Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 181)

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Ani o chlup víc, než jsem čekala, ale ani o nic míň. Odkazy na všecko možné i nemožné, co už jsme tady kdysi viděli, mě baví a originalitu v tom opravdu nehledám. Ta přiznaná brakovost se mi líbí a omlouvá kopec digitálních triků i klasicky toporný projev Dwayna Johnsona. Z novodobé tvorby studia Disney mám obvykle kopřivku, ale tentokrát jsem to zvládla bez větší újmy.

plakát

Temná řeka (2017) (seriál) 

Pro severské kriminálky mám slabost, ale tohle bylo poněkud nevyrovnané, zmatené a pouze naznačující cestu, kterou se tvůrci seriálu na konec stejně obávali jít.

plakát

The Silence (2010) (seriál) 

Co zmůže policista, který se postaví proti svým zkorumpovaným kolegům? Jeho utajovaný svědek je časem odhalen a v sázce už není jen kariéra, ale i život a budoucnost celé jeho rodiny. Opomenutá britská minisérie a nervák až do konce.

plakát

Pýcha, předsudek a zombie (2016) 

Proč k romantické předloze od Jane Austenové přimíchávat zombíky, když to ale vůbec nepůsobí vtipně? Tohle si žádalo pořádně přitlačit na pilu, jinak opravdu v divákovi převládne pocit, že kouká na dva omylem špatně slepené filmy.

plakát

La vittima designata (1971) 

Rozhodně bych tento film nesrovnávala s Hitchcockovými  Cizinci ve vlaku. Oba režiséři pracují s předlohou Patricie Highsmith naprosto rozdílně. Ani jeden z nich se nedrží otrocky textu, ale základní téma přizpůsobují svému záměru. Každý z filmů má naprosto odlišnou energii i vyznění. La vittima designata čaruje s atmosférou 70. let, se snobským prostředím vyšších kruhů a mámivou stylizací reklamy. Využívá magické, nadčasové krásy Benátek. Dekadentní a výtvarně vytříbené překvapení.

plakát

Ginger a Fred (1986) 

Fellini mě dlouho trápí pasážemi, které mě moc nebaví a které působí až příliš prvoplánově, aby mě na konci odměnil dojemnou připomínkou zašlých časů. Ve chvíli, kdy už jsou na scéně jen Ginger a Fred, skvělá Gulietta a ještě lepší Marcello, pak se zastaví čas, a já chci, aby ta chvíle trvala věčně.

plakát

Hluboké vody (1981) 

Patricia Highsmith je má oblíbená autorka, jejíž romány se opírají o přesné psychologické zobrazení nejtemnějších vášní patologických jedinců. V Hlubokých vodách jsem docela na pochybách, kdo je horší - nevyzrálá a do sebe zahleděná Melanie anebo její na venek okouzlující, chladně manipulativní manžel Vic.

plakát

Král džungle (1997) 

Tak jsem si dala opáčko s vnukem. A jak jsem kdysi, po shlédnutí s dcerami, film jako "intelektuálka" cudně ohodnotila třemi hvězdičkami, dneska tam marnotratně tu jednu hvězdu přihodím, je to fakt prča.

plakát

Clarice (2021) (seriál) 

Snaha přiživit se na Mlčení jehňátek je zřejmá. A je to ještě rozpačitější než Hannibal. Potřeba vytěžit úspěšné téma do poslední mrtě se stává zvyklostí, bohužel.

plakát

Nadine (1987) 

Sympatické herecké obsazení, hezká retro výprava a rozumná stopáž- na tři hvězdy to stačí.