Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (132)

plakát

Odkaz: Skutečný příběh LA Lakers (2022) (seriál) 

Last Dance který se zaměřil spíše na majitele klubu a mapuje delší úsek. Kdo nezná jméno Dr.Buss tak po tomto dokumentu bude vědět jak moc důležitý tenhle člověk byl v historii nejen Lakers ale i celé NBA. Tím jak je dokument zaměřen na skoro 40 let, je v některých částech trochu zrychlený a zápasy tolik nevtáhnou jako právě v projektu Bulls. Nahrazuje to ale detailnějším pohledem do zákulisí, velice otevřeným zpovědním a nestraností. Ať už tu pohled na Magica který byl oblíbenec u vedení, spor Shaquilla a Kobeho ( kde hlavně u Kobeho jsme velice ocenil že se ho také nebáli očernit) nebo působení Philla Jacskona. Přidaná hodnota oproti jiným sportovním dokumentům je pak hlavně linka sourozenců. Jak se dokázali rozhádat, štvát,soupeřit a celkově si hrát své "hry o trůny" to se jen tak nevidí.  Za mě je škoda že tenhle snímek tak prošuměl protože svou kvalitou se přibližuje k tomu nejlepšímu. PS: Jordan pořád ale vede i zde :)

plakát

Jak se jmenuji: Muhammad Ali (2019) 

Ali byl pro mě vždy synonymem dříče a spolu s jeho ojedinělím stylem "lítat jako motýl a bodat jako včela" ho považuji za jednoho z největším sportovců všech dob. Dokument je sestříháný pouze z archivním záběrů a mě to zkrátka přišlo málo. Jelikož nejsem zarytý fanoušek boxu tak neznám jeho historii a ve snímku jsem se moc nedozvěděl. Jak důležité bylo některý vítězství v kontextu s dobou, soupeři apod. Což bych ještě odpustil jelikož je to přeci jen hlavně o Alim. Ale nebavilo mě moc 3h koukat hlavně na jeho velkohubá prohlášení, předvádění se v rozhovorech apodobné věci které Muhammad měl opravdu dost. Mrzí mě že kromě části na kempu nebylo vůbec ukázano jak neskutečně tvrdě trénoval, proč vlastně dělal box, jak působil na druhé, jaký byl v osbním životě, kde vzniklo ono motto s bodáním včely, proč měl odlišný styl... bohužel nic z toho mi dokument nedal a to mě zkrátka mrzí. Nešlo to tolik do hloubky proto pouze průměrné tři hvězdy. PS: posledních deset minut jsou ale síla, to bezesporu

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Jedinička byla fajn od dvojky jsem toho moc nečekal. Ve výsledku jsem asi spokojen ale film má určitě dost problémů. Začátek je fajn, rodiná dynamika funguje, možná i o něco lépe než v jedničce. První akční scéna je svěží a dost těží z potenciálu že děti mají superschopnosti. Hlavní záporáci jsou tedy tucotový, šablonovití a víceméně nenabízejí nic nového jen jsou tři pohromatě(zakomplexovaný záporák, záporák co chce jen "spravedlnost" a záporák proti své vůli). Svěží, vtipný snímek který zabavil. Až na poslední třetinu film která už je opravdu mega úlet a dost sráží vše dolů. Pět proslovů o rodině, třikrát vyznání o laskavosti dobrého srdce a dva úplně zbytečné twisty. Tam je opět škoda že snímek "musel" mít tak obrosvké finále. Ono by možná stačilo ho zrkátit ( vykštnout jednorožce), nekomplikovat ho a ubrat proslovů. Herecky jsem spokojen. Zachary si roli užívá byť podle mě jednička mu nabízela mnohem více možností. Lucy Lio mám rád a zde ukázala že na to stále má a Rachel Zegler mě opět dost bavila byť je její postava jedno obrovský klišé. Pokud se vám líbila jednička asi nebude zklamání, pokud máte rádi hodně odhlečené akční komiksovky nebudete zklamání a pokud hledáte něco nového/převratného budete zklamáni. Já dávám tři slabší hvězdy, zkrátka někdy úplná blbost nevadí. PS: Vtip s dopisem je teda mega povedený a takhle dlouho jsem se v kině nezasmál.

plakát

Pornhub: Sex, prachy a internet (2023) 

Dokument, který přináší detailní vhled do úspěchů a skandálů... to určitě. Nic nového, zajímavého či šokujícího se člověk nedoví a to se u dokumentu zkrátka nesmí stát. Začátek a vznik stránky je totálně odfláklý a nic neříkající. Oka herce se snažili vybrat pestré ale nějaká velká zpověď či sebereflexe se nekonala. Že bych po snímku měl větší emaptii k hercům se fakt říc nedá. Občas se vykreslili jako chudáci co by pak neměli na obživu což mi přišlo strašně bizární ( pokud jako podnikatel ze dne na den přijdu o příjmy a nemám na druhý měsíc nic, jsem tupec).  Herci naplňovali i stereotyp "pornoprůmyslu" a  působili trochu hloupě, jediná zajímá mi přišla ta zrzka která se snažila i něco občas řict. Delká neodpovídala vůbec obsahu, jediná zajímavá věc je vlastně třikrát znovu otevřena a nic jiného to nemá. Což je jediné plus a to ukázka divákům jak nekontrolovatelný a pro nezletilé nebezpečný může PH být ale potřebuje kvůli tomu  vůbec člověk koukat na tenhle dokument? Za mě určitě ne a i podprůměrně inteligentímu člověku to dojde samo.

plakát

Shaq (2022) (seriál) 

Hodně jsem se na tuto sérii těšil,  Shaquil mě jako hráč moc zajímal a i hodnocení napovídalo že by to mohla být jízda. Ale osobně jsem spíše zklamaný. To že mi Shaq tolik neseděl lidsky a jeho příběh mi nakonec nepřišel tak dechberoucí jako třeba Jordana, je asi věc názoru. Avšak dokument ve mě za celé čtyři díly nevyvolal žádné emoce, možná ke konci s proslovem v síni slávy. Každý díl je natočený trochu jinak a mě to spíše rušilo. Druhým dechcem ale chci dodat že režie je hravá, napaditá a snaží se vás neustále držet v pozoru. Ohromně cením upřímnosti v některých pasážích a převážně vztahu Shaqa a Kobeho, zde i vzhledem k umrtí Kobeho jsem nečekal takhle otevřené názory a příběhy. Potěšil mě i větší prostor pro mého oblíbence Philla Jacskona. V dokumentu jde hlavně o informace a zde jsem se dost dozvěděl (nejsem vášnivý basketbalový fanoušek) což je samozřejmě klíčové. Tři silnější hvězdy, rozhodně to má svou kvalitu ale mě to tolik nevtáhlo jako fenomenální Last Dance nebo i třeba Redeem Team.

plakát

Válečnice (2022) 

The Woman King nebude pro každého. Například téma "Akční" bych úplně vyškrtl. Máme tu tak dvě malinké bitvy a jednu větší. Snímek je zaměřený spíše na postavy, politiku a africké prostředí. Příjemné překvapení že v dnešní době ultra akčních filmů je jeden který trochu zpomalý. Když dojde na akci je zajímavá a "ženská", tudíž velice gymnastická s využitím pák než-li síly. Postavy jsou dostatečně prokreslené a mají svou osobnost. Mě nejvíce zaujala trenérka. Herecky vyčnívala především hvězda Viola Davis to je paní herečka ale překvapil mě mile i John Boyega kterého od SW nemám moc rád, zde jako král ukázal že hrát umí. Africká kultura je tu ždímáná co to jde a mě to bavilo. Mínus filmu bych dal za zbytečné komplikace v ději, hlavní zvrat mezi hrdinky a hlavně úplně pitomou romantiku. Portugalec byl tedy přešlap, měl tak 4 scény z toho 3 bez trička "pro fanynky" a jen rušil. Občas si film i pomáhá menšími zkratkami v ději což může někoho rušit. Já si film užil a dávám čisté 4 hvězdy. Rozhodně to bylo něco jiného co v kinech poslední dobou běží.

plakát

Blondýnka (2022) 

Film rozhodně není pro každého, čistá artovka. Režisér projekt pojal po svém, jde vidět spousty kreativity a rozhodně je snímek odlišný od spousty životopisných snímků. Mě to však vůbec nesedlo. Zmatený střih který skáče časem aniž by divák stihl něco registrovat, přišlo mi to kolikrát jako generátor náhodných scén. Kdo neznal trochu život Marilyn tak musel být zmatený. Já viděl aspoň jeden dokument a  takže jsem se občas chytal. Nicméně Monroe je tak kontroverzní osoba že bych rád "klasický" životopisný snímek, což se nestalo. Film je i dost zaujatý a byť to MM měla extrémně složité ( stejně jako všechny herečky, potažmo ženy té doby) a rozhodně nebyla duševně zdravá, je nám zde zobrazená jako oběť která vlastně za nic nemůže. Ano film je pojat z jejího pohledu ale i tak se neubráním zklamání. Ana de Armas se však do toho ponořila, dlouho jsem nevěděl zda už to není možná moc ale nakonec si myslím že podala velký výkon. Ostatní herci byly spíše jen křoví.  Kontrovezrní film kde se nebudu divit žádnému hodnocení, někdo může být nadšen, někdo znuděň a věřím že se najedou i lidé kteří snímek přímo odsoudí. 2 hvězdy jsou za mě akorát, přece jenom děj mi tam opravdu chyběl.

plakát

Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky (2022) 

Hodina a půl je opravdu přestřelený čas. O životě Marilyn to není, tomu je věnováno tak 10 minut. Jeden z těch dokumentů který se snaží konspirovat aby nakonec novinář na konci řekl “ víme toho stále málo…”. Dvě hvězdy asi jen za těch par informaci o Monroe.

plakát

Rozdělený mozek (2019) 

No takhle zaujatý dokument jsem dlouho neviděl…Jeden názor a né ještě úplně kvalitně doložený. Dalo se to však dokoukat a pár vět od Gazzanigy se cení 🙂

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

První Strange je pro mě asi to nejlepší z MCU a samotná postava momentálně ta nejoblíbenější proto natěšenost na film byla velká. Nicméně já jsem zklamán. Už první akční scéna za mě bylo velké vystřízlivění že marvel jde jinou cestou než jakou bych si přál, připomínalo mi to scénu ze Spy Kids. Bohužel během snímku se najde postupné zlepšení ale přesto je to souhrn lokací vytvořený přes zelené plátno kde se pár lidi sem tam pomydlí. A takto bych asi shrnul i celý snímek, scénář nestojí ani za půl grešli, je to tak tucotvé a nezajimavé že jsem se dost nudil. Hlavní postavy mi vůbec nepřilrnuli k srdci. Jak mě v začátcích  v MCU Strange bavil svou arogancí, konáním pro vyšší cíle a i jakousi záhadností a šedivost postavy, stal se z něj klasický hrdina bez výraznější osobnosti. Wanda byla o něco lepší ( rozhodnutí co s postavou udělali považuji za velice odvážné a potěšující), nicméně její motivace a činy nebyly dostatečně vysvětleny. Doslova jedna věta měla vše objasnit a to mě osobně zkrátka ani na marvel nestačí a začíná mě štvát jak se počítá s tím že fanoušek si to nějak zdůvodní. Vše se okecá, domyslí a odpustí ale když to větší diváků stačí nedá se stím moc co dělat.  America mohla asi něco nabídnout ale pro mě osobně to není postava kterou bych nutně potřeboval znovu vidět a její závěrečné prozření to je kapitola sama o sobě ale opět diváci to marvelu žerou tak proč v tomto trendu nepokračovat. Střih je dost urychlený což mě nesedělo ale to je možná věc v kusu. Film má však i dobré věci. Hororové prvky a brutalita je na marvel nevídaně slušná. Ikdyž občas ty horové scény mi přišli tak  spíš na efekt a nedávali vždy smysl. Kouzlý se tu originálně a dostatečně. Není tu na sílu tlačen trapnohumor. Ilumináti jsou zajímavé a zábavné spestření. Dvě silnější hvězdy ale víc nemohu dát. Za mě se to řadí mezi nejslabší marvel filmy a znovu ho vidět nechci.