Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Stejně neambiciózní jako hlavní hrdina, co si chce jen trochu užít života (Suchánkovo neherectví taky přesné)... scénář bez scénáře o ničem, příběh průměrného přežití života, vlastně je to v tom, o čem to pojednává absolutně bezchybné, jenže si myslím, že to nebyl tvůrčí záměr. Ale mě tenhle film neurazil, viděl jsem spoustu snímků, co jsou horší, nudnější i falešnější a nacházejí se tu mezi klasikami a nebo jsou nazývány kultem v červených číslech. V lecčems se tu člověk může identifikovat, pokud je introvert nebo inteligentní nebo jej cokoliv dělí od zbytku zdejší tupé ignorantské populace - holt generační výpověď. Je to takovej ten další českej film, kterýmu řada lidí dá nízký hodnocení proto, aby něčemu dali nízký hodnocení a připadali si jako drsní páni kritici. Není to žádná velká filmařina ani co by se za nehet vešlo. Ale taky to není vůbec špatný. 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oktavianus to napisal genialne : "Já nechci bejt zlej na každej českej film, ale copak mám jinou možnost? " Brutal, ono sa to ani neda nebyt zly na tuto picoidu. Toto nazvat filmom, tak je s dotycnym daco zle, toto je proste picoida, ktora sa sunie odnikial nikam. Fakt poniektore nove ceske filmy, to je zlo, to je pure evil : zlo netreba uznavat, so zlom sa bojuje ! 5 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ CO NOVÁKU? JDI DO PRDELE…“ /// Suchoš jako Kohákovo parchant… to nevymyslíš… (vlastně jo…). Pepa a jeho příběh vo tom, jak byl k životu lúzra vlastně předurčenej. Prenatální věk, novorozenec, kojenec, batole… školka, škola (i střední), vojna (ta vlastně ne), práce, láska, manželství… Člověku by ho bylo až líto – prostě takovej je to film. Nebo?... Je vám líto kreténů? Celkově to není taková trága. Dialogy normální a vlastně je to ze života. Se rozhlídněte a schválně, kolik takovejch Pepů znáte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když plácnu holku po prdeli, mám červenou držku (dost dlouho…). 2.) Zjistím, že na světě to maj všichni lidi těžký. Nejen já… (Pepa). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Chudák Pepa. Jako komedie mi to nepřišlo, spíše tragédie. Pepovi jsem fandil, ale chudák měl smůlu a protože byl takový ňouma, tak si ani nedokázal sám pomoc ke štěstí. Film jako takový moc nezaujal, herecky je Suchánek fajn, ale zbytek spíše na okrasu. Příběh ušel. Škoda, že nebylo více humoru, mohlo to být koukatelné. 50% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem větší průšvih, už jen kvůli nelichotivé filmografii režiséra. Tahle hořká tragikomedie o jednom životním looserovi přitom disponuje celkem dobrým námětem a trefně vystihuje realitu všedního dne i s charaktery jednotlivých postav. Navíc partnerská dvojice v podání Michala Suchánka a Petry Špalkové fakt nemá chybu. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Kladně a Králově Dvoře. Krematorium se jmenuje Motol a nachází se v Praze. Diskotéka se konala v Disco Relax v Kladně. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Ve filmu jsou použity záběry z výstavy Paneland: Největší československý experiment v Moravské galerii v Brně (proběhla od listopadu 2017 do března 2018). [Zdroj: filmovyprehled.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama