Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 534)

plakát

Que Dios nos perdone (2016) 

Ó, tydlety civilní krimi humusárničky já tuze rád. A tahle se vskutku náramně povedla! Americký remake za tři, dva, jedna…

plakát

Já, Simon (2018) 

To je můj šálek mokačína! Hřejivá dospívající vztahovka opentlená indie melodiemi dle mého gusta. Juch!

plakát

Psychiatr (2018) (seriál) 

Nějak tomu Brühlovi nemůžu přijít na chuť. Jedna sezóna bohatě stačila.

plakát

The Looming Tower (2018) (seriál) 

Když se dva perou, třetí se směje… a strhává mrakodrap dopravním letadlem. Fantastická špionážní pecka s výtečným Jeffem Danielsem. Televizní klenot loňského roku!

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Schindlerův seznam Stevena Spielberga řadím k nejsilnějším kinematografickým zážitkům mého života. Premiéru jsem v kině neviděl, tenkrát jsem ujížděl leda tak na Spielbergových dinosaurech z Jurského parku a poprvé jsem se k filmu dostal až na střední škole, kdy nám jej v rámci výuky pustila naše češtinářka. No a mně z toho padla čelist k zemi. Silný lidský příběh z doby plné ukrutného marastu a nevídaného utrpení zachycený tou nejsurovější optikou, zcela bez příkras a sebemenších servítek. Od té doby jsem snímek viděl ještě několikrát a pokaždé mě ohromila jeho velikost. Neesonův zprvu odtažitý továrník opilý vidinou rychlého zisku, jenž se po nepříjemném vystřízlivění stává spasitelem, Kingsleyho tiše vzdorující úředník, Fiennesovo nelítostné monstrum, Kamińskiho nádherná kamera, Williamsova tklivá hudba, Zailianův citlivý přepis trpkých událostí do působivého příběhu o síle lidského ducha a touze žít... to vše dohromady pod pečlivým Spielbergovým dohledem tvoří nezapomenutelnou výpověď o jedné z nejtemnějších stránek našich dějin. Dnes, pětadvacet let po uvedení do kin, jsem ten film viděl poprvé na velkém plátně. A jedno vím jistě, letos už tam takhle dobrých filmů moc nebude. Tak si zkuste najít čas a zajděte se na něj mrknout, nejlépe i s vašimi potomky. Protože na tyhle události nesmíme nikdy zapomenout.

plakát

Záhada Silver Lake (2018) 

David Lynch, Alfred Hitchcock a David Robert Mitchell přijdou do baru a... chrrrrrrrr.

plakát

Jde si pro nás noc (2018) 

Tu a tam si člověk potřebuje odpočinout u nějaké té libové řezničiny. Letos padl los na tuhle indonéskou sekanou plnou vykloubených končetin, polámaných kostí, roztrhaných šlach, proražených plic a pořezaných tkání. A byla to zase legrace náramná, takže mám minimálně na rok vystaráno.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Nu, to byla vskutku znepokojivá podívaná. Taková vtíravě olezlá a nepříjemně páchnoucí okultní duchařina pro starší a pokročilé. Neklidné spaní zaručeno.

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Pěkné to tam v tom Singapuru mají, jen co je pravda. Dokonce jsem si o tom státečku nastudoval pár informací z Wikipedie a kouknul na fotky, mají se tam dobře. Skoro jako u nás.

plakát

Vdovy (2018) 

Dozlatova vypečená heist žánrovka, jaká už tu dlouho nebyla. Nebýt toho trochu podivného narativního přešlapu (Neeson), bylo by to z fleku za pět. Viola Davisová vládne!