Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (2 438)

plakát

Muž bez stínu (2000) 

Kevin Bacon si to užívá. Josh Brolin jaké mláďátko tuli tuli :-) A Rhona Mitra tu má chuděra asi svou nejlepší roli. Hollow Man je luxusní béčko, které má kvalitní herce, vynikající triky (a to i v roce 2020) a v druhé části perfektní spád s luxusním akčním finále.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Hledání klíče v rozřezanem žaludku - to chceš. Zahler skvěle navazuje na Kosti a skalp. Jen tá první kecací hodina by, stejně jako u Tomahawku, být nemusela.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Tak jsem 80 let po ostatních také odhalil největší podvod v dějinách země Oz! Ano chápu nyní proč je ten film tak slavný a milovaný i skro sto let po jeho natočení. Nepřijde mi sice o moc lepší než československé veselohry, ovšem nemůžu mu upřít, že přišel na svět o 20 let dříve než srovnatelné naše Pekařův císař/Císařův pekař či Dobrý voják švejk/Poslušně hlásím nebo z Obušku, z pytle ven! A opravdu byla radost koukat hlavně na "strašáka bez mozku" či "robota bez srdce" a na určité společenské narážky. Jo, je to dobrej flák.

plakát

Air Force One (1997) 

Joooooooooooooooooo! Kdyby byla první polovina stejně mimózní jako zbytek , tak je Air Force One stejná devadesátková klasika jako všechny ty Armageddony, Skály, Face off a Con Airy.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Dřív, před 20-15 lety jsem si ten film pouštěl často - možná jsem jej viděl i pětkrát. Pak jsem jej nechal na dlouho ležet bokem, zatrezoroval a postupně si vsugeroval, že už jej nechci nikdy vidět protože je depresivní a smutný. Dnes jsem neodolal a dal opáčko v kině a musím potvrdit okřídlené "nikdy neříkej nikdy". Je to boží kousek se skvělou kamerou, střihem, hudbou a úžasnými herci.

plakát

Moucha (1986) 

Dnes jsem viděl Mouchu snad po 20 letech a poprvé pořádně v klidu. Dřív jako mladý jsme si u "krváků" hloupě přetáčel "nudné kecací pasáže" ... O to víc si nyní vychutnám přeměnu Jeff Goldbluma v psycho příšeru. Samozřejmě úžasná práce maskérů.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Stále fenomenální i po těch 16 letech, kdy jsem to viděl poprvé v rámci 40hodinového nepřetržitého .filmového maratonu časopisu Premiere v kině.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Úvodní automobilová přepadávačka navnadí svým drivem někam na úroveň Temného rytíře od Nolana. Dál už to taková jízda není, ale Mann si celou dobu obhajuje i šílenou stopáž 170min. Ono, když máte špičkové herce a jejich tolik, že Danny Trejo hraje až tak 17tého anonymního sekáče v pořadí, tak se točí jedna báseň. Al Pacino nehorázně uhrančivý a kdyby De Niro měl lepší roli než "hodného a zásadového" zloděje, ale hrál psychouše ala Mys hrůzy, je Heat mezi top 3 krimi všech dob. Závěrečné meditativní vyvrcholení tak nějak dokládá jinakost Mannova majstrštyku.

plakát

Barton Fink (1991) 

Tak že bych konečně na cca 12tý pokus našel film od Coenů, který mě nebaví? A to mám rád i jejich ustřelené eskapády pro Netflix ...Ale uznávám, že od poloviny filmu , kdy se zabíjí komár, to získává solidní grády.