Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 798)

plakát

Noční plameny (2019) 

Zajímavé cvičení. Škoda, že do scénáře nešlo víc práce, času a třešniček, ale i v současném stavu to byla zábava až do konce.

plakát

Lovec vetřelců (2003) 

Mno, čekala jsem nějakou konspirační vykrádačku Hvězdné brány, u které se pobavím Spaderem, ale nečekala jsem, že to bude všechno takhle unavené.

plakát

Hastrman (2018) 

Víc jak rok po shlédnutí a pořád mě nenapadá nic jiného než "snaha byla", což je samozřejmě extrémně neuctivé. (2019) --- Druhé shlédnutí už nebylo tak rozpačité, ale pořád se mi nelíbí voiceover, režisérův přístup ani žánrové klopýtání. (2020) --- Další dva roky uplynuly a zase se k filmu v myšlenkách vracím, tentokrát po přečtení Urbanovy knihy. Ačkoliv to podobu filmu samotného nemění, chce se mi ocenit režisérovu touhu převést do filmové podoby ten text, když už ho teď znám. Je tak těžké něco takového zkoušet v České republice. Magic.

plakát

Lucy (2014) odpad!

Po první větě jsem si říkala, že to bude nějaká "Besson-se-snaží-dohonit-svoje-mládí-edgy-blbost", ale hned, jak Scarlett střelila nevinného taxikáře, což bylo asi tři minuty potom, co získala "superschopnosti", jsem věděla, že ten film budu extrémně nenávidět. Nedovedu si představit nic hloupějšího nebo nudnějšího než si takhle představovat inteligenci.

plakát

Marťan (2015) 

Inu, to mě bavilo mnohem víc, než bych čekala.

plakát

Změna stavu (1980) 

Panenko Marja, teď mnou zmítají vážně protichůdné pocity. Na jednu stranu je tam taková spousta skvělých věcí, ale co potom s tou další spoustou špatných věcí? Ugh. Vychází mi z toho nakonec průměrné hodnocení, ale jestli tento film něco nevystihuje, tak je to průměrné hodnocení. Možná kdyby režisér nebyl celou dobu ožralej, tak by to vypadalo jinak. (Nicméně mladý William Hurt, panečku.) Ale vlastně ještě zpětně spěchám napsat, že to, jak písečně a prašně končí jeho trip u Indiánů patří k jedněm z těch nejpůsobivějších filmových scén, které jsem kdy viděla.

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Ani veškerá má láska k Adamovi, Tildě, Billovi a Calebovi (a že to je sečteno podtrženo hodně lásky) nemůže pohřbít ten nepříjemný pocit, že když je film za půlkou svojí stopáže a ještě ani neskončila expozice, tak že něco musí být fundamentálně špatně. Na první pohled to působí, jako kdyby se parta docela chytrých kamarádů, ovšem bez filmového vzdělání, rozhodla jen tak pro vlastní potěšení natočit zombie flák. Všechno by tomu odpovídalo: společenská kritika/satira, bourání čtvrté stěny, občasně velmi povedené vtípky, mnohokrát se opakující repliky, hafo hluchých míst, jednotlivé záběry na sebe nenavazují světlem a počasím... Jenže pak si začnu říkat, že lidi jako Jarmusch přece nedělají "chyby" a mnoho hodin strávím přemýšlením, jestli je to myšleno naschvál, že úvodní scény jsou utopené v mlze a hned v následujících záběrech odehrávajících se ve stejnou dobu na stejném místě svítí slunce a po mlze ani stopy, a potom že možná vyjeli z té mlhy někam jinam, ale co tam vůbec dělala ranní mlha, když postavy říkají, že už je večer, a potom si vzpomenu, že film je vlastně o konci světa a kočky žijou se psama a počasí a noc a den nefungují, sakra, už mě asi zase nachytali, že bych o tom neměla tolik přemýšlet a tím přemýšlením právě dokazuji, že jsem ve skutečnosti HLUPÁK?!? Když nechá svou postavu říct "no jo, ti hipsteři a jejich ironie", tak moje okamžitá první myšlenka je, že bych se měla urazit, potom že přece nejsem žádný hipster, potom, že vlastně jsem, ale doopravdy, ironicky, potom že takovýhle děda by dle mojí zkušenosti vůbec nevěděl, že se dneska děckám říká hipsteři, potom, že bych si měla pořídit smysl pro humor, a potom si vzpomenu na Adama Drivera v malém autíčku, hehe. A potom na první větu tohoto komentáře. No asi o tom filmu budu muset ještě kontemplovat. -"He only gave me our scenes."

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) odpad!

"Only the dead have seen the end of war." Zajímavé, že se Ridley rozhodl otevřít film zrovna tímhle prohlášením. Protože to nedává žádný smysl a ani to snad neměl říct Platón a taky tam původně použili jiný citát.

plakát

Město bohů (2002) 

(1001) Pane jo, bez použití mozku, jen srdce, jsem měla dojem, jako kdybych viděla film (to médium) poprvé v životě. Děti jsou naše budoucnost.

plakát

John Wick 3 (2019) odpad!

Předchozí filmy jsem nehodnotila, protože mi připadalo nedůstojné vymýšlet pořád různé kreativní způsoby, jak říci wtf?!? a úplně tím neurazit diváky z cílové skupiny, kteří si to očividně užívají, ale tady už se nemůžu udržet. WTF?!? Dejme tomu, že trestná výprava Halle Berry by se dala označit v rámci možností a v porovnání se zbytkem za kreativní, ale vše ostatní je tak strašně nesmyslný marast, s důrazem na slovo nesmyslný, že ó můj bože, proč, bože, proč. A taky si stojím za tím, a ser Davos by určitě souhlasil, že nemůžeš být dobrej nájemnej zabiják, když zřejmě každej člověk na světě zná tvůj ksicht.