Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (346)

plakát

V nemilosti (2021) 

Poctivě vystavěné, syrové a skvělými herci vyšperkované drsné drama. Výborná gradace příběhu a plno silných scén, které nejspíš oceníte až se závěrečnou pointou nebo na druhé shlédnutí. Emoce přicházejí až spíš v druhé polovině filmu, ale stejně si to drží spíš takovou chladnou, depresivní atmosféru, čímž se asi tvůrci snaží vyhnout přílišnému americkému patosu a nějakých velkých dojemných happyendů. Celé je to vyplněné skličující, ponurou hudbou a skvělou atmosféru podtrhuje nádherné prostředí Seattlu. Sandře jsem to celé sežral a díky skvělému dávkování příběhu se ani na chvíli nenudil. Výborná věc.

plakát

Poslední šance (2021) 

Nové akční béčko, které bych řadil do kategorie velmi zábavných. Příběh samozřejmě naprosto banální, ale akce slušná a překvapivě i celkem uvěřitelná (aspoň občas). Scott dostane opravdu dostatek prostoru, ukazuje práci s nožem, zastřílí si a dostane se i do několika bitek, takže dobré akční choreografie je tu dost. Ostatní herci včetně hlavního záporáka jsou taky fajn a celkově je to prostě dá se říct jedna velká nepřetržitá akce, takže na nudu nepřijde řeč.

plakát

The Deep House (2021) 

Právě jsem se přesvědčil, že i pod vodou může nastat scénáristické peklo, protože Bustillo s Maurym sice přinesli spoustu znepokojující hutné atmosféry, ale tak nějak zapomněli, že pokud film bude pořád dokola o tom samém, tak diváka za chvílí přejde i to napětí. V hororových aspektech film sice neselhává, prostředí je fajn, lekačky jsou super a je pravda, že když se pár (ne zrovna sympatický) začal potápět, tak mi párkrát přejel mráz po zádech, to ale přešlo jakmile jsem časem zjistil, že atmosféra je prakticky jediné co mi film nabídne. Scénář neexistuje, chování hlavních postav je klasicky hrozně nelogické a bohužel jsem hercům absolutně nevěřil ani ty plytké konverzace. Krásně navoněná, slušně natočená, ale příběhově bezduchá duchařina.

plakát

V obležení (2021) 

Carnahan má celkem osobitý a originální styl režie a zatím mě skoro vždy dokázal překvapit. Copshop je bohužel, ale zatím asi jeho nejslabší dílo. Než se dostanu k záporům, chci říct, že obsazení je skvělé. Butler a Grillo jsou samozřejmě záruka kvality, ale chtěl bych vypíchnout i Alexis Louder a Tobyho Husse, protože oba svoje role zahráli výborně. Akce je taky slušná a celkem dost krvavá, takže tady Carnahan opět nezklamal. V čem ale tentokrát zklamal je nějaká lepší ucelenost příběhu a také konverzace, které mě vůbec nebavili. Zdlouhavé kvákání o ničem, kdy čekáte až konečně přijde na nějakou akci, která se sice dostaví a film má pár slušných momentů, ale celkově to na víc než průměr prostě nedalo.

plakát

Střípky (2021) 

Tahle velmi slušně obsazená kriminálka, která i mnou byla už od prvních trailerů dost očekávaná je opravdu bohužel trochu zklamání. Musím říct, že herecká výprava je fakt skvělá, Denzel hraje svou klasickou zamlklou roli perfektně, Rami Malek se taky vůbec nenechal zahanbit a Jared Leto byl famózní, i když si myslím, že jeho postava by si zasloužila napsat trochu lépe, protože takhle zůstal potenciál takového herce trochu nevyužit. K filmu chci říct, že tvůrci bohužel za celou dobu nedokázali diváka napnout a ani překvapit a absence těchto dvou aspektů bohužel zapříčinila, že hlavně tedy první část filmu je opravdu nuda. Část druhá, když už se začne vrah sledovat a nahánět už mě aspoň dokázala zabavit, ale zase chyběl jakýkoliv moment napětí nebo překvapení. Jestli si chcete střípky pustit, kvůli vraždám, tak těch se bohužel taky nedočkáte, takže žádnou brutalitu nebo něco podobného zde nečekejte. Naštěstí musím říct, že aspoň konec ukázal, ze střípky nejsou vymyšlené špatně a ta koncepce s kterou chtěli tvůrci pracovat slabá rozhodně není a je to taky ten důvod proč jsem se rozhodl místo dvou hvězd dát tři a je prostě škoda, že realizace tohoto příběhu je pojata tak trochu nezajímavě.

plakát

Debt Collectors (2020) 

První díl byl fajn, zápletka sice tuctová, ale super ústřední dvojice, dobré adrenalinové bitky, takže taková zábavná oddechovka na jedno podívání. Druhý díl je už ale naprosto o tom samém, zápletka dost podobná, ale je zde méně akce a bitek, takže to celé působí tak trochu zbytečně, ke konci i natahovaně a nějaké ty hvězdičky zachraňuje spíš jen opět skvělá hlavní dvojka.

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Za mě o něco lepší než první díl. Zatímco jednička trpěla na spoustu nelogičností a ke konci už byla trochu natahovaná, tak dvojka se z těchto chyb dokázala poučit a servíruje intenzivní a atmosférickou podívanou , která nabízí i trochu hravější, nápaditější a brutálnější likvidování postav. Ze Stephana Langa je sice najednou kladná postava, ale film nám celou dobu jasně dává najevo, že činy z minulosti mu rozhodně nebyly odpuštěny, takže to mi nějak nevadilo. Skvěle to odsýpá, vizuál a kamera jsou perfektní a konec byl přesně takový, jaký jsem čekal a v jaký jsem doufal, takže za mě palec nahoru.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Určitě víc přímočaré, vtipné a s lepšími postavami než pokus mého oblíbence Davida Ayera, ale lepší gradaci a dírám v příběhu se nový Sebevražedný oddíl také neubránil. Každopádně Gunn je originál, tudíž svérázné a nekorektní nápady z něj padají jeden za druhým a tak se divák může těšit ze spousta překvapivých chvilek. Kdyby mi to ještě přislo trochu více příběhově ucelené, nejspíš bych tu poslední hvězdu přidal, ale i tak to bylo celkem dost zábavné, krvavé a ulítlé odpoledne.

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) 

Tak nám sem doslova přiletělo jedno příjemné překvapení od Netflixu. Režisérsky skvěle zvládnutý snímek, jehož příběh stojí na pevných základech a je výborně vymyšlený. Střípky příběhu se odkrývají po celou dobu filmu, takže vám během sledovaní do sebe všechno postupně zapadá. Tempo se perfektně stupňuje a napětí během stopáže pořád víc a víc roste, což znamená, že se opravdu ani na chvilku nenudíte. Upíři vypadají super, záporáci jsou skvělí a mordy jsou brutální, adrenalinové a plné krve. Tvůrci dokázali navodit i velmi dobrou atmosféru a dokáže si to i slušně pohrát s emocemi. Konec na letišti je dobře vymyšlený a tak vystupňovaný, že už ani nedýcháte, takže za Blood Red Sky velký palec nahoru.

plakát

Willyho kouzelný svět (2021) 

Jo, bizár je to fakt neskutečnej a rozhodně to není pro každého a do každé nálady, ale když to člověk nebere vážně a dokáže u toho vypnout, může to posloužit jako zábavná jednohubka na jedno podívání. Cage hraje nemluvícího, nekompromisního a záhadného tuláka o kterém vlastně za celý snímek nezjistíte vůbec nic, což je na tom celém vlastně asi to nejlepší. Celkově to má všechno takový retro look, což se mi taky celkem líbilo. Možná škoda, že se toho neujali nějací kvalitnější tvůrci, protože s lepším příběhem a střihem by z toho mohla být i slušněji hodnocená ujetina, každopádně i takhle se to dalo.