Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Sex, lži a video (1989) 

JIž od svého tvůrčího počátku je Soderbergh je vynikající analytik. Jakkoliv brilantní analýza zde ovšem postrádá konstruktivnější interpretaci, což vyznění jinak perfektně vystavěného snímku o něco snižuje.

plakát

Vražda na Nilu (1978) 

Druhý skvělý Poirot s nedostižným Ustinovem, pokud je pro vás záhada "mohl to býti každý" poutavější než "nemohl to učiniti nikdo", tak je to dokonce oproti Zlu pod sluncem ten lepší.

plakát

Český mír (2010) 

Češi prostě ne-chtě-jí! No a je to, ne? Co dál, jak dál, nic dál... Klusák s Remundou bez nějakého komentáře předkládají české panoptikum tentokrát vyobrazené v optice politické. Jak říkal klasik Honza Werich: "Malý český člověk velice rád všecko řídí!" A to takovým způsobem, že v lesku jeho názorového hnoje vynikne (samozřejmě v omezené míře) i český politik. Kde není argumentace, tam ani demokracie nezabere... pravdu dí Magor.

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Strašně skvělý záběry baráků! No a samotný film: poměrně akurátně vybalancovaný vzhledem ke svému potenciálně hořlavému obsahu, herecké obsazení na výbornou. Neviditelná režie tomuhle dílu perfektně sedla, pouze mi přijde, jako by tu a tam něco chybělo sdělit (aneb když se řekne A, řekne se i B: co po celou tu dobu dělala Shaunova matka? Její podivné zmizení ze syžetu mi hlava moc nebere, neboť je to v tomto příběhu postava velmi významná). A pak těch přestylizovaných posledních 45 sekund dostal kameru snad nějakej anglickej Brabec, nebo nevím...ale silný, svíravý zážitek z filmu to nějak nepokazí. Slabší 4 kousky.

plakát

Peklo na talíři (2012) (pořad) 

Typický pořad na Streamu: nula nula šeď. Etikety výrobků si každý přečte sám, inteligentnější z toho i sami vyvodí závěry a zbytek postihne výběr pana Darwina (zde rakovina). Roman Vaněk určitě gastronomii rozumí, ale tak nějak to publiku zapomněl sdělit. No a na konec si připálí Cohibu za 500 zapíkem za 3,50...troška toho pokrytectví je takovou pěknou závěrečnou licencí.

plakát

Zlo pod sluncem (1982) 

Nejlepší Poirot s nejlepším Poirotem? Za toho Ustinova nořícího se po kolena do vln v koupacím úboru možná i ano.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Ong Bak s trochou toho příběhu a hutnou atmosférou? Ano! Naprosto někompromisní brutální akční balet.

plakát

Rodinná oslava (1998) 

Spolu s Idioty zcela jistě nejdogmatičtější Dogma. Což tomuto filmu velmi sluší a Vinterberg tak svému dílu vtiskává potřebnou syrovost (nebo surovost?). Zatímco Lars von Trier je mnohými považován za manipulátora, jsou pro mě jeho filmy vždy nejvýše osobní, uvěřitelné, emočně velmi vypjaté a při sledování prožívané. U Vinterberga, pracujícího v Oslavě s příbuznými motivy disfunkce a pokrytectví rodiny, potažmo společnosti, se však celá exponovaná situace od počátku zvrhává do napínavého, ale zároveň poněkud odcizeného konstruktu. Film je vyhrocený v podstatě od první scény a ani na tu nejostřejší severskou pilu se nedá tlačit necelé dvě hodiny, aniž by se časem otupila. 75%

plakát

Mechanik (2004) 

Christian Bale ve své nejryzejší, čili fyzicky sebezničující fyzické podobě. Neskutečně dedikovaný výkon, jeho nespolehlivý vypravěč Reznik nesleze ze scény. Škoda, že kolem se odvíjející konstrukt tak nějak od začátku vytěsnil momenty překvapení, což je zároveň při tomto současném omezení diváka na synchronizaci s myšlenkami hlavní postavy celkem s podivem. Obšírněji viz Douglas.