Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (10)

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Stokrát viděno stokrát pobavilo. Člověk přesně ví co přijde, ale stejně se na každou scénu a hlášku těší. Geniální nadčasový humor.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Srašně sprostý film, který je ale kupodivu strašně vtipný. Dnes už česká klasika která budila ve své době emoce. Spousta hlášek zlidověla a Bolkovi i ostatním hercům to prostě věříte. Zajímalo by mě do jaké míry se drželi scénáře a kolik bylo improvizace, to ale není důležité, funguje to a to je důležité.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Nudná přeslazená předvídatelná NUDA. Počkat? Nudná nuda? Ale jo.. Slabší 2* Druhou šanci už tomu nedám.

plakát

Youngblood (1986) 

Viděno asi 20krát v 90.letech na VHS a dobrý, čtyři * je možná trochu moc ale budu-li vycházet z doby kdy jsem tento film sledoval tak jo.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Nesmrtelná klasika, vtipná, milá, naivní. Super vynálezy, převleky a exteriéry staré Prahy. Hlavní padouch pan Kopecký, co dodat, koncert. A to jsme ještě nebyli U Pinkasů..

plakát

Forrest Gump (1994) 

Dodnes si pamatuji, když jem tento film viděl poprvé jak jsem si při každém Forrestovo "a to je asi všechno" v duchu říkal to snad ne, to nemůže být všechno, ne proto, že by toho ten kluk ušatej málo prožil, ale právě proto, že to byla jízda a já nechtěl aby už skončila. Do slovníku vedle fráze perfektní hořká komedie bych napsal Forrest Gump, film který je nabitý více či méně nápadnými odkazy na americkou historii s prostoduchým klukem který trnitou ale hlavně šílenou cestou ke štěstí přišel, i když ani to není tak černobýlé.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Této Sci-fi komedii z 80.let jsem dal tak vysolé hodnocení možná z nostalgie, ale vycházel jsem z toho, jak se mi film líbil tenkrát a to jsem brečel smíchy. Celkově mám rád téma cestování v čase a z toho plynoucí paradoxy spíše ve vážnějším duchu, ale v tomto filmu se to povedlo, právě díky cestování v čase bylo ve filmu spoustu super vtipů s tím souvisejících takže jak už jsem napsal, tenkrát jsem brečel smíchy

plakát

Obecná škola (1991) 

Pro mě nejlepší z tria Obecná škola-Kolja-Vratné lahve od mistra, mistrů Svěrákových. Humor pana Zdeňka Svěráka mám moc rád jako asi většina Čechů. Mě osobně baví filmy z této doby, kdy se příěch filmu odehrává, ne že bych v ní chtěl žít :-) Líbí se mi sígr Eda Souček, mladý Zdeněk Svěrák a jeho starosti desetiletého kluka v určité době a prostředí. Hnízdo nemá chybu a dětští herci nejsou prkna ale věříte jim to jejich zlobení. Krásná a hodná Edovo maminka a přísný tatínek, ředitel školy.. všechno jeden herecký koncert.

plakát

Kill Bill (2003) 

U tohoto filmu jsem poprvé spal. Proč? Ještě jsem se nepotkal s Quentinem a neveděl co je to za šílence v dobrým slova smyslu. Byl přede mnou film kde jsou japonský ninjové a meče, prostě nuda. Nuda to nebyla ani náhodou, ale to jsem zjistil až na podruhé na žádost kamarádů. A ten den jsem objevil genialitu pana Tarantina. Kill Bill je film kde se mi líbí a užívám si každou scénu, každá je totiž vypilovaná a vtipná. Krásná nevěsta co jde za svou pomstou přes mrtvoly :-) krutopřísní zabijáci co před mečem od Hatorri Hanza pomalu klekají na kolena, tajemný Bill, epické souboje, kundolap.. všechno super.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Vykoupení z věznice Shawshank Skvělý film, který ač není mým nejoblíbenějším, musím hodnotit plným počtem, protože je opravdu úžasný. Nepodobá se ničemu jinému z vězeňského prostředí, Shawshank je prostě jen jeden.Nejsou zde žádné epické rvačky, překombinované útěky a podobná klišé. Film funguje dokonale v jednoduchosti a přitom veliké hloubce a opravdovosti. Většina filmů se dá lehce odhadnout dopředu, ale útěk pomocí malého kladívka asi moc lidí nečekalo.Morgan Freeman patří mezi mé nejoblíbenější herce a tady byl super, takže za mě není co řešit.