Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian navštíví svět plný blahobytu. (Disney+)

Recenze (67)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závan prvních dvou sérii Mandaloriana, boční dobrodružství, které představuje zajímavý svět a jednoduchou zápletku, která je i předvídatelná. Avšak baví vás každou chvíli, ať svým obsazením a postavama, tak budováním světa nebo maskamy a učitou laciností, která ke Star Wars patří víc, než navoněný moderní pojetí dobroružného SciFi. Po všech stránkách zábavná epizoda, která má nečekané vyústění, které využívá přichystanou půdu z předchozích epizod. Největší silnou stránkou Manda je to, jak se vždy jednotlivé příběhy zdají obyčejné a bezvýznamné, než se později projeví jejich důležitost. Člověk pak nikdy neví, co a jak později využjí, protože to tvůrci maskují vedlejší zápletkou. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou vizuálu byl tenhle díl dost odfláknutej. Špatný herecký výkony. Někteří herci jakoby se vůbec nesnažili hrát, spíš jen nezaujatě pročítali scénář. Zápletka celkově nedává moc smysl. Souboj na konci dost cringe. A může mi někdo vysvětlit, proč planetu s údajnou "přímou demokracií", což tam zopakovali asi desetkrát, řídí šlechta? ()

Reklama

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že tuhle epizodu může někdo považovat za kontroverzní, Lizzo neumí moc hrát a Jack Black zase přehrává, ale mě hrozně bavila od začátku do konce. Už ta úvodní mini lovestory byla sladká. Pak sice přišla další vedlejší mise, ale nemůžu si stěžovat, zvlášť když miluju worldbuilding a Star Wars politiku. A detektivka je žánr, na němž by klidně mohli postavit celej samostatnej seriál. Hrabě Dooku byl vizionář! Plus nakonec elegantní vyřešení otázky meče. ()

Dejvecd odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je zatiaľ úplnou katastrofou, kedy ja ako divák nie som absolútne zainteresovaný do príbehu. A to už je, čo povedať, keďže v detstve som Star Wars úplne miloval. Bohužiaľ Disney po rokoch pečlivej práce 3. sériou Mandaloriana definitívne zabil Star Wars, minimálne pre starších fanúšikov. Táto absolútne zbytočná, nudná a nezaujímavá epizóda, natočená ako pre 6 ročné deti s demenciou, ktorá podkopáva veškerý lore SW už je pre mňa úplne nepozerateľná. 1/10 ()

mm13

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už len 2 epizódy do konca, takže dopozerám. Ale som v šoku, ako to tak rýchlo (v priebehu dvoch epizód!?) dokázalo klesnúť z vkusného vesmírneho dobrodružstva ľahšej formy do natoľko infantilného braku. Ak tvorcom tento trend vydrží, tak finále tejto sezóny hlboko podlezie aj nie práve najšťastnejší vstup do tohto seriálu. Fakt veľká bieda. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Odměna na Mon Calamari prince byla vypsána už před několika lety. Můžeme to vidět v 1. sérii, kdy Din Djarin (Pedro Pascal) hledá novou zakázku u Greef Karga (Carl Weathers), který je v té době ještě vůdce cechu nájemných lovců odměn. (Veskoslav)
  • Tvůrci z Lucasfilm skutečně chápou a milují své fanoušky a vědí, že doslova čtou každou kravinu v jazyce Star Wars. Proto, když se objeví digitální obraz šéfa bezpečnosti Helgaita (Christopher Lloyd) na obrazovce v laboratoři, můžeme si zde přečíst: „This means nothing. However, fans may interpret the hell out of it.“ („To nic neznamená. Fanoušci si to však mohou vykládat po svém.“)
    (Veskoslav)
  • Karthon byl vězeňský měsíc, na kterém se nacházelo vězeňské nápravné zařízení Karthon Chop Fields spravované Novou republikou. Místo sloužilo k likvidaci imperiální techniky. Během imperiální vlády byly některé materiály a zdroje z měsíce využity na stavbu druhé Hvězdy smrti. V roce 9 ABY byl zde vězněn Migs Mayfeld, byvalý imperiální sharpshooter (ostřelovač) a žoldák. (Veskoslav)

Reklama

Reklama