Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (32)

plakát

Matka versus android (2021) 

Chloe je hezká. Zbytek filmu ne. Atmosféra není, každá potenciálně zajímavá scéna je utnutá zatmívačkou a posunem děje někam dál, hlavní hrdina velký špatný. A pak jde to celý jen z klišé do klišé. Meh

plakát

Píseň moře (2014) 

Přišel jsem si jako ten obr, který vyplakal celé moře. Akorát ne smutkem, nýbrž dojetím nad nádhernou animací a krásným (ne)lidským příběhem. Tohle je moje nová oblíbená pohádka. Nejspíš do chvíle, kdy si pustíme Vlkochodce. Díky za Tomma Moorea, takový irský Miyazaki:)

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Akce sympaticky přepálená, ale je to tak strašně hloupý, že se na to zkrátka nedá koukat.

plakát

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (2017) (seriál) 

Kdo by to byl tušil, že takovýhle retro o "silly" věci, jakou wrestling je, může chytnout za srdíčko. Příjemný formát (ani dlouhý, ani krátký), velmi dobře vykreslený postavy, v čele s úžasnou Zoyou the Destroyer (a mojí osobní favoritkou Sheilou), a opravdu vypiplaný dialogy rozbitejch lidí, dělají z GLOW pohodovou oddychovku plnou emocí, u které se člověk nahlas zasměje, a sem tam i hezky dojme (MACCHU, MACCHU, MACCHU!). Top moment 1. série bez pochyb "Got any blow?" "No" "Want some?" a rozhovor co následuje. A když jsme ten Netflix doma vypnuli a šli spát po prvních "pár dílech", tak už nám chybělo jen finále první sezóny, ani nevíš jak..

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Příště míň dětí a víc vetřelce (a krve), nebo naopak míň vetřelce a víc dětí (a krve... wait?). Chvílemi se to prostě nemůže rozhodnout, je to paskvil. Ale natočený je to moc hezky, ne že ne, jen je to dementní.

plakát

Království zombie (2019) (seriál) 

Zombíci, samurajové, intriky. Whoa... Sice chvilku trvá, než člověk přistoupí na hru "jsme ve středověké Koreji a společenský řád tu prostě funguje trochu jinak", ale je to parádní introspekce do hlubin východní historie v dobách zombie apokalypsy. Rozjezd pomalejší, ale aspoň dává divákovi možnost pokochat se tou krásnou přírodou, královským palácem, srandovními klobouky a úzkostlivě dodržovanou hierarchií společnosti. Než začnou lítat střeva a vnitřnosti. Napříč všemi demografickými skupinami. Moc se mi líbí, že různé postavy dělají chyby, zcela typické pro zombie žánr, s pro mnohé předem známými výsledky, ale s obrovským odhodláním a přesvědčením o vlastní pravdě, které v západní tvorbě prostě chybí. Rada na závěr: pusťte si to v originále s titulky, kvalita roste o 100% oproti anglickému dabingu. Ale hlavně si to pusťte. Tohle je totiž důvod, proč platit Netflix.

plakát

The Defenders (2017) (seriál) 

Konečně řádný seriálový crossover. Člověku sice trochu chvíli trvá, ńež se do toho dostane, ale pohodlnému vklouznutí do děje velmi napomáhá skutečnost, že ze začátku Netflix vypráví příběh jednotlivých hlavních postav přesně v souladu s předchozími samostatnými seriály - kamera, hudba, střih. Motivaci hlavního záporáka sice nejde moc rozumět, ale to celému velmi stylizovanému seriálu nijak na kráse neubírá (pořád je to komiks). Za to ty vedlejší záporáci jsou super, nádherná sebranka pomatenců. Hiphop je skvělej, bitky jsou skvělý, příběh až tak ne, ale hlavní hrdinové ho dostatečně přebíjej výbornou chemií. Není to nijak slzopudný, což je plus. Pro milovníky komiksů opět kvanta easter eggs. Každopádně dobrá práce a teď ať už konečně přijde ten Punisher dammit! jinak v rámci Netflix Marvel vesmíru je naprostý top stále druhá sezóna Daredevila

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

S01: Je to dobrý. Fakt. Nejlepší na tom je, že cool jsou všechny postavy, ač to na první pohled moc nedává smysl. Jako člověk, kterej knihu čet a bude jí číst ještě párkrát, protože je super, si dovolím tvrdit, že to (snad) bude takový to dílo, jehož skutečnou krásu lze docenit až jako celek. Ale trochu se obávám toho, jak do budoucna obsadí "ten zbytek všech důležitejch postav", protože jich není málo a castingem těch dosavadních si nasadili laťku sakra vysoko.

plakát

Život (2017) 

Mělo to zůstat jako trailer. Emoce tu nikomu nejde věřit, hrozně se tu vaří z vody a plošší tým brečících kosmonautů jsem snad ještě neviděl. A ač jsou to teda ty nejchytřejší lidi na planetě, respektive mimo ni, tak moc rozumu nepobrali. S výjimkou Deadpoola. Ale cením první smrt a to tvrdohlavý přesvědčení, že ta příšera může shořet, i když zcela evidentně moc nehoří.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Je to film o obrovský opici, která mlátí obrovský ještěry, na ostrově, kterej nikdy nikdo neviděl. Je tam obrovská opice, další obří příšery a sem tam dobrej vtip. Za mě dobrý. Šel jsem na jednoduchej popcorn a ten jsem dostal. Scénář to nepotřebuje. Všichni hrajou co maj. Hiddleston Night Managera, Brie Larson prsa, Reilly comic relief, zbytek cannon fodder. Spokojenost velká. Na předchozím Kongovi jsem byl taky v kině, ale už druhej den jsem si nevybavil jedinou scénu. Tady jich bylo dobrejch dost.