Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Jeden z nejlepších českých seriálů, vlastně jeden z nejlepších seriálů vůbec. Samozřejmě zkazit tak vděčný námět, jakým Poláčkových Bylo nás pět je, už by chtělo hodně neumětelských dovedností. Naopak když se tohoto díla ujme správný režisér a povede se i casting, může z toho být podíváná par excellence. A to se přesně stalo. Seriál, který mi je vždy dobrým argumentačním zdrojem, když říkám lidem ze starších generací, že i nad nimi generace předchozí lámaly hůl. Nejdřív se děti místo práce věnovaly četbě knih (fuj), potom se místo četby honily za mičudou (hanba!), pak místo sportování usedly k televizi (hnus), další generace přesedla k počítači (kam se jen ten svě řítí) a dnes děti neodtrhnou oči od smartphonu nebo tabletu... je to hrůza, kam ta mládež spěje... a to platí přinejmenším už od 15. století :o) Ale věřte nebo ne, v každé generaci se taková partička uličníků jako od Poláčka najde. A proto snad i tahle kniha a seriál budou věčné.

MOST!

MOST! (2019)

Zjevení. I v době internetů, uložtů a torrentů mohou být prázdné ulice, protože všichni právě koukají v TV na nový díl seriálu, aby mohli hned další den v práci rozebírat, co se v něm událo. Z Mostu se stal must see a vznikl kolem něj neuvěřitelný hype, ale on si to zaslouží. První díl nasadil laťku hodně vysoko a v žádném dalším z ní nijak výrazně neslevil. A poslední dva díly najednou zhoustly a v rámci žánru i zvážněly, což bylo překvapivé a já bych za tohle překvapení přidal klidně jednu hvězdičku, ale pět je prý maximum.

Sherlock

Sherlock (2010)

Škoda, škoda, škoda. Znehodnotit tak skvěle napsaný seriál špatným výběrem hlavního herce je smutné. Současný Sherlock se mi opravdu líbí od D do Z, ale Actor Benedict Cumberbatch mi v hlavní roli vůbec neseděl. Pořád na něm vidím, jak to všechno hraje, a že ve skutečnosti žádný Sherlock není. Jinak nemám co vytknout a už se těším na další díly. V nich by mohl dostat víc prostoru Moriarty, který naopak svých 15 minut slávy využil na 100%. Jestli však třetí díl vychází mimo jiné z povídky Poslední případ, tak už se s Moriartym bohužel asi nesetkáme. Ale kdo ví, cesty seriálů jsou nevyzpytatelné.