Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (425)

plakát

Krajní meze - Uneseni (2001) (epizoda) 

Neobyčejně silný díl, který vynáší na povrch naši povahu, naši sebestřednost, naše jednání, naše chování k sobě i k druhým. Stejně jako u podobných epizod a filmů na toto téma i tady je třeba se ptát, jestli se z historie poučíme. Doporučoval bych k povinnému zhlédnutí, protože mám za to, že se v něm najde úplně každý.

plakát

Eban and Charley (2000) 

Přišlo mi to dost amatérské, ale nejspíš jde o jiný koncept filmu, nicméně myšlenka milostného vztahu dvou chlapců zde dostává nový rozměr už tím, že jeden je o polovinu starší než druhý. Některé prvky mi přišly teda dost drsné, ale jsou rodiny, kde se s realitou velmi špatně smiřují. Nedivil bych se, kdyby to bylo natočeno podle skutečné události.

plakát

Hell's Angel (1994) (TV film) 

Hitchensovy argumenty jsou logické stejně jako Darwinův výzkum O původu druhů.

plakát

Zbav se svých miláčků (2013) 

I když to není žánr, který obvykle vyhledávám, tak bylo příjemné si u toho odpočinout. Zavzpomínal jsem na hodiny literatury, kdy jsme probírali tyhle velikány a dozvěděl jsem se něco, co nám ve škole zatajili nebo z časových důvodů neřekli. I když je to jen o zvyku a Radcliffe je v mnohých zafixován jako Harry Potter, je vidět, že má nadání i pro jiné typy rolí. Nejvíc mě však zaujal Dane DeHaan, pokaždé, co promluvil, jsem mu visel na rtech. Dostává mě však, že někteří zde vypichují několikasekundové sekvence pohlavního styku mezi Luem a Allenem. Jako kdyby jim byl celý film ukradený.

plakát

Návrat do netopýří jeskyně: Adam a Burt po třiceti letech (2003) (TV film) 

Seriál jsem neviděl, ale celovečerní film z roku 1966 ano. Postupem času odhaluju jeho kouzelnou ujetost a nenechal jsem si ujít ani tento film o filmu. Je milé vidět, že si ze sebe hlavní postavy umí udělat legraci.

plakát

Zákon lásky (2021) 

Patřím k těm, kteří petici pro manželství pro všechny podepsal. A tento dokument jasně vykresluje mentalitu těch lidí, kteří jsou proti. Podpásovky, iracionální argumenty, žádné rozumné důvody, proč by mělo být manželství pro všechny odmítnuto. V tuto chvíli (prosinec 2021) také v jihoamerické Chile pochopili, že není třeba se bát toho, že homosexuálové budou zkázou společnosti. Chile se tak stala 32. zemí, kde bylo uzákoněno manželství stejnopohlavních párů se vším, co k tomu patří. Dalo by se o tom napsat mnoho, ale toto už není předmětem komentáře. I když jsem rád, že takový dokument vznikl, nejsem si jistý, jestli bude brán vážně stejně jako V síti.

plakát

Dobrodružství kriminalistiky - Bertillonáž (1989) (epizoda) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Nenápadný Havelka se neúnavně pouští do své vlastní metody a i když mu ostatní hází klacky pod nohy, nevzdává se. I když je v závěru dílu napsáno, že bertillonáž vytlačila daktyloskopie, stejně si myslím, že by si své místo našla i dnes. Dnešní zločinci pracují v rukavičkách, takže evidence tělesných měr by vyřešení případu podle mě zase pomohla. Ale záleží na tom, jak se na to dívají současní kriminalisté.

plakát

Karel (2020) 

Vzhledem k tomu, že je dle mého názoru Karel Gott v naší republice pojem a určitá značka, jsem si nemohl film nechat ujít. Těšilo mě, že jsem si mohl poslechnout pro mě dosud neznámé písně (vždyť jich měl tolik!) i některé střípky z jeho života, které jsem ještě neviděl. Nesledoval jsem ho tak bedlivě jako jeho mnozí fanoušci, ale i přesto si troufám říct, že to byla jakási jistota dobré pohody, která tady citelně chybí. Jeho smrt mě zasáhla a nečekal jsem, že si získal obdiv tolika lidí. Je možné, že i v zahraničí byl oblíbenější než zde. Film pojednával zpravidla o jeho posledních měsících života a v některých okamžicích bylo vidět, že je se svým koncem smířený. Řekl bych, že odešel tak, jak by si umělec jeho kvalit přál odejít.

plakát

První krok (2009) (seriál) 

Zase jeden seriál, u kterého jsem seděl přibitý. Na některé kluky se koukalo hezky a nebyla tam nouze ani o nějaké nahotinky. Dokonce i žánr se mi líbil, ačkoliv k umění neinklinuju. Divadelní prostředí a hlavně herci, kteří mají hrát, že se teprve hrát učí. Jejich výkony se mi moc líbily. Ale ten závěr evokuje, že by měl mít nějaké pokračování. Ne všechny záležitosti byly totiž dotažené.

plakát

District 9 (2009) 

Pro mě se jedná o druhý počin Neilla Blomkampa. Film má svižné tempo, takže se nestalo, že bych se nudil. Vlastně jsem od něj nedokázal vůbec odtrhnout oči. Takto dějem nabitý snímek nevídám často. Podle mě se myšlenkově jedná o další fázi toho, jak to bude vypadat dál, až ty mimozemšťany potkáme, jak je přivítáme a jak si navzájem budeme rozumět. Nejvíce mě potěšilo, že jednání lidí je takové... prostě lidské. Samozřejmě v tom špatném slova smyslu, protože lidi jsou prostě svině a začnou druhé nenávidět z malicherných důvodů. A je jedno, jestli jste člověk nebo mimozemšťan. Není vhodné na tomto místě ani naznačit, jakým směrem se film bude ubírat, ale pokud mají diváci rádi vztah dvou odlišných civilizací, bude se jim tento film líbit snad stejně jako mně.