se scénář podobá originálu netuším, ale nestojí a pochvalu. Totální promarnění nejcenější filmařské zbraně - hudby, nevyužití novozélandské krajiny (zvlášť poslední díl). Vyhraněné postavy, předvídatelný děj. Zjevný cíl - vytunelovat z Pána Prstenů co nejvíce $.

plakát

Café de Flore (2011) 

Začnu negativnímy dojmy, ty jsou jednoznačnější. Prvních 45 minut pro mě bylo utrpením a ani po shlédnutí celého filmu se toho nemůžu zbavit. Nevadí mi pozvolné zaplétání a rozplétání děje, ale zde jsem se nezbavil dojmu, že je to jako pěst na oko. Dějová linie v minulosti mě emotivně nepřesvědčila a ani osudová spřízněná duše. Nicméně ostatním postavám se mě podařilo vtáhnout a ten lehký dech mysteriózna mě vždy dostane. Dost dobrý. Střih a kamera parádní, zvláště s rostoucím časem, kdy začíná být zřejmý účel. ∑=***

plakát

Gejša (2005) 

"Vznešená skoro-nuda." @POMO. Těmito třemi slovy je řečeno vše. Zoufale dlouhá, suchá, ale jinak příjemná romantická oddechovka.

plakát

Avatar (2009) 

Možná jsem udělal chybu, že jsem se na tento film podíval 2x. Poprvé jsem jen zíral s otevřenými ústy plnými němého úžasu. Po vizuální stránce je to opravdová pastva pro oči. Neokoukané a úplně nové prostředí. Asi jeden z mála filmů, který bych chtěl vidět ve 3D. Velmi se mi líbil vztah mezi tvory a planetou Pandora. Avšak při druhém shlédnutí se mi do popředí dral americký mainstream, na který jsem už doslova alergický, protože nám je zkrmován v každém druhém filmu.