Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (938)

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Trochu menší pitomost než jednička, leč stále pitomost. Jediný přínos téhle série je, že dala vzniknout postapo komunitě správných bláznů. Víc asi nic moc víc.

plakát

Strach nad městem (1975) 

Belmondo tu běhá po střechách vysokých baráků i metra jak Široko, až tuhne krev v žilách. Koukáte na něj, jak si tam běhá po reálných střechách, pod ním reálné ulice a říkáte si: jak tohle sakra točili? A když pak zjistíte, že u toho málem fakt zařval, bo se všechno točilo evidentně bez jištění, krev vám zatuhne ještě trochu víc. Holt tenkrát se na bezpečnost herců moc nedbalo, dneska už by tohle neprošlo. Belmondo byl prostě frajer. A skleněné oko hlavního záporáka super namaskováno - musím pochválit.

plakát

Most u Remagenu (1969) 

Velmi vydařený válečný film, skvělé obsazení, i příběh kolem natáčení u nás během počátku okupace. Čeští herci, kteří se objeví v pár záběrech potěší. Nechtěné pobavení způsobil jen častý drobný nešvar starších filmu - esesák v podání pana Vaughna je zastřelen popravčí četou složenou asi z deseti pušek, postava padá k zemi, svíjí se ve smrtelné bolesti - leč bez jediného viditelného zranění... PS: Potěšil též Ben Gazzara, kterého znám jako výtečného představitele básníka Bukowského ve filmu  Erekce atd...

plakát

Křidýlko nebo stehýnko (1976) 

Bohužel většina ne Funésovských ale řekněme francouzských komedií té doby notně zestárla. Nebo možná jsme jen zestárli my. Těžko říct. Možná jako puberťáci jsme byli shovívavější no a taky moc nebyla konkurence. Dneska už je a velká a staré francouzské komedie už neobstojí. Hodnoceno dnešníma očima, jen pár Funésovských komedií je ještě koukatelných. Tahle k nim ale nepatří. Funés není moc vtipný a všichni kolem jsou tak trochu pitomci (ostatně jako ve většině jeho komedií) a celé je to vlastně hrozná nezábavná hovadina. Odpad nedám jen z úcty k Funésovi. Nebo spíš Filipovskému?

plakát

Insomnie (1997) 

Výborně natočené, Skarsgard tradičně taky skvělý, jen rozuzlení případu mi přišlo vzhledem a k celkem akčnímu rozjezdu, poněkud banální. Takže z druhé půlky jsem byl celkem zklamaný. Škoda.

plakát

Vraždy podle Jidáše (1999) 

Viděno 2022 - s odstupem času musím uznat, že moc dobrých filmů na podobné téma po Se7en a Mlčení jehňátek vlastně nevzniklo... Jasně - je to vykradený jak sviňa - ale je to vykradený dobře. Hutnou atmošku to má jen co je pravda, odsejpá to taky slušně, vraždy vypadají velmi realisticky, poldové jsou sympaťáci a killer má charisma a jako psychouš je typově nejspíš i uvěřitelnější než Kevin v Sedmičce. Kevin je sice skvělej herec, ale víc mi seděl v Americké kráse, Obvyklích podezřelích nebo Ostrovních zprávách, než jako vyšinutej killer. Takže suma sumárum - co víc si přát? Holt někdy dobře udělaná vykrádačka je koukatelnější a smysluplnější, než nemastný neslaný originál udělaný blbě. Takže zvyšuju na 4*.

plakát

Rod Draka - Černá královna (2022) (epizoda) 

Prima, konečně tomu člověk může dát aspoň 4*. Kdyby seriál vynechal těch 8 proplkaných a nudných epizod o ničem a začal devátou epizodou smrtí krále bez charismatu, nebyl by to zdaleka takový propadák. Finální epizoda série se konečně aspoň trochu přiblížila fenoménu GOT. Novopečená nepomazaná královna se sice původní opičce nevyrovná, z Démona se stal trochu podpantoflí chlapík a ani ostatní ansábl není pořád bůhvíco, ale Jan Legolas Žižka z rodu Targarienů to nakonec zachraňuje svým charismatem a sympatickou nasraností a nepřátelstvím. Byť mu koule byly trochu zapilovány, alespoň dle některých zdejších uživatelů, anžto v knize to prý neměla být nehoda, leč čiročirý bohapustý záměr... PS: Cha chá - von tady toho největšího frajera seriálu hraje největší jebo z Posledního království?  :-))  nee, fakt je to ten samej herec?

plakát

Predátor: Kořist (2022) odpad!

Když vás už první půlhodina tak zoufale nebaví, že musíte přetáčet dopředu, je něco hodně špatně. Bohužel film mě absolutně nechytl ani poté, takže za mě jednoznačné NE. Zdejší nadšení nesdílím. I dvojka měla mnohem větší charisma. Ale mám chuť si pustit raději po třicáté originál.

plakát

Simpsonovi - Seriózní Flanders 1/2 (2021) (epizoda) 

Co to tu melete holomci?  :-D  Je to stejně nezáživný a nevtipný jako posledních několik sérií.  Vopětkovat tuhle srágoru může snad leda člověk, kterej nikdy neviděl nic od čtvrté do devatenácté série.

plakát

John Wick (2014) odpad!

Nejstupidnější akční film všech dob? Vousy na Neovi vypadají fakt divně, a největší jebo z GOT jako hlavní záporák je prostě k smíchu. Stejně jako neexistence policie nebo špetky nadhledu v tomhle filmu. Chlap si přijde na diskotéku, vystřílí tam 300 rusů a nikdo si toho ani nevšimne. Hm... poslat tak Johnyho W. na Ukrajinu, nejspíš by bylo do zítra po válce.