Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 188)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Hodnotím preciznost a uvěřitelnost zpracování. K tomu, a hereckým výkonům, nemám připomínky. Poněkud jinak to mám s Markovičovou metodou, tam tiše žasnu. Chce to velikou sebejistotu, vozit psychopatického vraha na výlety po celé republice, a to bez potřebného zajištění. Ještě větší frajeřina je pozvat ho domů na kafe! Osobně to vnímám hlavně jako odraz doby, kdy se kašlalo na dodržování nějakých bezpečných postupů a i riskantní experiment dostal zelenou, pokud přinesl výsledky. Kdyby to byla jen fikce, možná by tomu dnes nikdo neuvěřil.

plakát

Shardlake (2024) (seriál) 

Historické detektivky miluju. I když předlohu neznám, období vlády Jindřicha VIII je tak profláklé, že orientace v dobových souvislostech není problém. Příběh je zajímavě spletitý, ale drží se logiky a i prostředí zimou prolezlého kláštera má tu správně temnou atmosféru. Neobvyklá je hlavní postava fyzicky postiženého právníka, velice chytrého muže, který musí vybalancovat svou potřebu pravdy a spravedlnosti se zájmy svých chlebodárců.

plakát

Turista - Série 2 (2024) (série) 

Druhá série Turisty nemá až tak impozantní začátek, ale zase pracuje s mnohem reálnějším příběhem. Krapet psychedelie si neodepře ani tentokrát, ale vlastně celou dobu směřuje k zakotvení v realitě. A otevírá si tak cestu k další řadě... Netuším, jestli to byl od začátku záměr, anebo tvůrci jenom improvizují, ale ráda bych věřila, že to mají promyšlené, protože se mi Turista čím dál tím víc zamlouvá.

plakát

Zlá krev - Capote vs. labutě (2024) (série) 

Tak tohle mě až bolelo. Otrava, nuda, utrpení. A když si představím, co práce to dalo, a jak se s tím všichni nadřeli, a jak je tam ta pečlivost vidět v každém detailu... No, doufám, že to alespoň někdo ocení. Ale já budu muset pro příště zvážit, že opravdu nemusím dokončit všechno, co začnu.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Nevím, jak to udělali, ale donutili mě zírat na film, který se tématicky naprosto vymyká okruhu mého zájmu. Obyčejné sportovní boty a dohadování s budoucí basketbalovou legendou? To jako vážně utáhne celý film? A ono jo! Ben Affleck pořád umí točit filmy.

plakát

Asteroid City (2023) 

Anderson tak, jak ho mám ráda. Oproti svému minulému filmu zvolnil tempo, zjednodušil zápletku a více než překotný děj jsem si mohla užít atmosféru a ocenit všechny jeho nápady. Dal mi čas, aby ve mně dozněly. A ačkoli je Asteroid City vytýkáno ledacos, tak já jsem se na chvíli ocitla ve světě, ze kterého se mi ale vůbec nechtělo zpátky do reality.

plakát

Čas - Série 2 (2023) (série) 

Trochu slabší než první série. Více nás tlačí do soucitu..., ženy a jejich děti, to je vždycky těžký kalibr..., a více se hraje na sociální strunu. Pořád si to ale drží laťku a hereckou úroveň.

plakát

Diplomatické vztahy (2023) (seriál) 

Tak takhle to ve vrcholné diplomacii určitě nevypadá. Ale zase by to byl pěkný mazec, kdyby ano. Je lepší do toho až tolik nevidět... Ale proč se bát, jdeme se bavit.  Atraktivní prostředí, intriky na každém rohu, zdání reality, břitké dialogy a bezchybné herecké výkony. Rufus Sewell navíc jako třešinka na dortu.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Všechno to, co se tady seriálu vytýká, se mi vlastně líbí. Beru to totiž s nadsázkou a s nadhledem. Nečekala jsem další 1. oddělení a myslím, že to tak nechtěli ani scénáristé. Naopak, své původní dílo používají jako odrazový můstek a záměrně ho odlehčují. A do tohoto konceptu pak přesně zapadají všechny tolik kritizované postavy - pedantský profesor, horlivá a prostořeká policistka, omezený a uřvaný šéf i komické duo "dvojčat". Nemám důvod remcat, bavila jsem se.

plakát

DogMan (2023) 

Film si dlouho udržel moji pozornost, i když nějaký existencionální přesah jsem v tom vážně nehledala. Ale když se ve finále zloduši potýkají se sérií "rafinovaných" pastí, začala jsem si připadat jak na návštěvě u Kevina, co je sám doma. A tenhle fakt mi trochu naboural hodnocení.