Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (956)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Kdyby se k projektu dostal zručnější režisér, tak by se jednalo o výjimečný film. Vizuálně byl totiž působivý, nápady dostatečně šílený i zajímavý, obsazením poměrně sympatický a hlavně nabídl výbornou sekvenci zápasu mezi koňmi, za což si budu film dlouho pamatovat. Závěrečné vyvrcholení je totiž už jen na sebe se kupící nuda a klišé, které předchozí dění posílá do kopru. A film si to uvědomí až příliš pozdě a ,,otevřenou'' scénou odjezdu do divadlo jen mile překvapí... 2,5*

plakát

Absolvent (1967) 

Další položka, která mě skutečně pálila v mém seznamu filmů, které musím nutně vidět, je už odškrtnutá. A můžu jenom litovat, že mi to trvalo tak dlouho. Snímek stojí za zhlédnutí už jen kvůli Hoffmanovi, vývoji, který zde jeho postava prodělá i kvůli samotnému vyvrcholení celého příběhu. Hudba navozovala nostalgii i retro, přestože věk nebyl na snímku absolutně poznat

plakát

Absurdistán (2008) 

Absurdistán není ani trochu absurdní. Je totiž nijaký, pouze se snaží svou bezmyšlenkovitost vydávat za něco ozvláštňujícího. Přitom úvod vypadal docela dobře, i když vtipy neměly takovou razanci, jenže jednotlivé gagy nakonec zabírají skoro všechen čas a díky své předvídatelnosti jsou otravné. A do toho je ještě jen tak mimochodem přimíchaný nudný příběh...

plakát

Absurdistán (2006) 

Kéž by to bylo aspoň tak průměrné jako Joe Bowers, potom bych se na to možná mohl dívat, aniž by se strachoval, že se mi něco stane s mozkem. A taky by pomohlo, kdyby se přidal falešný smích, abych věděl, kdy se smát, protože já jsem vážně nezaregistroval jedinou stopu čehokoli, co by připomínalo humor. Jedno jediné pousmání na úplném konci je zatraceně málo.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Přesvědčoval jsem se, že události musí obsahují nějaký smysl a konkrétní důvody, a nesemelou čím dál tím více se vybarvující postavy. A spadl mi tedy kámen ze srdce, když konec přinesl aspoň částečné rozhřešení. Možná kdybych si více uvědomoval, pro mě nenápadnou, komediální tvář a nebyl závislý na vyprávění o těžkostech, příkořích a životě, tak bych nebyl závěrem tolik překvapený. Jenže to by mě potom snímek třeba nemusel zasáhnout s takovou intenzitou...

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Výborná režie, herecké legendy, originální námět a zpracování, nezapomenutelné gagy a máme tu jeden z nejlepších a mých nejoblíbenějších českých filmů.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Samotná vražda i její brzké vyšetření jsou v tomto případě odsunuty na vedlejší kolej, protože se následně odehrává důležité prodiskutování nejen morálního dilematu, což je něco výjimečného. A na působivosti dodává také zamrzlé prostředí spolu s motivem vraždy, rozličnými cestujícími i neúprosně ubíhajícím časem a nutností se rozhodnout.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Film jsem musel zhlédnout několikrát než jsem mu přišel na chuť. A jsem rád, že se mi dřívější nezájem podařilo překonat. Nový pohled na filmy s agentskou tématikou, žádná rozbujelost, ohlížení se po ženských a vtipkování, tohle je komorní příběh s důrazem na výpravu, hrdinu, do kterého zapadl Damon jako ulitý, atmosféru a řemeslně zvládnutou akci.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

1. série Kvalitu si Agent Carter držela daleko vyrovnaněji v lehčím nadprůměru než první série Agentů, jenže na druhou stranu jsem nedostal, snad kromě té poslední, nějakou opravdu výbornou epizodu... Dobové vykreslení, atmosféra, prostředí, nápaditá akce, humor a nadhled i hudba jsou zárukou dobře odvedené práce, jenže zde opět bezkonkurenčně kraluje výborná Hayley Atwell v hlavní úloze, neméně mě však potěšila i přítomnost Jamese D'Arcyho jako komorníka Jarvise. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Kvůli tomu neuvěřitelně přitažlivému feelingu, který i ze slabého příběhu, dělá svoji výhodu, seriál žeru. Takže, když si seriál takhle poradit s nevýhodami, mohl se soustředit na to, v čem vyčnívá a to je nenucený humor a výborně ztvárněné postavy. Prakticky všechny klady 1. série se přesunuly i do druhé, kde se ještě zvýraznily.

plakát

Agent Carter - Season 1 (2015) (série) 

Kvalitu si Agent Carter držela daleko vyrovnaněji v lehčím nadprůměru než první série Agentů, jenže na druhou stranu jsem nedostal, snad kromě té poslední, nějakou opravdu výbornou epizodu... Dobové vykreslení, atmosféra, prostředí, nápaditá akce, humor a nadhled i hudba jsou zárukou dobře odvedené práce, jenže zde opět bezkonkurenčně kraluje výborná Hayley Atwell v hlavní úloze, neméně mě však potěšila i přítomnost Jamese D'Arcyho jako komorníka Jarvise.