Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (15)

Amy

Amy (2015)

Amy Winehouse zemřela v červenci 2011 ve věku 27 na otravu alkoholem. Amy se tak stala součástí Klubu 27, někdy též Forever 27 Club (Klub navždy 27), jak fanoušci označují skupinu vlivných rockových a bluesových hudebníků, jejichž život skončil neočekávaně v sedmadvaceti letech.

Spalující touha

Spalující touha (1999)

V rituálních scénách během uzavřené seance a orgií je v pozadí slyšet zaklínání v rumunštině, která jsou puštěna pozpátku.

Americký sniper

Americký sniper (2014)

Odstřelovací velkorážní puška, kterou můžeme ve filmu vidět, je Barrett M82A1.

Jack a Jill

Jack a Jill (2011)

Johnny Depp hraje společně ve filmu s Al Pacinem malé comeo při sledování basketbalového utkání. V závěrečných titulcích však není uveden.

Cesta na Měsíc

Cesta na Měsíc (1902)

Díky dnešním digitálním možnostem bylo znovu sesazeno 13 375 rámečků filmu, jeden po druhém.

Cesta na Měsíc

Cesta na Měsíc (1902)

Film natočil Georges Mélies v květnu 1902. Do kin šel v černobílé a také barevné verzi, ručně kolorovaný. V té době byl považován za celovečerní film - kolem 14 minut - a stal se celosvětovým úspěchem.

Cesta na Měsíc

Cesta na Měsíc (1902)

První blockbuster v historii filmu byl okamžitě zkopírován a napodobován. V roce 1913 se Georges Mélies rozhodl na protest spálit sadu negativů tohoto snímku. Jedna černobílá kopie však přežila. Barevná verze byla považována za ztracenou až do roku 1993.

Chronos

Chronos (1985)

Staří Řekové měli místo našeho jednoho slova „čas" slova dvě: "Chronos" a "Kairos".

Chronos

Chronos (1985)

Název filmu pochází z starořeckého slova χρόνος, Kronos, což znamená čas. Z tohoto základu vzniklo mnoho současných výrazů, které se vztahují k času, například chronologie a synchronní.

Ona

Ona (2013)

Ve scéně, kdy má Theodor  (Joaquin Phoenix) na sobě žlutou košili, čte knihu a zároveň se nemůže dovolat svému OS, má na pravé ruce poničený rukáv ještě před pádem, který následuje poté.

Sokotra: Skrytá země

Sokotra: Skrytá země (2014)

Na ostrově Sokotra se vypráví řada legend. Podle jedné z nich měl právě zde své hnízdo bájný pták Fénix, který po své smrti znovu povstal z popela.

Sokotra: Skrytá země

Sokotra: Skrytá země (2014)

Na ostrově Sokrota roste strom Dračinec (Dracaena cinnabari), jehož  zvláštností je tvar koruny připomínající houbu nebo deštník.

Sokotra: Skrytá země

Sokotra: Skrytá země (2014)

Draceena cinnabari je symbolem ostrova Sokroty a její siluetu najdeme i na jemenských mincích

Reklama