Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (120)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Dějová linka slabá, nemohla jsem to ukoukat. Ale tvorové byli udělaní parádně. Když k tomu připočtu Redmayna a Firtha, tak aspoň občas bylo na co koukat, ale jinak to byla příšerná nuda. Vypravěčsky hodně zfušovaný film.

plakát

Jackie (2016) 

Herečka má hrát, tvořit, a ne křečovitě napodobovat. Nejvíce jsem se těšila právě na N. Portman a solidně jsem si naběhla. Atmosféra je budovaná šikovně, člověk by se zadusil a chvílemi čekám, jestli se postavy neseberou a neutečou s jekotem z plátna, ale ta stylizace Portmanové je šílená, to režisér dost ujel. Kvůli tomu je pro mě film skoro nekoukatelný.

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

Strašidelný materiál... Dementní dialogy, zbytečné scény a opět tragický přístup k humoru. U druhého dílu jsem si dokonce říkala, jestli jsem se nepropadla do nějaké parodie na detektivní seriál. Tohle je dno televizní tvorby, které se nehodí ani jako kulisa k žehlení.

plakát

Modrá krev (2016) (seriál) 

(po prvním dílu) Formální zpracování ubohé - od úvodního titulku přes hudební složku až po dramaturgické pojetí. Zmatečné a pro mě bez větší výpovědní hodnoty. Nezaujalo ani emoce, ani mozek, což je u dokumentu špatně.

plakát

Četníci z Luhačovic - Pytláci (2017) (epizoda) odpad!

Katastrofa. Totálně zmrzačené zacházení s humorem a Zedníček je kvůli té zparchantělé řeči nekoukatelný/neposlouchatelný. S vypětím všech sil jsem dokoukala první díl a další zkoušet nebudu. Když byli tvůrci schopni otevřít seriál takto udělaným dílem, pak na další opravdu nejsem zvědavá.

plakát

Sherlock - Poslední případ (2017) (epizoda) 

Tenhle díl byl jeden z nejhorších. Nedokázala jsem udržet pozornost, trapný rámec experimentu a hry se neskutečně táhl a všechny ty rodinné a vztahové záležitosti mě neskutečně iritovaly. Vše, co vytvořilo z první série kultovní záležitost, už je dávno pohřbeno pod nedostatkem tvůrčí invence a schopnosti říct NE dalším sériím.

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Severská krimi počesku? Quality tv? Ani omylem. Jestliže Rapl byl s výhradami koukatelný, Cirkus je ukázkové promrhání potenciálu. To, co se zpočátku zdálo jako slušný koncept, dokázal scénárista zkazit na plné čáře. Jednak je mi záhadou, proč je 12 dílů děleno na dvě série. To by šlo překousnout, kdyby to fungovalo dramaturgicky a scénáristicky. Vnitřní monology hl. postavy nejdříve působí příjemně nově v českém seriálovém kontextu - připomnělo mi to drsnou americkou školu a vnitřní promluvy vyšetřovatele, částečně využito i v Sin City. Ale Bukowsky neustále opakovanými chybami začne brzy iritovat a divák se přidá k těm, co mu usilují o život, jen aby už ho nemuseli poslouchat a sledovat. Logika jednání a postupu děje šla často stranou - není nic horšího, než když dlouhé minuty čekáte, až postava udělá to, na co jste jako divák přišli už dávno (nejhorší varianta tuto situaci roztahuje přes několik dílů). A napětí ohledně toho, kdo za tím vším stojí? Nejpozději od poloviny je to natolik jasné, že v posledních dílech už jsme tlačili postavy dopředu bolestně znuděni. Tragédie. Jediné plus byla postava Kuneše, zosobněné klišé, ale zábavné.

plakát

Sherlock - Skomírající detektiv (2017) (epizoda) 

Po dlouhé době konečně zas výrazný sherlockovský zážitek. Přetrvávají věci, které mě od 3. série neskutečně štvou (vztahové rošády a množství prostoru, který je jim věnován, patos), ale hravostí a odvahou ve věcech formy se vrátil drajv, o němž jsem si myslela, že už se do Sherlocka nevrátí. Destrukce, risk, hra vabank s vlastním zdravím/životem - alespoň záblesk Sherlockovy osobnosti se opět objevil. Ještě by to chtělo lépe naložit s krkolomností v sociální interakci, která k postavě neodmyslitelně patří (místy ji odhazují úplně, pak se k ní polovičatě vrátí = nezvládnuté). Ale jinak tahle epizoda potěšila nad rámec vlažných očekávání. Možná přece jen budu i u 4. série SHERLOCKED!

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Některá místa jsou na facku (ano, mluvím o scénáři), ale celkově mě seriál bavil. Postavy - vizuál - atmosféra, moje oblíbená triáda, ovšem jako detektivní seriál si to rozhodně židli neobhájilo. Nepovedlo se jim uspokojivě vybudovat zápletku v rámci jednotlivých epizod - většinou bylo řešení do očí bijící a postup vyšetřování tak zcela ztratil zajímavost - divák se tak mohl bavit jedině hereckými výkony a kamerou. Buď prodloužit stopáž, nebo absolvovat kurz Jak napsat dobrou detektivní epizodu. Se zápletkami protaženými přes více dílů taky zacházeli podivně, něco e vyřešilo překvapivě rychle, jiná věc se táhla tak dlouho, až se na ni zapomnělo a v posledním díle se musela uzavřít ve dvou větách. To je tragická nešikovnost. Ale na další sérii se těším, i když riziko zklamání je velké (jako u všech pokračování).

plakát

Sherlock - Šest Železných dam (2017) (epizoda) 

Pár hlášek, které si INTP rád zapíše do bloku s obrázkem Alberta Einsteina, ovšem z hlediska televizní "filmařiny" úlet. Stejně to byl příjemný návrat do Sherlockova světa! Jen ten ufňukaný konec je mimo - proč pořád to "polidšťování" Sherlocka? Vždyť právě asociálnost a arogance získala té postavě takovou oblibu!