Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Přiznám se, že mě to zklamalo. Toma Hankse mám moc rád, ale tady mě nějak nepřesvědčil. Možná jsem na Kapitána Phillipse neměl tu správnou náladu, možná mi vadila ta somálská hatmatilka, ale rozhodně se nechystám dát tomuhle filmu druhou šanci. V tomhle případě snad poprvé souhlasím s verbalovým hodnocením.

plakát

Markýz del Grillo (1981) 

Obrázky ze života stárnoucího šlechtice v podání vynikajícího Alberta Sordiho, který prožívá ve Francouzi okupovaném Římě příhody jako z Dekameronu. Já osobně italské komedie moc nemusím, ale z téhle na mě dýchlo melancholické kouzlo takových Menzlových filmů, jakými byly například Konec starých časů, Slavnosti sněženek či Vesnička. Dovedl bych si v roli markýze představit Rudolfa Hrušínského.

plakát

Ve stínu (2012) 

Ano, v padesátých letech to asi úplně takhle nevypadalo a nestraník by sotva mohl dělat policejního kapitána. Ale když pomineme některé historické a ,logické přehmaty, musíme ocenit výborné herecké výkony, velice solidní režii a dobrou práci s kamerou. A za sebe musím dodat, že věřím tomu, že se i v naší nedávné minulosti najdou takhle stateční lidé, kteří žijí v pravdě a obětují jí i svůj život.

plakát

Čistá práce (2008) 

Rozhodně mě to potěšilo, retro filmy se zločineckou zápletkou mám už od dob Podrazu moc rád. Výborní byli David Suchet a Jason Statham, nezklamal mě nikdo z Terryho gangu, příslušníci policie a různých tajných služeb mi ale trochu splývali. Film je podle mě výborně nastříhán, příliš mnoho hluchých míst se tam nevyskytuje, svižná je i doprovodná hudba. Dal bych čtyři hvězdičky, ale to by možná bylo moc, tohleto je klasický sedmdesátiprocentní film.

plakát

Otec prasátek (2006) (TV film) 

Na televizní film je to opravdu velice slušná podívaná, kterou bez výčitek svědomí hodnotím 75 procenty. Kvalitně obsazeno, dobře zahráno, i když by se to někomu mohlo zdát příliš dlouhé. Výborní byli Michelle Dockeryová v roli Zuzany, Marc Warren coby pan Časnačaj, pobavil mě i Nicholas Tennant jako Noby Nóblhóch. Dokázal bych si představit seriál, který by byl věnován ankh-morporské Městské hlídce.

plakát

Šťastný Jim (1957) 

Ekranizace jedné z mých oblíbených humoristických knih, rozhodně nemůžu dát míň než čtyři hvězdičky. Výborný Ian Carmichael, nějak tak jsem si Jima představoval. Dokonalí jsou i Hugh Griffith coby profesor Welch a Terry-Thomas coby jeho snobský syn Bertrand. A opravte si popisek, je to Welch, nikoliv Welsh. I když Hugh opravdu pochází z Walesu :-)

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Film mi místy připomněl úžasnou adventuru Syberia, moc se mi líbila hudba Howarda Shorea i kamera Roberta Richardsona. Výborné bylo herecké obsazení, nevadil mi ani osožák Borat. Rozhodně nelituju těch dvou hodin, které jsem u Hugona strávil, ale podruhé to asi vidět nemusím. Pro mě 70 procent,

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Brezhnev took Afghanistan, Begin took Beirut... Tohle se mi jako první vybavilo při sledování Valčíku s Bašírem. Asi za to může i Watersův pražský koncert, který jsem před 14 dny navštívil. Pokud jste tam byli, možná si vybavíte i miniportréty lidí, obětí všemožných válečných konfliktů minulého i tohoto století, které jsme mohli shlédnout na zdi, postavené v O2 aréně. A o nesmyslnosti války a zabíjení je i Valčík. Velice silný film, doplněný skvělým soundtrackem. Nejsilnější scény? Titulní valčík s lehkým kulometem a cesta s mrtvými a raněnými obrněným transporterem. Jak už tady bylo zmíněno, spíš než Persepolis mi to připomíná The Wall.

plakát

Město mé naděje (1978) 

Byl jsem na tom v kině, jelikož v hlavní roli hrál otec jednoho mého spolužáka ze ZDŠ Lidových milicí :-) Děj už si vůbec nevybavuju a podruhé to s největší pravděpodobností neuvidím.

plakát

Ed Wood (1994) 

I po druhém shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o totálně pětihvězdičkový film. Přes všechny překážky, kladené Edovi osudem do cesty, nikdy neztratil svůj optimismus a joie de vivre, něčím mi to připomíná The Shawshank Redemption. Martin Landau je v roli Bely Lugosiho dokonalý, miluju scénu s gulášem :-)