Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (167)

plakát

Africké kočky: Království odvahy (2011) 

Naprostá pecka. Záběry epické, příběh geniálně zachycený bez jakéhokoliv přímého lidského zasahování. A tak to má být!

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Lepší než první díl. Mnohem více akce, mnohem víc promyšlenější, mnohem víc - všeho! Nejlepší scéna (to jsem vážně smíchy pukala) - když přijde Čas na čaj a hledá Alenku. Tolik geniálních utahovačných hlášek na konto Času od čajového osazenstva jsem snad ještě neslyšela. :D Bravo!

plakát

Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda (2015) 

Chipmunkové se drží svého pomyslného "kopyta". Musím uznat, že to byl mnohem poutavější díl než předešlé. Mnohem víc akce, dojetí, všeho, takže dávám 4*. Chipmunkové dávají to, co se od nich očekává, takže nemohu dát méně než 4*.. :)

plakát

Anča a Pepík (2017) (seriál) 

Můj naprosto oblíbený komixový příběh z dětství společně se Čtyřlístkem, když jsem tohle spatřila v tv, naprosto mě to šokovalo - jak mě to mohlo minout?! :) A koukám, ejhle! on je to poměrně nový seriál. Znervózněla jsem. Ale nebyl důvod, díly se drží komixů a já jsem naprosto spokojená. Škoda že to nebylo za mýho dětství... Už se těším na Vodopád Přízraků..

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Předlohu jsem nečetla. Musím ale podotknout, že ať už je jakákoliv, film je parádní a dost mě oslovil. Možná proto, že patřím k těm, kterým Vieweghovy filmové adaptace nevadí, ba naopak u nich radostně tleská. Vždycky se prostě trefí do mého vkusu...

plakát

Astérix a velký boj (1989) 

Temnější Asterix, kterého jsem se jako malá fakt bála. :) Ostatní Asterixe hodnotím o kousínek výš.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar jsem zhlédla dvakrát v kině ve 3D a následně ještě mnohokrát doma. Nutně musím konstatovat, že málokdy mě dokáže film nadchnout podruhé či potřetí stejně, jako poprvé. Avatar to dokázal. Nabitá sci-fi fantasy nám ukazuje nejen převratnost dnešní techniky, jež plodí potěšení pro oči úchvatnou animací, ale dokáže oslnit i nabitým příběhem s hlubším smyslem, z kterého si je však ne každý schopen něco vzít. A hudba? Luxusní. Umocňuje zážitek a na Pandoru vtáhne naprosto dokonale. Snad žádný kaz to nemá. Budu se modlit, že všechna pokračování budou stejně tak úchvatná, jako první díl. :)

plakát

Baelin's Route: An Epic NPC Man Adventure (2021) 

Nikdy v životě jsem neviděla poutavější short, který by mě takhle dostal - nápadem, hudbou, atmosférou, hereckými výkony, bojovou choreografií, výběrem lokací (i když filmovat na Novém Zélandě je výhra sama o sobě :). Nutno podotknout, že tuhle partičku "Viva La Dirt League" sleduji už nějaký čas a jejich humor je mi velmi blízký, tenhle jejich film se ke mně dostal až nyní a já jen zírala, s jakou pečlivostí byl vyšperkován. Jako by to bylo něco živého, co člověk automaticky bere do dlaně něžně, s citem, a prostě si tu krásu musí užít. A to je prostě i ta výhoda, když je něco natočeno bandou lidí, kteří bezmezně milují to, co dělají.