Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Kobe Doin' Work (2009) (TV film) 

Filmů o basketbalu je jako šafránu a milovník basketu by si tenhle dokument neměl nechat ujít. Tím spíš, že ho natočil režisér, který rozumí svému řemeslu víc než dobře. Moc hezky pohled do zákulisí americké NBA a jednoho "pracovního" večera Kobe Bryanta. Většina lidí se dívá na sportovní noviny a říká si ... "Vždyť si tam jen čutaj/házej s merunou/pinkaj míčkem". Nikdo z nich nemá představu o tom, jak dlouho ten sportovec dře, aby pak získal ty vysněnou smlouvu za miliony. 1 hvězda pro totální nesportovce, 3 hvězdy pro sportovce, 5 hvězd pro basketbalisty a pro fanoušky KB24 mi nestačí měřítka, pro ty je to prostě povinnost.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Misto hodnocení bych sem měl spíš nahrát svoji fotku s vytřeštěnýma očima a čelistí padlou až na zem. s timhle výrazem jsem hltal každou vteřinu. Název "Temný rytíř" je naprosto trefný. Nolan je věrný své pověsti a takhle ponurého, temného a emocemi nabitého batmana jsem neočekával. Heath Ledger jako Joker je kapitola sama o sobě. Psychopatický, chladnokrevný, krutý, šílený a bez špetky svědomí či morálních zásad jde tvrdě za svým cílem. V reálu byste ho nechtěli potkat ani z jedoucího rychlíku. Nechci tvrdit, že je lepší Joker než Jack Nicholson. Minimálně však srovnatelný. Aaron Eckhart jako Harvey Dent alias Dvě tváře by byl možná postava na další pokračování. Škoda, že ho režisér pohřbil už teď. No a k tomu hudba dvojice Hans Zimmer & James Newton Howard.....beze slov. Pokud se rozhodnete na tenhle film jít do kina, budete se smát, plakat, zuřit, bát se a bude vás potom mrazit v zádech kdykoliv uslyšíte "Temný rytíř".

plakát

Žena ve vodě (2006) 

Do kina jsem na to šel s vědomím, že to bude něco jako "pohádka". A moje očekávání to splnilo víc než jsem čekal. A název v české distribuci bych upravil na poetičtější "Vodní vílu". Nehledejte logiku, vráťte se do doby, kdy jste byli ještě děti a nechte se únést pohádkovým příběhem a naprosto fenomenální hudbou Jamese Newtona Howarda. Mám přesně opačný názor na filmy od M.Nighta. Vyvolený a Žena ve vodě mají největší kouzlo.

plakát

Já, legenda (2007) 

Nečetl jsem předlohu ani jsem neviděl žádnou z ostatních variant tohoto příběhu. Čekal jsem šílenou post-apokalyptickou střílečku, kde hlavní hrdina a la Blade likviduje davy nepřátel podobných těm z Resident Evil. Jaké to příjemné překvapení. Spíš než akční sci-fi jsem sledoval komorní drama osamoceného muže. Will Smith mě s každou novou rolí přesvědčuje o tom, že je "Pan Herec" a tenhle film se drží nad vodou asi jen díky němu. Mrazivý pocit z "mrtvého" New Yorku je o to větší, když si uvědomíte jak to tam vypadá v reálu. Celkově mi ale přišel film prázdný. A překvapivě rušivým elementem jsou samotní infikovaní obyvatelé a hlavně náboženské tlachání na konci. Dvě třetiny stopáže režisér vařil lahůdku pro gurmány, těch nejlepších ingrediencí. Na konci máte ale v ústech pachuť a pocit, že nevíte, co jste to vlastně snědli. Přesto za víc než výborného Willa Smithe a skvělý hudební doprovod si myslím zaslouží lepších 80%.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Nechci se opakovat, protože téměř vše už bylo řečeno. Jason Bourne ve fantastickém podání Matta Damona se stal prototypem hrdiny/agenta, který se bude velice těžko překonávat. Pánové Hunt a Bond se můžou jít s prominutím zahrabat. A přestože se filmová podoba od té knižní docela výrazně liší, myslím si, že pan Robert Ludlum by byl s tímto výsledkem spokojen. Stejně jako my. 4 hvězdy za samotný film a jedna navrch za samotný třetí díl, 5 za super závěr trilogie a 5 za nepostradatelnou hudbu Johna Powella. Z toho mi vychází naprosto zasloužené plné hodnocení.

plakát

Most do země Terabithia (2007) 

Pro mě naprosto neočekávaný zážitek, který ve mě zanechal dost smíšené pocity. Takže ještě jednou: není to LOTR, není to Narnie, ale něco z Fantasy tam najdete. Sledoval jsem příběh dvou osamělých dětských duší, bojujících s nástrahami reálného světa. Jejich chvíle štěstí a radosti prožité společně v imaginárním světě, který si vytvořili. A nakonec bolest a neskutečný smutek ze ztráty blízkého člověka, která jednoho z nich nemilosrdně vrhne zpět do reality. Méně okoukané tváře dělají film ještě civilnější a bližší divákovi. Mě osobně připomenul tenhle film dvě věci: Nenechte si ujít příležitost a važte si každé prožité chvilky s vašimi přáteli, protože nikdy nevíte, jaká rána osudu vám je může vzít. Jednu hvězdu strhávám za krutý zlom ve scénáři, který podle mě do Disneyovky nepatří.

plakát

Demolition Man (1993) 

Nevím, jak vám, ale když někdo vysloví jméno Wesley Snipes, okamžitě se mi asociují dvě postavy: Blade a Simon Phoenix. Díky jeho průpovídkám a hláškám stojí tenhle film za shlédnutí a to hlavně dabované verzi. Namísto strohého anglického f**k vám Phoenix v podání Bohdana Tůmy bezostyšně doplňuje slovník sprostých slovíček. Pro SLYe v té době jedna z lépe zvolených rolí, "tupoučká" Sandra mu vtipně asistuje a je z toho kvalitní akční podívaná: - "Konečně našel sobě drobného, pěkně jste ho ožral." - "Říká se sobě rovného a dožral jste ho…."

plakát

Rain Man (1988) 

Ke všem těm oslavným komentářům asi netřeba nic dodávat. Takže jen doplním pro mě asi nejpoutavější moment z celého filmu. Když na konci Tom Cruise a Dustin Hoffman dávají hlavy k sobě a ozve se tklivá hudba Hanse Zimmera, tak si říkáte "...nebudu brečet!". Jenže když ten tichý moment ukončí Cruise větou "Jsem rád, že jsi můj velký bratr." tak tu slzu prostě neudržíte.

plakát

Dinosaurus (2000) 

Nenáročná podívaná na jedno shlédnutí pro celou rodinu. Pokud prominete fakta typu opice a dinosauři ve stejné době a několik menších klopýtnutí, bude pro vás těch 82 minut příjemný zážitek. A milovníci Jamese Newtona Howarda si mohou připočíst půl hvězdu navrch.