Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

sud 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi přijde taková nemastná neslaná. Příběh celkem ujde, ale děj se tvůrcům ztrácí pod rukama a nakonec z toho nevychází to, co původně mohlo být. Z hereckého osazu naprosto vynikají Jiřina Jirásková s Miroslavem Macháčkem, ostatní herci nejsou nic valného. Kdybych film viděl před lety, možná by se mi líbil. Dneska mi už nemá co říci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byla vcelku slušná leč i tak průměrná podívaná. Dnes už se tomu většina mladší generace jen zasměje a přepne na jiný kanál. Nicméně příběh jako takový nebyl vyloženě špatný. Dvojčata – rošťáci dokázali občas (no spíš pořád) nadělat dospělým vrásky, zvířata byla roztomilá, zvláště pak malý orangutan, ale nej byla skutečně scéna s Růžičkovou a její novou „číčou“. Na tuto scénku a výraz v její tváři nikdy nezapomenu… ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Postarší veterinář, Monty (Miroslav Macháček), má dostat na starost kromě zvěřiny v místním Zoo, taky své dva vnuky, dvojčata. Jelikož jej zrovna opustila žena Josefína (Jiřina Jirásková), deklaruje, že zvládne maximálně jednoho z nich. Kluci se ale na prázdniny v zoo hodně těší, a tak se rozhodnou na dědu sehrát habaďůru, a tvářit se jako jeden. Vše jim prochází až do chvíle, kdy v zoo narazí na nelegální obchod se zvířaty... Ehm, uhm ... tohlencto je dílem Marie Poledňákové? Té Marie Poledňákové, která stojí za báječnými Jak vytrhnout velrybe stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny či S tebou mne baví svět? Tohlencto bylo fakt šlápnutí mimo - spíše než film mi to přišlo jako upoutávka na nějakou zoologickou zahradu, a aby se u toho divák neunudil úplně k smrti, tak semtam postavy pronesou nějaký fousatý vtip ("Tak co, už vypadám jak babička?", "Ne babi, teď vypadáš jak dědeček"). Sice papírově dle hereckého obsazení mělo jít o bombu, ale postavy tam popocházejí bez hlubšího smyslu, v lepším případě prchají před nějakou uprchlou zvěřinou, což mělo asi být velmi vtipné. Možná poprvé (s uprchnuvším orangutanem) možná, ale napopadesáté, když už hrdiny filmu pronásleduje zebra, žirafy, hroch, sloni, hadi a další zvěř, už to působí hodně nuceně. No nic, mohu si i tento počin M.Poledňákové odškrtnout, ale abych se na něj někdy podíval znovu, k tomu už mne nic nedonutí... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tento počin má na svědomí Marie Poledňáková? No, to mi teda poklesla čelist. Nějak jsem nezaznamenala, že by ve výčtu jejich jinak úžasných filmů tento byl jmenován. Zvířata a děti jsou vděčným tématem k natočení filmu.Taky se s nimi dá užít spousta legrace nebo spousta malérů. Námět není vůbec špatný. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Promarněný potenciál. ()

martina2103 

všechny recenze uživatele

Jak na tento film koukám, tak koukám, nikdy jsem nepochopila co ním chtěl básník říci :) Viděla jsem ho poprvé jako dítě a nedokoukala do konce, protože mně absolutně nebavil, viděla jsem jej jako dospělá a zatnula jsem všechny zuby, abych ho konečně zkoukla do konce a pocity úplně stejné - NUDA. Nesmyslný děj, nesmyslné dialogy, pokus o humor s nulovým výsledkem, chaos, skákání od jednoho ke druhému, prostě o ničem. Vzbudil ve mně akorát lítost k těm zvířatům, které kvůli tomuto snímku zbytečně vystavovali stresu, kterého mají i bez natáčení v ZOO celkem dost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)

Reklama

Reklama