Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (600)

plakát

Drahokam (2019) 

Intenzivní, strhující, hypnotické a vzbuzující úzkost. Skvělý Sandler a geniální soundtrack.

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Brutálně nabitý a svižný thriller, kde se děje něco snad každé tři minuty. Jasně, je to šíleně překombinované a stěží uvěřitelné, ale přesvědčivě zahrané a natočené, takže naštěstí není čas a potřeba o tom moc uvažovat. Ideální oddechovka.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Syrový námět, nádherný vizuál, neokoukaní herci a taky konečně trefné vyobrazení mládeže. Ke konci to trochu ztrácí dech a objevuje se až moc deus ex machina, ale na české poměry jsou Zrádci top.

plakát

Zpřítomnělí (2019) (seriál) 

Fantastický námět nejdříve začíná jako detektivka, pak jím probleskuje sociální satira a nakonec bohužel sklouzává někam do jakési fantasy. Bohužel se zdá, že tvůrci chtějí rozvíjet tu nejhloupější linii. Nicméně první řada je svěží, zábavná, nápaditá, ale nic převratného.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Atmosférická pecka, která se zařadí k nejlepším kingovským adaptacím. Tajemno by se zejména zpočátku dalo krájet, ale ani později seriál nesklouzává k přílišným klišé a směřuje k napínavému finále. Herci jsou vynikající, zejména titulní Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, díle Jeremy Bobb nebo Mare Winningham.

plakát

Gösta (2019) (seriál) 

Typický sever, tentokrát na komediální, ale vlastně hodně, hodně hořkosladkou notu.

plakát

Slunovrat (2019) 

Metafora, art, krásno, bizár, gore, rurál, Florence.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

První půlka ujde, ale pak to začne být zkratkovitá stupidita, která nedává moc smysl, rozuzlení je vám ukradené a spíš to je nechtěně vtipné. Až mockrát jsem si položil otázku, proč se děje to a ono a to není dobře. Ztrácí to intenzitu předlohy.

plakát

27. Český lev (2020) (pořad) 

Ani fatální prohra, ale ani žádná velká výhra. Ale proboha, který zhovadilec vymyslel, že se máme celou dobu jen koukat na záběry nominovaných postávajicích v kulisách, místo abychom viděli ukázky třeba střihu a kamery, to nepochopím. A taky by akademici mohli být občas trochu odvážnější ve svém výběru. Jsme malý trh a nějaká diverzita cen ve prospěch více filmů by prospěla.