Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (735)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Pár nápadů, které nejsou příliš originální, pár akčních scén, které nejsou moc dobré, a spousta nudy prokládané životními moudry.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Zajímavě pojatá akční podívaná, ve které tvůrci z "běžných" agentských témat dokázali dostat něco ne až tak běžného. A ačkoliv film není napěchován akcí od začátku do konce, nudit se u tohoto filmu rozhodně nedá.

plakát

Agora (2009) 

Příběh Hypatie a náboženských konfliktů jdou vedle sebe, ale celý film jsem měl pocit, že spolu tak nějak vlastně nesouvisí, že jsou vyprávěny zvlášť a jen se občas postava z jedné části vydá na exkurzi do druhé, aniž by to cokoliv ovlivnilo. Celkové napětí je tak na nule.

plakát

Akce nemluvně (2006) 

Dříve se Jackieho filmy dělily na chvíle průměrné komedie a chvíle skvělých bojů se spoustou akrobatických parádiček. V novějších dílech jsou části 3 - průměrné komedie se změnila v trapnou komedii, akční bitky se zkracují a mění na "házení po sobě nábytkem" a navíc se do filmů dostávají "citové" pasáže, které ale na city prostě nepůsobí. I tento film pokračuje v tomto trendu.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Krásná pohádka, která sice možná neosloví lidi, co od Alenky čekají "něco hlubšího", ale jinak je po všech stránkách velice vydařená.

plakát

Alfa (2018) 

A hlavní hrdina umírá a umírá a umírá. A když už umře asi pošesté a opět se z toho jen tak probere, začíná to být otrava. Nezachrání to ani vcelku dobře výtvarně zpracované pravěké prostředí a už vůbec ne jedna kýčovitá (samoúčelná) scéna za druhou. A to, že si umírající hlavní hrdina každý večer hůlkou vytře oheň, aniž by bylo v okolí jakékoliv dřevo (a samozřejmě ho má v krásném kamenném ohništi), to už jsou jen takové perličky navrch.

plakát

Ali (2001) 

Průměrný boxerský film, na který se poměrně dobře dívá (i když kratší stopáž by neuškodila), ale do dalšího dne toho v paměti moc nezůstane.

plakát

Alien Vs Ninja! (2010) 

Celý rozpočet filmu obnáší pár kostýmů ninjů, jedna gumová maska a jedna kamera. Z tohoto pohledu je film čiré zoufalství. Z pohledu děje je to snad ještě o něco horší. Ninjové potkají vetřelce, a pak se mlátí a mlátí až do úplného vymlácení. Přesto má film nějaký nádech, snad správnou špetku humoru či ironie, který i když víte, že je to totální blábol, tak vás u filmu udrží.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Po grafické stránce zajímavý film a prvních 30 minut je zábavné grafiku pozorovat. Pak se však člověk začně shánět po příběhu, a toho je tu po skromnu - pomalý děj pohybující se odnikud nikam, tu tam prostřižený vzpomínkami na válku (abychom náhodou neměli český film nezabývající se válkou).

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Další zpracování Spidermanova mládí, které není špatné a postavu Spidermana vykresluje ještě o něco lépe než první díl předchozí série, ale v zásadě nepřináší nic nového a jen přepracovává ve stejném duchu již jednou zpracované.