Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Nákupní maniačky (2013) (pořad) odpad!

Tak totok je hovno s velkým H. Ovšem tvůrci jsou v tom asi nevině, neb to, co tohle nejvíc táhne dolů jsou vypatlaný nány, co se zajímají jen o hadry a utrácí nesmyslné částky za nesmyslně nekvalitní oblečení. Do toho na pozadí nějaké hňup kafrá, co by teda jako rozhodně neměli nosit a co je total trendy look :D, no tož, to mi ho vyndé. Ale abych tolik nehájil myšlenkotvůrce, když přijdete s takovou dementní myšlenkou, chytráky tím nepřilákáte. Televizní ukázka myšlenkového a hodnotového úpadku doby. TOŽ CELKOVĚ: Jestli chcete zažít pocit, jak vám někdo vymrdává mozek z hlavy a postupně vám zabijí jeden neuron za druhým, hoďte na tohle mrkec. Stačí jeden díl a uvidíte, kam až některé dámy mohou se svým hodnotovým žebříčkem klesnout. Hnus.

plakát

Invaze světů (2005) 

Tohle je jeden z těch dobrejch-špatnejch filmů, který si vychutnáte s kámoši a škopkem. Často netušíte proč jsou hrdinové někde uvězněni, jak velký jsou invazivní příšery, mimochodem příšery vypadají GIFy, hrdina neustále ztrácí batoh a hned se zase ukazuje, vůbec nemáte možnost uvědomit si perspektivu - někdy to je velký jak barák někdy jak mrakodrap, ale co je nejvtipnější je fakt, jak se desetimetrový monstrum umí pohybovat neslyšně. TOŽ CELKOVĚ: Nejslabší adaptace Války světů, která si svých 9% vskutku zasluhuje, leč film svou sračkoidností baví po celou dobu, skoro v každé scéně je nějaká kravina, které nemůžete uvěřit, že ji tam nějaký střízlivý člověk mohl dát.

plakát

Justin Bieber's Believe (2013) odpad!

Tento dokument vám nepřinese nic nového, nedozvíte se ani zajímavosti o turné či o osobě Justina. Dokumentu absolutně chybí objektivnost. Chybí jakýkoli náznak negativních zážitků během turné, jediná eskapáda Justina (a že jich v životě má, jak jsem se po filmu dozvěděl) je v seriálu jen naznačena a vysvětlena skoro jako dobrý skutek. Budete nuceni poslechnout si několik písní v celku dlouhé stopáži na to, že se jedná o dokument to chvílemi připomíná live-ko z koncertu. Důležitý fakt, proč jsem nedal ani tu hvězdu (přestože filmařská kvalita by si jednu až dvě zasloužila) je ten, že se jedná o komerční, propagační škvár. Takový moderní verze majora Zemana. Film naprosto zkresluje realitu koncertní šňůry, stresu, který je s ním spojený a konečně taky našeho hlavního hrdinu Justina Biebra. Ten vypadá jako hrdina z nebes bez kaz a vad. CELKOVĚ: Dokument nepřináší žádné nové informace, je neobjektivní a nudný (pokud nemáte rádi Justinovy písně), filmovou kinematografii nerozšiřuje tento snímek ani o malý kousek. Některé filmy by se měly mazat.

plakát

Napospas osudu (2014) odpad!

Nevím zda je Cage věřící, ale pokud je, tak mu tento snímek vynesla jasný lístek do nebe. Co víc hrdinštějšího může člověk udělat než hrát v takové bezdějové, utahané, hovnodialogově nacpané slátanině bránící křesťanství? Příliš dlouhé, bez akce, bez hlubšího vhledu do problematiky. Když už věřící, tak ať tam jsou nějaké citáty ze Zjevení Janova, popis co bude za apokalypsu následovat. Takhle zmizí jen pár lidí a všichni z toho zešílí a začnou se chovat jako pomatenci, všechno z neznámého důvodu začne hořet a lidi začnou zase krást. Žádnej sex, poučení, akce, vtip (až na to jak všichni zmizí a jeden muslim zůstane zvolá Allahu Akbar, takový náboženský fórek :) ) a ani soundtrack není nic moc. Tenhle film nemá cenu sledovat ani z recese.

plakát

Funny Games (1997) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Tento film vás překvapí svou surovostí, nespravedlností a tedy i reálností. Spousty nových prvků v tomto filmu vás naprosto vcucnou do děje a vy si jednu chvíli nebudete uvědomovat, na čí straně vlastně stojíte. Pokud někdo v tomto filmu zemře, otřese to s vámi, tím si můžete být jistí. Tento film beru precizní loutkařské umění režiséra, který si s vámi bude hodinu a 44 minut hrát a vy se nebudete moci odtrhnout od obrazovek.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Čistý remaik rakouské verze, není třeba popisovat děj. Na jednu stranu je třeba pochválit preciznost záběrů, interiérů a i mnohých naprosto totožných pohybů herců. Výběr záporáků také stojí za pochvalu, dle jejich vzezření člověk neví, co od nich může očekávat a to se mi líbí. Oproti originální verzi si však nevychutnáte tolik jejich přehnanou maloměšťáckou zdvořilost, která se na americké prostředí, potažmo na anglický jazyk nedá vytvořit. Dále vybráním herců, jenž nejsou neznámí ztrácí film surovou reálnost. Navíc američtí herci se v mnohém chovají příliš "americky" a jsou příliš změkčilí oproti rakušákům. Všichni tam jsou pořád ubrečeni a usoplení, jak po několika letech ve vězení. V originální verzi tak vypadají až ke konci filmy. Rakouská verze je tedy přirozenější, reálnější a tím i o hodně syrovější, tudíž ji spíše doporučuji než U.S. verzi.

plakát

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (2012) 

No teda očekával jsem rozhodně víc. Film se skládá z hodinového procházení barákem, z kterého by hráblo asi každému, příšera připomíná vlkodlaka z Harryho Pottera a děj - no, tak ten tam není. Ale pár strašidelnějších momentek se dá najít a film má strašidelnou a napínavou atmosféru (asi proto, že neustále očekáváte nějakou zápletku). Filmově docela zajímavá změna, a přestože neumíte moc anglicky dá se film docela pěkně překládat, není tam totiž moc textů, natož dialogů.

plakát

Metalocalypse (2006) (seriál) 

Seriál, který by měl každý metalista alespoň jednou za život shlédnout. Když ne kvůli ději, tak alespoň pro fenomenální melodický death. Je pravda, že se jedná o subžánrový seriál, který nepochopí člověk, metalem nezasáhnutý, neboť satyrických či metaforických narážek je v seriálu až běda (obchody s názvy jako Gorgoroth, Finntroll atd., hlavní kapela poskládaná ze realných hračů známých kapel jako Cannibal Corpse nebo Children of Bodom), ale ten by tento seriál asi zavrhl hned po prvním díle, když zjistí, že se krví v tomto seriálu rozhodně nešetří. Skvělá je i stopáž jednoho dílu - 10 minut, takže člověk nemusí ít obavy, že strávil celý den sledováním seriálů. Seriál doporučuji všem, kteří mají rádi brutální humor, litry krve a severskou školu death metalu.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Když smutním, že má budoucí profese Experimentálního biologa bude nuda,pustím si tento seriál. Ukazuje mi totiž možné světlejší zítřky. Jedná se totiž o skvělou kombinaci inteligentního a řekněme ,,běžného" humoru. Skvěle ukazuje temnější strany vědců (sociální život,či zálibu ve hrách a seriálech) s tou světlejší (prosycení života vědou-viz. periodický systém prvků v pokoji). U tohoto seriálu si člověk nejen odpočine ale pokud je alespoň trochu seznámem s tématikou vědeckého života (člověk pak pochopí i různé náznaky - jako to, že se skoro vše u nich odehrává až v noci a to proto, že zbytek dne je člověk ve škole nebo v laborce), tak i inspiruje. Navíc celému seriálu dává korunu krásná Penny, které je věda naprosto ukradená a nebojí se to přiznat. Tento seriál mohu jenom doporučit.

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

Po velmi slibné (alespoň pro mě) jedničce jsem očekával exponenciální růst, či lineární křivku, ale tohle byl sakra propad. Musím se přiznat, že nemám nijak extra skvělý zrak ale ani špatný takový průměrný, teda alepsoň jsem si to myslel. Po tomto filmu jsem zjistil, jak moc jsem se mýlil. Vzhledem k tomu, že jsem seděl v kině, nemohl jsem si propásnuté scény vrátit, takže jsem se pouze od kamarádů dozvídal, kde se jaká židle o centimetr pohla, či jaká pánvička se rozhoupala. Oči mě bolely ale nic jsem s tím nesvedl. Takto se táhla celá první půlka filmu, plus nějaký rodinný kecy o tom, že dcera má blbý pocit z baráku a fotr jí to nevěří(takovej ten hororovej standart), druhá půlka byla lepší. ,,Duch" začal pohybovat lidmi a to mé oči již zaznamenaly. Děj se tak, dle mého názoru, rozhoupal z původních líných vod do standartního hororového tempa a když se ke konci navázalo na předchozí díl, již jsem se opět usmíval a radoval se ze života. Nic extra, ale rozhodně neurazí, film tento, proto hvězdy tři posílám, padawane mladý a dychtivě očekávej díl další.