Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 352)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dnes večer si mě Denis Villeneuve povodil jako marionetku, sedla jsem na lep hned od začátku a nechala se vtáhnout na pouštní planetu se vzácným kořením.. Timothée Chalamet jako Paul Atreides výborný, ostatně celý ten herecký ansámbl byl skvělý, Javier Bardem se mi taky moc líbil.. Příběh je strhující, atmosféra podmanivá, nádherné pokoukání.. Ani jednou jsem se nepodívala na hodinky..

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Jednoznačně dávám přednost klasice, tenhle moderní kabátek a k němu všechny možné splněné kvóty mě nebaví, tvůrci se volně nechali inspirovat a nabalili vlastní příběh, přičemž bezcitně vykostili originál o vše, čím byl pro mě poutavý a co se mi na něm líbilo.. Za zmínku stojí pouze Jake Gyllenhaal, který působí svým osobitým způsobem sympaticky.. Záporáci se nevyvedli, jen duté hlavy nejsou příliš zábavné..

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Krásné a zároveň i velice mrazivé překvapení, tady se totiž povedlo vše na výbornou a tvůrci zaslouží velikánskou pochvalu.. Strhující příběh vyšetřování vražd mladých žen je propleten s dalšími krimi případy Jiřího Markoviče a na diváka doslova dýchá minulost ve všech detailech a drobnostech, to je prostě skvostně odvedená práce.. Výborní herci zaslouží smeknutí klobouku, Petr Lněnička a Petr Uhlík hrají fantasticky, jen dodám, že i všichni ostatní se mi moc líbili, např. Dano Heriban, Michal Isteník, Vojtěch Kotek.. Přijala jsem tuto sérii jako projevený obdiv a úctu k práci kriminalisty Markoviče a lusknutím prstů jsem se připojila k fanouškům..

plakát

Pravá ruka pomsty (2024) 

Vůbec to není tak špatné, jak by se mohlo dle zdejšího „erudovaného“ hodnocení zdát.. Orlando Bloom má s přibývajícím věkem čím dál tím zajímavější charisma, chci říct, že se mi v tomto snímku líbil.. U mě dobrý, zvládla jsem to bez problémů, žádný bílý vlas nepřibyl a výtky si nechám od cesty..

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

S ohledem na skutečnost, že jsem viděla filmové zpracování z roku 1980 s Richardem Chamberlainem, chvíli mi to trvalo, než jsem si zvykla na nového lodivoda.. Na druhou stranu musím napsat, že Hirojuki Sanada je nesmírně charismatický a já mu věřila každé gesto, každý pohled, každý pohyb.. Příběh je zajímavý i poutavý, v druhé půli to malinko zakolísalo v tempu i napětí, nicméně to finále mi sedlo a výprava je jedním slovem nádherná..

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Nikdy by mě nenapadlo, že film o botách (míněno ve stručnosti) může být tak zábavný, poutavý a celkově velice příjemný.. Výsek z historie firmy Nike a zasazení do roku 1984 se zdařilo parádně, ta atmosféra na mě dýchla a dostala mě.. Ulovení Michaela Jordana, který stál tenkrát na prahu své mimořádně úspěšné kariéry, skrze jeho matku, byl výborný obchodní tah pro obě strany.. U mě filmová spokojenost, bavila jsem se..

plakát

Awareness (2023) 

Pozoruhodná věcička, která mě zaujala od prvních minut, mladík se svým otcem kradou neotřelým způsobem a fígl, jak se zbavit policisty, byl prostě parádní.. Jedná se o akční scífko dle mého gusta, herecký ansámbl nesmírně sympatický, nikoho z herců/hereček jsem neznala a bylo to velice příjemné osvěžení.. Hra s divákem - kdo lže, kdo mluví pravdu, stalo se to, nestalo se to, je to jenom v hlavě nebo doopravdy - se mi moc líbila.. Chtěla jsem dát poctivé čtyři hvězdy, ale když vidím zdejší hodnocení, přihazuji i tu pátou..

plakát

Bastard (2023) 

Historické drama dle mého filmového gusta, skvěle napsané i natočené, no a Mads Mikkelsen v roli Ludviga Kahlena fantastický.. Příběh v podstatě vypráví o dvou bastardech (nemanželský syn vs. urozený se zlatou lžičkou) na dánském vřesovišti a budování kolonie v nehostinném prostředí, pochvalu zaslouží podmanivá atmosféra, místy hodně ponurá a mrazivá, k tomu moc pěkná hudba.. Bezvadný tým tvůrců se nechal inspirovat skutečnou postavou a volně převyprávěl její životní příběh s jiným koncem a mně to sedlo, ode mne bez připomínek.. A ještě douška na závěr Simon Bennebjerg i Amanda Collinová výborní, oba se mi ve svých rolích líbili a Gustav Lindh opět skvělý (Srdcová královna, Rytíři spravedlnosti).

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pro mě osobně příjemné filmové překvapení, v hlavní roli neokoukaná tvář s krásnýma očima, herecký ansámbl sympatický, vizuální stránka podmanivá, hudební podmaz zajímavý.. Příběh o vyšetřování dvojnásobné vraždy manželského páru mě zaujal a vydrželo mi to až k závěrečným titulím..

plakát

Bratři (2023) 

S upřímným politováním jsem nucena konstatovat, že jsem se nedozvěděla nic nového, skutečnost, že 50. léta zůstávají odporným flekem v naší historii, je mi známa a jak to s bratry dopadlo, všichni víme... Nedokázala jsem se zbavit pocitu, že to celé klouže jen po povrchu.. Na druhou stranu za zmínku určitě stojí herci a herečky v hlavních rolích, Jan Nedbal i Oskar Hes to zvládli velmi dobře, Táňa Dyková zahrála maminku moc hezky a líbil se mi i vyšetřovatel Stefan Konarske.. Nejzajímavější částí je pochopitelně samotný útěk a nejsmutnější následky pro rodinu a zúčastněné, hlubší stopu ve mně však film nezanechal...