Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Matka (2023) odpad!

Scény typu, že nabourají ve velké rychlosti do auta z boku, kde nikdo není připoutaný, ale po pár vteřinách se oklepou jakože nic. V tom přijede JLO za 5 minut i když se loučila, že se snima neuvidí a všechny zabije jak nic. Nebo když potají zabijí v budově nepřátele a oni i potom, co vidí mrtvoly, tak nevyhlásí poplach ale nechají se v klidu zabíjet dál. Takhle hloupé AI by bylo urážející i ve videohře, natož když má jít o reálné lidi. Pak JLO odzbrojí sedící týpek s AK na židli, protože i když předtím vševědoucně zabíjela všechny, tak sedícího týpka na židli nečekala 🙈 Je tam tolik nelogických věcí a hloupostí, že to až bolí mojí hlavu..

plakát

The Mandalorian - Kapitola 22: Žoldnéři (2023) (epizoda) 

Sice jak tu už někteří píší, tak díl působí jako side quest ze hry. Tím, že se úplně odbočí od cíle v příběhu a řeší se krátká detektivní práce za kterou pak získají odměnu. Ale mě to bavilo a přišlo mi to vlastně zajímavé takhle ukázat jiný svět a ten příběh sám o sobě byl dobrý a ten proslov robota v baru byla hodnotná vsuvka. Těším se na další.

plakát

Mr. Kubelík Show (2020) (pořad) 

Jako moderátor je mi celkem sympatický. Ale dost mě štvou kopírky a plagiáty. Už před rokem jsem si řikal zda se tu podobný projekt neobjeví. A dělal si menší researchy a našel že Hot Ones rozhodně nepodporují pořady, které je kopírují a nemají žádnou licenci. Přece jenom je to jejich nápad formy rozhovoru. Je snad jen jedna země co je kopíruje a to Argentinský youtuber a teď my. Kdyby jim Hot Ones dalo souhlas nebo měli přímo jejich licenci, tak bych tento projekt měl rozhodně radši. Takhle mě mrzí že klasicky spousta čechu je bude brát za originální talkshow a nebudou vědět, že to nebyl jejich nápad.

plakát

Vlastníci (2019) 

Po tom, co o tomhle filmu všude mluvili jako o originální komorné komedii jsem dost zklamán. Čekal jsem něco na úrovni "Perfect strangers" a tohle k tomu nemá ani trochu blízko. Ty postavy jsou strašně ploché a jednoduché. Jedna furt každého otravuje absurdními pravidly. Lábus je zas staromodní dědek, co nechce nic měnit a další nabízí na všechno známou firmu. Jediná Voříšková hraje postavu, která má nějakou hloubku. Začalo mě to po chvíli dost nudit a hádky akorát deptat. I ten konec mohl být podle mě lépe udělaný.

plakát

Zmenšování (2017) odpad!

Tenhle film je pro mě obrovským zklamáním. Před rokem jsem na něj četl uniklý scénář a po skvělém předchozím filmu Alexeander Payne jsem očekával originální politickou satiru, který původní scénář obsahoval. Prvních 30 minut filmu vypadalo velice slibně, postavy působí realně a i politické a sociální komenty ve filmu jsou zasazeny velice chytře. Vše bohužel končí, když se objeví postava, kterou hraje Hong Chau. Tato postava bezdůvodně komanduje hlavního protagonistu, kterého hraje Matt Damon. Chová se extrémně nesympaticky po celou dobu. Přesto bez jakéhokoliv důvodu, který by dával smysl se do ní časem Matt zamiluje. Ani by to tolik nevadilo, kdyby celý příběh byl stále více politickou satirou a neměnil se v romantickou komedii, která od začátku do konce nefunguje. Jelikož ani hlavní postava Matta se od začátku do konce nemění a stále hraje prostého občana, který působí trochu jednoduše (což na začátku funguje). Tak na konci člověk nemá v podstatě žádnou postavu, které by se mohl chytit a které by rozuměl. Zvláštní, že nakonec to co ve filmu vypadá divně je právě toto chování postav a né sci-fi efekt zmenšování jako takový.

plakát

Equalizer (2014) 

Jednu hvězdu dávam za kameru v poslední přestřelce. Jinak jde o strašný kliše, který je místama až herecky trapný. Filmový příběh se dá shrnout tak, že hlavní týpek krom prodávání v OBI i zabíjí lidi a pak se rozhodne zabít velkýho ruskýho mafina jménem Puškin. Kdo hlavní postava je, proč se furt tváří drsně, kde vzala skills superhrdiny, proč prodává v OBI nikdo neví, prostě to tak je a důležitý že umí chodit slowmo v dešti, to přece stačí..

plakát

Vincentův svět (2015) 

Vtipný jak každý co tento film zde kritizuje, tak neviděl serial a rovnou řiká, že ho ani nemusí vidět. Upřímně tenhle serial totiž skutečně o tom, že si časem postavy zamilujete a stejně tak jejich příběhy. Prvních pár dílu v seriálu mě také nenadchlo, ale časem jsem si jej zamiloval. Problém je že něco podobného vytvořit ve filmu je zkrátka příliš náročné. I když se dá film vidět bez znalostí seriálu a většina postatných informací je na začátku vysvětlena, tak jsem si sám řikal, že pro diváka který seriál nezná to musí působit jako pitomost. Těžce se to popisuje, ale věřim že ti co serial znají mě chápou. Stejně tak lidé, kteří nejsou jen diváky, ale filmy také tvoří. Neboť seriál i film dokonale vystihuje zákulisí filmového světa a denní starosti. Proto pokud se vám film nelíbil a neviděli jste seriál, tak to chápu, ale neříkejte rovnou, že i serál stojí za nic, protože to je naprostý nesmysl.

plakát

Železná srdce (2014) 

Na jednu stranu, jak zde mnoho diskutujících píše, jde konečně o válečný film, který je originální tím, že ukazuje válku takovou jaká opravdu je. Zkrátka bez jakýchkoliv pohádek a romanticky vykreslených hrdinů. Ukazuje reálne portréty vojáku, kteří si prošly peklem a pochopitelně jsou už tak trochu cynický, barbarský a nějaké slušné chování je jim už dávno cizí. Tohle celé funguje skvěle. Problém, je ten že film se sice ve vykreslení postav a správných laserových výstřelů k označení trajektorie střely snaží být naprosto reálný ovšem v jiných ohledech je naprosto mimo, stejně tak i dramatická křivka filmu působý dost divně.. Skoro jako kdyby nebyl čas některé momenty rozvést. Například odpor hlavní postavy k jakému koliv zabíjení a válce samotné, který se změní po rychlém výbuchu baráku ve kterém byla dívka kterou akorát před dvaceti minutama poznal a na jednou křičí v tanku smrt všem náckům, působý dost neuvěřitelně.. Ten proces změny postavy měl být daleko pozvolnější. Stejně tak poslední válečná scéna, kdy bojují proti tří stovkám vojáku, nebo spíš "zmateně pobýhající sebevrahů" má spoustu obrovských mezer, které by se v akčnáku typu Rambo dali odpustit, ale rozhodně né filmu, který se od začátku snaží působyt tolik reálně. Už vůbec jsem nepochopil to jak jej objevý SSák pod tankem a slituje se nad ním potom, co mu rozstřílel minimálne 20 kamarádu. V jaký koliv jiný moment bych to pochopil, ale tohle je prostě moc. Musím říct, že měl film velký potenciál, kdyby správně gradoval a klidně to mohlo být i delší.. ale střídání reálného dramatu s béčkovým akčnákem zkrátka nejde..

plakát

Selma (2014) 

Film, který pojednává o velice zajímavé postavě a události, bohužel však tento potenciál vůbec nevyužil. Snímku chybí jakákoliv herecká akce, která by člověka zaujala a více donutila se soustředit. Vše je provázeno nesmírně dlouhými monology, které jsou odděleny zase dlouhými pauzami ticha. Celá dramaturgie filmu působí dost kýčovitě a vůbec nedokázala zachytit autentickou atmosféru této události.