Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Po druhý a začátku třetí série zvyšuju hodnocení na 5*. Metalocalypse je neuvěřitelnej masakr a jsem happy, že něco takovýho může vzniknout. Animace je dost vtipná a propracovaná sama o sobě, všechny charaktery jsou unikátní a navíc dohromady tvořej krutej celek. Nejlepší ale je na tom samotná hudba. Dethalbum (2007) je prostě výborný. P.S. Dimmu Burger :DD ()

Reklama

KopTiK 

všechny recenze uživatele

Tlupa špinavejch, drnsejch metalovejch hardcore týpků, kteří hrajou ten nejtrvdší death-trash-power-grind metal a fanoušci je milují víc než své vlastní životy. Kam se Deathkloci mihnou, tam někdo zemře bestiální smrtí. Krása. Jen mě jemně otravuje to jejich stálé hledání toho nejtemnějšího, nejdrsnějšího, nejponurejšího, nejtvrdšího a nejmetalovějšího čehokoliv. (Murdefacův dárek k narozeninámy. Album natočené pod vodou...) ()

kuxik009 

všechny recenze uživatele

Jako metalista jsem měl prakticky povinost se na tento seriál podívat. Písně jsou skvělé, hodně se mi líbí zapojení slavných osobností do dabingu (Mark Hammil, Angela Gossow,...). I když je pravda, že některé epizody by si zasloužily poněkud lepší konec, a ne jen 10 vteřin před koncem to vyřešit nereálnou smrtí zloducha. Jinak to je ale vážně všechno promyšlené do detailů, hlavně děj posledních epizod. Už se nemůžu dočkat, až shlédnu The Doomstar Requiem. 4/5 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Výrazně prostodušší a přímočařejší než Detrit Metal City Detrit Metal City , přecejen americké seriály jsou výrazně hloupější než ty japonské... ale nejsou ani náhodou méně zábavné. Tedy alespoň Metalocalypse není, protože BRUTAL!, METAL!, GENICIDA!, DETHKLOK!, KOZY!, KOKAIN!, METAL!, KLAUNI!, STŘEVA!, BASY!, PEKLO!, KREV!, DĚVKY!, METAL! HARDCORE!!!. Je to skutečný brutal assault na bránice všech co před dávkou death metal neuhnou. Vršení ujetých parafrází na metalovou popkulturu je ale jen bonusem ke vtipům tak nějak obecnějšího charakteru (vždyť koho by nepobavilo brutální pobíjení fanoušků ve velkém), takže ani lidé metalem nezaujatí se budou bavit slušně (ale budou při tom stylově krvácet z uší, wtz, protože Dethklok vládne). 8/10 _(Ale vládne jen v prvních dvou sériích, protože série třetí naopak stojí silně za hovno a je urážkou jak Dethkloku, tak metalu jako takového. Not cool, man.) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Rock´n´rollový klaun Dr. Rockzo je parodií několika významných rockových zpěváků - Paula Stanleyho, Axla Rose, Stevena Tylera a Davida Lee Rotha. (liquido26)
  • V epizodě "Black Fire Upon Us“ praští Toki Lavonu Succuboso lahví a nazve jie "German whore". Angela Gossow, která Lavonu dabuje, se narodila v Kolíně nad Rýnem. (michael2684)
  • Druhý kytarista Toki Wartooth je ovlivněn podobou kytaristy Mikaela Akerfeldta ze skupiny Opeth. (liquido26)

Reklama

Reklama