Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 531)

plakát

Yellowstone - Season 4 (2021) (série) 

Ale jo, nakonec to dopadlo nad očekávání. Úplně jinak, než v předchozí sérii. Pořád se to motalo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a poslední díly to vrátily zase zpátky nahoru. To, že je Sheridan mistr souboje a přestřelek je známá věc, ale tady u mě v závěru zabodoval i ve chvílích, kdy bych to od něj nejmíň čekal. Trošku zvolnil tempo a podle mě udělal velice dobře.( Oblíbené postavy: John, Kayce, Rip, Monica, Jimmy, Lloyd)

plakát

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (2020) (koncert) 

Po Flight of the Conchords: Live in London asi nejlepší koncert, co jsem kdy viděl. Jeden klavír, jedna místnost a pak už jen 118 minut naprosto geniálního vystoupení v podání Nicka Cavea, který dal vzpomenout na hudební průřez svojí dlouholeté tvorby. A úplně stačí vnímat jen zvuk, ne obraz. Ono se tam vlastně nic jiného ani neděje. 100 procent!

plakát

Boží ruka (2021) 

Jeden z těch filmů, co to dám srdcem a ne rozumem. Ale nemůžu jinak. Už dva dny mi leží v hlavě a nechce se mu ven. Možná trošku horší příběh, ale to vem dneska čert. Jinak velká paráda. Hlavně hudba, konec a poslední scéna. Nádherné, zároveň mnohdy bolestné dospívání a určitě nejlepší Sorrentinův film.

plakát

V nemilosti (2021) 

Trošku vypalovat konec a bylo by to asi za pět. Ale ti tak jsem nadmíru spokojen. Strohá, mnohdy až minimalistická věc se skvělou Sandrou v hlavní roli, která je i po těch dlouhých letech pořád v nemilosti, kterou rozhodně nebude jednoduché překonat....

plakát

Šťastné a veselé (2020) 

Na první pohled nenápadná, ve finále o to víc sympatičtější pohodovka. Už před zhlédnutím jsem tak nějak tušil, že se mi to bude líbit a můj vnitřní kompas mě zase nezklamal. Lehce nadhodnocuju vzhledem k faktu, že tak kromě Kristen hraje i Alison Brie, no a pak, zítra jsou Vánoce! Pokud hledáte něco netradičního, je pro vás Happiest Season  určitě dobrá volba. Bez ohledu na vaši sexuální orientaci.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Promarněná šance. Nevyužitý potenciál? Zklamání? Asi od všeho trošku. Druhá série je možná o malý chloupek lepší, jak ta první, ale to je asi tak zhruba všechno. Je to pěkně natočené, ale kromě prvního dílu z toho nejde cítit nějaká přidaná hodnota, která by Zaklínače nakopla tam, kam si to bezesporu zaslouží. A kdo ví, jak by moje hodnocení dopadlo, kdybych četl knižní předlohu. Takhle zůstanu (zatím) u zlatého středu.

plakát

Čas (2021) (seriál) 

Ve finále o dost jiné, než jsem čekal. Ne úplně klasické, vězeňské drama, ale spíše psychologická studie dopadu vězení na zaměstnance a samotné vězně. Rozbíhá se to zvolna, aby to celé naprosto explodovalo v závěrečné epizodě, která byla asi tou nejlepší, co jsem za poslední roky viděl. A Sean Bean je borec. A herec! Dokázal, že umí zahrát i vesměs submisivního učitele, který se přes nástrahy svého trestu dokázal uhájit svou tvář a duši. Na rozdíl od (mnoha) jiných.

plakát

Severní vody (2021) (seriál) 

(Viděno podruhé). Už hodně dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení tak rozporuplný pocit. Ať se to týká samotné kvality, tak vlastně i hodnocení. Když bych počítal jen chvíle na lodi, výtečnou scénu při lovu velryb a "odporně" výborný výkon Colina Farrella, bylo by to možná na maximum. Bohužel, ta mezihra, všechno, co je předtím a potom jednoduše vázne a poslední díl to překlopí těsně, ale přece jen spravedlivě na trojkovou stranu. Místy je to hodně drsné a přesvědčivé, ale přece jen tomu malinkatý kousek chybí. Tři a něco.

plakát

Red Notice (2021) 

Velký, drahý, nafouklý nic. Bez nějaké chemie, která je v takových případech naprosto klíčová a také jen s velmi málo vtipnými scénami. Párkrát se zasmějete, ale je to víceméně jen tak z donucení, zbytek je jen málo povedená akce a spousta klišé. Z herců se může Ryan umluvit, ale to je tak asi všechno. Moje maličkost asi zlatou sošku nikdy nezíská a kolegyně Gal jakbysmet. Aspoň se na ní (pořád) krásně kouká. Takže teď budu asi hodně dlouho přemýšlet, jestli vezmu další pokračování. Na druhou stranu za 24 mil USD mě asi zase přemluví;)

plakát

Narcos: Mexiko - Série 3 (2021) (série) 

Hořkosladký konce, ty já prostě miluju. Ať už v podání hlavní linie, která je jen takovou předvěstí na to, že big drug war is coming, ale také v případě té (z dalších) vedlejších, kdy rozpolcený (ex)policejní hrdina vyšetřuje na vlastní pěst vraždy mladých dívek. Vše je takové správně "mexické". Na jedné straně spousta odhodlání, na straně druhé ještě víc korupce a peněz, které to často uklidí někam k ledu. Nebo rovnou pod zem. Takže za mě nefalšovaná spokojenost, kterou poslední dva díly vykoply na maximum. A teď vzhůru na prcka! Moc jsem si ho tady neužil.