Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Tělo (2012) 

Výborná visualita a atmosféra filmu, celou dobu dobře dávkované napětí.Pro mě thriller s velkým T. Je to přesně ten film který vás pohltí a dostane.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) odpad!

Další Česká romantická komedie, jakých dnes každým rokem vzniká 10 až 20. V této bohužel není ani nosný nápad ani scénář ani režie. Film jen tak plyne a nic neřeší. Bohužel.

plakát

Pepa (2018) odpad!

Tenhle film se opravdu nepovedl.

plakát

Deník strojvůdce (2016) 

Dlouho mě žádný, film doslova tak neuhranul. Z popisku bylo jasné, že je to komedie, ale trochu jsem se bál scénáře a takové té plytkosti, jednoduchosti tématu. Jenže ono je to jinak! Napadá mě srovnání jen s Nedotknutelnými o vážném tématu s humorem a ironií, ale nikdy to nepřeleze do trapnosti. Je to život, z jiného pohledu se vším všady, někdy tak a někdy tak. Lazar Ristovski v hlavní roli je úžasný, doteď jsem ho moc nevnímal. Jedním slovem je to skvělééé.

plakát

Manžel na hodinu (2016) 

Podle mě problém je, že film působí jako slepenec dvou příběhu Bolka, který se chce ženit a příběh Matáska a Novotného, ti se motají okolo bazénu. Ve filmu to působí, jako dva samostatné příběhy, které jsou násilně propojeny protože ani jeden nedá na samostatný film. V hereckém hodnocení se nevyhnu srovnání s jedničkou. Nemůžu říct , že by to bylo horší spíš jsem čekal něco víc oproti jedničce nějaký vývoj. Tady mě mrzí, že Studenková tomu nedala víc šťávy určitě to umí a určitě by to dala. Naproti tomu Šimčík s Příkazským v roli jehovistů se snaží přinést vtip, jenže dost toporně a k stylu celého filmu to vyznívá velmi trapně. Už v traileru mě to přišlo blbé, ve filmu kde se všichni chovají velmi civilně působí jak pěst na oko a rozhodně né vtipně. Suma sumárum dvojka nepřináší nic nového, bohužel naopak hodně věcí kopíruje z jedničky jedna k jedné hudba, penis atd.. 25% je adekvátních.

plakát

Ostravak Ostravski (2016) odpad!

Dlouho jsem se rozmýšlel jak hodnotit. Ale nakonec rozhodl nekompromisní rozum. Film má mít předlohu v geniální knížce aspoň tím se film chlubí - ale z té knížky tam opravdu mnoho nezůstalo a rozhodně né ta podstata. Film má ukázat region Ostravsko - výsledek mi připomněl Tv inscenace z komunistické éry, kdy se v Praze točili jako, že příběhy z USA a všichni se tvářili děsně americky. Má to být komedie - ano jsou tu úsměvné momenty, ale z hodně trčí taková herecká umělost a přehrávání. A poslední důvod který rozhodl. Ten film nemá děj ! - já ten film nemůžu ani nikomu převyprávět, prostě tam není pointa nic. Proto nakonec bez bodu.

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Jasně Mel už není nejmladší, ale to neznamená, že film musí být ukecaný. Zklamání.

plakát

Beatles: Perná léta (2016) 

Tohle musí vidět všichni kdo chtějí zakládat kapelu a nebo kdo ji už mají. Tohle je pro každého hudebníka povinnost !! Dokument je neuvěřitelný, když je neuvěřitelně sugestivní, když jsem odcházel z kina měl jsem pocit jako bych se vracel z šedesátých let.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) odpad!

Zírám a nechápu. Šel jsem na film, v kterém uvidím příjemný hůmor Hodinového manžela, lehkou nadsázku a jasný příběh. Jak se zbavit nevěsty nic z toho nemá, je to hloupé, nepřehledné a vůbec ne vtipné. Rozhodně bych neřekl, že to má stejného otce jako Hodináč. Z Nevěsty čiší zoufalá režisérská bezradnost. Hrůza pro mě jednoznačně zklamání.

plakát

Pat a Mat ve filmu (2016) 

Děti, byli nadšený. Vrátil jsem se do dětských let a děti jsou nadšeny doteď, dokonce i manželka se chechtala. Je to fakt složené z jednotlivých příběhů, které jsou provázané v celku jednoduchou zápletkou. To asi má za následek to, že to pořád šlape a není tam takový ten filmový efekt, kdy se děj zpomalí a děti odpadnou. Tady to fakt šlape. Ale co musím opravdu vyzdvihnout je jak je to DOKONALÝ to si všimnete až na plátně nevím jestli je to extra pro tuhle verzi nebo jen v těch nových dílech. Prostě motorový pila má řetěz, kladivo je ošoupané jak u mě v dílně atd... Nevím v jakém je to měřítku ale je to machrovina do totálního detailu. Naopak jsem měl pocit, že to je takové uhlazené, že co si pamatuji staré díly bylo to takové "brutálnější" a trochu překvapivější. O to více bych se přimlouval, kdyby vzali staré díly a ty upravili pro kino myslím, že pro oslavu 40 let by se to určitě hodilo. Rozhodně nelitujeme.