Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Invaze lupičů těl (1956) 

Povedený sci-fi thriller z 50. let, kterému svědčí hlavně výborné herecké výkony všech zúčastněných. Úvod filmu by se sice mohla zkrátit na úkor fáze "přeměn", ze které by se pak dala vykřesat mnohem větší atmosféra a paranoia, i tak ale Siegel se svým týmem neselhal a v závěrečné části filmu dokázal diváka až do konce udržet v napětí.

plakát

Neviditelný muž (1933) 

Klasika, která i přes určitou efektnost nekašle na psychologii postav. Claude Rains zvládá svým hlasem ztvárnit dokonalý portrét šílenství, o zbytek se starají trikaři, kterým se povedlo dobu několikanásobně předběhnout dobu. Veškeré efekty tak působí naprosto přirozeně a uvěřitelně. Díky krátké délce má navíc Neviditelný muž opravdu vysoké tempo, možná až moc vysoké na úkor atmosféry. I tak ale rozhodně film, který stojí za pozornost a kterému ty desítky let od jeho vzniku neubrali vůbec nic. 80 %

plakát

Invaze U.S.A. (1985) 

Nonstop akční inferno s nepřemožitelným Chuckem, kde přítomnost dětí v záběru vždy ohlašuje příchod rusáka s bombou. Klasický americký produkt, kde se rusáci snaží zničit ameriku, mluví s přízvukem, pijí vodku a podnikají atentáty na poklidné americké předměstí, nákupní galerie o vánocích, kostely a školní autobusy. Chuck ale všechny zachrání a pošle záporáka express do SSSR. Po skončení filmu se tak nabízí jen jedna otázka. Co se sakra stalo s tím pásovcem?

plakát

Jattáman (2009) 

Kyoko Fukada je pro mě po Kamikaze Girls a Yattermanovi zárukou šílených japonských filmů, které bohužel nejsou vtipné. Yatterman sice nabízí pár vtipných okamžiků, ale většinou jen budete kroutit hlavou a kontrolovat čas do konce. Bez tohohle filmu by se svět zřejmě obešel.

plakát

Loose Change 2nd Edition (2006) 

V podstatě se musí přistoupit na hru, ale obviňovat Dylana Averyho z populismu a zamlčování informací je trošku pokrytecké, protože úplně stejných věcí se dopouštěla i ta oficiální Bushova strana. A leckdy to neměla ani tak dobře podložené jako právě Avery. Pak už je zkrátka jen na vás na jakou stranu se přidáte, každopádně z mého pohledu je minimálně stejna tak naivní 100 % věřit oficiální verzi jako třeba té Averyho. Pravda je prostě někde uprostřed, ale některé ty důkazy překládané "konspirátory" a samotný tajnůstkářský přístup vlády už jen z principu vylučují možnost úplně věřit oficiální verzi, stejně tak jako množství "očitých svědectví" nedávají dostatečně pevné základy pro proti-verzi. Tak nebo tak je ale rozdíl mezi fandou konspiračních teorií, který nemá něco pravdivě a úplně podložené a vládou největší světové velmoci s mezerami velikosti díry v Pengagonu v oficiálním vyšetřování.

plakát

3 nindžové v zábavním parku (1998) odpad!

Úžasně hloupá a nudná sračka s neuvěřitelně wtf? dětskými souboji a heroickým Hulkam Hoganem, která se nikdy neměla dostat na plátna kin. Sen McNamara byl zlo, je zlo a bude zlem dokud ho někdo bolestivým způsobem nevyprovodí ze světa. Nemá náhodou Charles Manson žijící potomky?

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

True story? Z dokumentárního hlediska to není žádné "krásné" umění, spíš jen sled obrázků, grafů a různých archivních videií budící spíše dojem vymakanější prezentace než dokumentu, ovšem prezentace, která obsahuje řadu zajímavých a nebojím se říct i pravdivých či polopravdivých informací. Samozřejmě, že je to celé jednostranné, ale o to tak trochu šlo a pak už záleží jen na konkrétním divákovi a jeho názorech. Také se nabízí otázka, kdo je ve výsledku ten šťastnější. Jestli ten kdo tomu dá odpad! a vrátí se ke sledování televize a internetu nebo ten, kterého to vážně osloví a bude se snažit podívat za oponu.

plakát

Plán 9 (1959) 

No zas tak strašné to nebylo. Nudné dvojnásob, ale spíš mi to přijde jako takové zaměnitelné staré béčko, které ničím výrazně urazit nemůže, natož aby ze svého režiséra vytvořilo takovou modlu. Dialogy má horší leckteré současné béčko, to samé platí i o hereckých výkonech. Snad i ty ufo talíře už jsem viděl hůře udělané v novějších filmech. Wood byl zkrátka béčkový rutinér, který měl zapálení a šel si za svým.

plakát

Hvězdné války podle Turka (1982) 

Zkrátka neuvěřitelné. Turecký blockbuster nepokrytě používající záběry ze Star Wars, hudbu z Indyho a stále stejné lidi navlečené do stále stejných kostýmů. Místy vtipné, místy nudné, vždy totálně šílené.

plakát

Another Gay Movie (2006) odpad!

Jsem tolerantní a proti homosexuálům rozhodně nic nemám, ale tenhle film je prostě peklo, které se nemůže líbit snad ani jim samotným. Prostě taková gay verze Prciček, která rozhodně není vtipná a obsahuje řadu zbytečných a nechutných momentů. Tohle by prostě udělalo i z Eltona během půl hodiny heterosexuála.