Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (935)

plakát

Dravci (1999) 

Vážení přátelé... tak já nevím co jsem to do háje vlastně viděl...byl to horor? western? komedie? parodie? Na horor to bylo naprosto nestrašidelné, na komedii zase chyběla ta komediální lehkost - ten báječný černý humor bych ovšem za komediální neoznačil, ovšem do parodie to mělo taky daleko. Bylo to dekadentně úchylné, Nyman je král! Ale já jsem přesto trochu zklamán, protože jsem se těšil na horor a tohle je cokoliv, jen ne horor. Možná kdyby si režisérka zvolila nějaký jasný žánr, udělala by lépe, mohl to být dobrý horor, western, komedie... takhle vznikl jakýsi prazvláštně vyjímečný paskvil s geniální muzikou, který mohl být něčím daleko víc, zvolit si nějakou koncepci, které by se držel...

plakát

Drsný časy (2005) odpad!

Nejhnusnější, nejnudnější a nejdebilnější film za poslední roky. Podle popisu filmu jsem čekal krimošku o policajtech - něco ve stylu Patroly... Ale dostal jsem žvanivou pičovinu a dvou totálních vymatlaných kreténech co jenom hulí a pijou pivo. Nechápu jak mohl stejný režisér natočit geniální Železná srdce.

plakát

Duchařský příběh (1981) 

Vážení přátelé...tohle je nostalgie...Viděl jsem to jako děcko na "Vídni" s mizerným obrazem, ale vzpomínky zůstaly. 20 let jsem to pak neviděl až teď. Díky Tv Prima. Jsem vděčen - netušil jsem ani jak se to jmenuje, kdo v tom hraje atd... Až teď... Bohužel nedíky za ten zmrdanej brněnskej dabing - to je hnus! Ale i tak. Je zajímavé se choulit opět do pláště starého strachu z dětství a pozorovat, co že mě to tehdy tak děsilo. Pamatoval jsem si to ještě i jednotlivé scény kupodivu. No viděno dnes očima dospělého, je to samozřejmě slabší, ale tehdy mazec! Dneska je to tak na 4 ale z nostalgie dávám 5...

plakát

Dům plný strachu (1985) 

Vážení přátelé...dnes jsem po 15ti měsících na čsfd, poprvé zabrousil do diskuze a objevil diskuzi na téma "Hledám film"...Za těch 15 měsíců jsem si tady na databázi našel téměř všechny filmy, které jsem kdy viděl co mě něčím zaujaly...až na několik, ze kterých si vybavuji pouze děj, jinak většinou nic... Tohle je jeden z nich, který mi v dětství (tedy odhaduji tak před 18ti lety) strašně zalezl "pod nehty" a zapamatoval jsem si jej velmi detailně. Jenže v něm nehraje nikdo známý a je to navíc kanadské...takže jsem neměl jak to vyhledat. Inu, tak jsem zkusil v diskuzi štěstí - a světe div se - to co jsem nenašel za 15 měsíců hledání tady, mi pomohl najít "Pit" v diskuzi za neuvěřitelných 35 minut! A to jsem opravdu zkusil jen tak štěstí! Opravdu - dotaz podán 23.04.2008 05:41 a odpověď vložena 23.04.2008 06:15, kdo nevěří ať se přesvědčí...Neuvěřitelné...I takhle funguje databáze! Tak a teď už to jenom nějak sehnat...Ale věřím, že tady to nebude problém...PS:Koukám, že přeci jenom někdo známý se na tomhle filmu podílel - scénář údajně Vojtěch Jasný...Nevíte, proč jsem tohle všechno našel zrovna dnes, kdy má svátek Vojtěch!?! (:o)

plakát

Dům tisíce mrtvol (2003) odpad!

Vážení pfátelé...Absolutní píčovina nejhubšího zrna. Čekal jsem, že to bude slabé, ale co je moc, je moc. Tak nudný a zbytečný guláš všeho možného aby člověk pohledal - pejsek a kočička vaří dort. Zmatečný, smysl nedávající slepenec všemožných klišé a paskvilů. A o hororu se vůbec nedá ani mluvit - tohle s hororem nemá nic společného - neobstojí ani jako parodie - i ta se musí umět. A neumětel Zombie neumí ani jedno.

plakát

Dunkerk (2017) 

Na Dunkerk jsem byl hodně zvědavý. To téma je hodně silné a zásadní, je dobře, že se ho Nolan chopil zpracovat. Bohužel k tomu podle mě nezvolil nejvhodnější pojetí. Respektive nejde až tak o obrázky - ty jsou uchvacující a dechberoucí často, ale mám na mysli spíš tu chladnou bezemoční atmosféru, kterou ve mě film vyvolává. Nolenovou optikou se díváme na operaci Dynamo jako přes silnou skleněnou desku. Tak silnou, že ve mě film nepozvednul jakékoliv emoci. Zřejmě to byl záměr, ale já u téhle válečné tématiky potřebuju vtáhnout do děje, potřebuju cítit emoce, příběhy, živočišnost. Tohle je na mě bohužel příliš sterilní. Vlastně podobné pocity jsem měl i u nedávného sledování opěvovaného Saulova syna. PS: Měl jsem tu čest se osobně účastnit demonstrace na Letné proti Babišovi a tak vím, že 400 000 lidí už je nějaký dav - čili plná Letná například. Tak mi tady těch vojáků na plážích přišlo nějak pomálu trochu - nemělo by jich tam být víc? Už třeba 100 000 je vyprodaný plný Strahov.

plakát

Dva lidi v ZOO (1989) 

Vážení přátelé...nepomohl tomu ani Macháček...

plakát

Dva muži ve městě (1973) 

Už jsem dlouho neviděl rádobyáčkový film s tak vykonstruovaně plochými a černobílými charaktery. Bývalý bankovní lupič se v lochu změnil na hodného a milujícího manžela a dobráka od kosti. Zatímco odporný a zlý policajt si na něj zasedl a nedá pokoj, dokud ho nedostane. Stejně jako odporný a zlý prokurátor a vlastně celý zbytek justice. Bla bla blá. Místy to bylo všechno tak nereálně přehnané až se mi chtělo smát. Tedy skoro. Vlastně ani nebylo čemu. Tohle není velký film. Není ani dobrý. A vlastně to není ani kriminálka. Spíš psychologické drama. A Gabin hraje všechny role stejně. Srovnání s Rudolfem Hrušínským není adekvátní.

plakát

Dva nosáči a video (1985) 

Vážení přátelé...sice kravina, ale jako oddechovka dobrý... Viděl jsem to znovu asi po 17ti letech a už to samozřejmě není taková pecka jako pro mě tehdy, ale i tak to ve srovnání třeba s Fantocim, nebo nástrahami velkoměsta vychází nejlépe. Nápad s videem je vynikající, ale tvůrci z tohoto nápadu mohli vytěžit určitě víc. Mohlo to být trochu vtipněšjí, ale co... Ve filmu je bohužel akorát několik vyloženě trapných scén s "teploušem", ve kterých se ovšem velice přesně odráží to, jak se společnost ještě velmi nedávno dívala na homosexuály. Pokud se ve filmu tehdy nějaký objevil, pak jako starý, tlustý šeredný vykroucený chlap, který balí kluky na potkání a mluví jako totální pitomec = tedy vždy jen jako trapná karikatura. Naštěstí doba už se opravdu poněkud změnila...

plakát

Dvě tváře lásky (1996) 

Vážení přátelé...Jestli romantika - tak takováto...Vidím, že se všichni zdráháte dát za pět, tak se toho chopím já... (:o)