Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

James Cameron

Král světa. Víc netřeba říkat, ale třeba se jednou rozepíšu:)

Tim Burton

Nechci aby to znělo nějak špatně, ale Burton je v podstatě nejlepší režisér pohádek široko daleko. Dokáže vytvořit mrazivě kouzelný svět, aniž by ubral na poutavosti pro mladé nebo starší diváky. V každém filmu má vizi, která se v 99% ztotožňuje s mojí...

David Lynch

Jediný originál, který nikdy neměl dostat do ruky digitální kameru...

Alfonso Cuarón

Kouzelník se schopností dostat diváka do jakéhokoliv světa, který si zamane a provést ho jeho krásami aniž by měl potřebu se pohnout.

Andrew Niccol

Má srdcovka. Režisér, který si drží svůj autorský dohled nad dílem. Skvělý scénárista, výborný režisér a člověk, který stvořil Gattacu a Obchodníka se smrtí.

Steven Spielberg

Steven Spielberg je něco jako polobůh. Netočí špatné filmy, dokáže se zavděčit většině diváků a nikdy tomu není na úkor kvality. Krom toho je to osobnost, které současný Hollywood asi může nejvíce děkovat za svou tvář.

Ridley Scott

Na jeho Blade Runnera nedám dopustit, ale Ridley Scott není režisér s jedním filmem. Naopak on jich má mnoho, všechny kvalitní a především velmi různorodé žánry i témata. Takto univerzálních režiséru příliš není... z těch nejlepších snad jen Steven Spielberg.

Darren Aronofsky

Největší režijní talent poslední let a jeden z mála režisérů, kteří se po kvalitním debutu dokáže každým filmem držet stále pevněji na hvězdném nebi. Co projekt to očekávání. Hlavně ať točí víc než jeden film za 6 let...

Frank Darabont

Jediný režisér na světě, který dokáže zfilmovat Kingovy knihy... Má obrovský talent, čich na kvalitní témata, herce a správnou míru emocí a citů ve filmu. Škoda, že netočí více filmů, ale každý je klenotem.

Christopher Nolan

Možná jediný režisér posledních let, jehož jméno samo o sobě je zárukou kvality, originality, technické brilantnosti a jeho filmy jsou událostmi roku. Je to tvůrce snů, které překonávají očekávání i hranice současné "mainstreamové" tvorby.