Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 781)

plakát

Frenchman's Creek (1944) 

První třetina filmu je upovídaná romantika a představitel hlavní mužské role mohl v rámci přípravy poněkud ubrat na váze. Čtvrtou hvězdičku zachraňuje vskutku nechutný záporák v podání spolehlivého B. Rathbonea. Věčná škoda, že tentokrát nedostal příležitost si zašermovat, jeho závěrečná scéna, ve které se sápe po Joan Fontaineové, má až thrillerový nádech.

plakát

Festival pana Rifkina (2020) 

Jestli byl předešlý Allenův film rozloučením s New Yorkem a tento má být rozloučením s kinematografií (a zároveň esencí všech témat, jimiž je tvůrce celoživotně posedlý), pak za mě spokojenost. Pouze ten představitel titulní role vypadal jako vodník z ilustrace v Kytici, jejíž výtisk vlastním, a to opravdu nelze brát jako kompliment.

plakát

Princ a chuďas (1977) 

Lepší verze než ta s Errolem Flynnem, protože se tady sešla podobná tvůrčí sestava (producenti, scenárista, luxusní herecké obsazení) jako u mých milovaných Tří mušketýrů. Jen místo Richarda Lestera režíroval multižánrový veterán Richard Fleischer. A Reed coby drsný žoldák s měkkým srdcem Miles Hendon je úžasný, ostatně jako vždy. "Viděl jsem tě bojovat třikrát. Jednou jsme utekli a dvakrát jsi prohrál."

plakát

The Desert Hawk (1950) 

Proč chodit ke kováříčkovi, když lze zajít za kovářem? Zvlášť, pokud se jmenuje Omar, ale nechává si říkat Pouštní jestřáb. Jeho drzost jde tak daleko, že se vydává za krutovládce Murada a v tomto přestrojení se ožení s princeznou Šeherezádou, aby se zmocnil svatebních darů. Hlavní hvězdou dobrodružného filmu, který se perfektně hodí pro ukrácení pošmourného sobotního odpoledne, však není R. Greene v titulní roli, nýbrž překrásná Yvonne De Carlo v dráždivých kostýmech. Dokonce se dočkáme i předobrazu scény, kterou o pár let později proslavil historický velkofilm S. Kubricka. "Já jsem Spartakus."

plakát

The Spanish Main (1945) 

Tenhle pirátský film se neplaví v béčkových vodách, je to po všech stránkách dobře ošetřená velkoprodukce. Vydupal si ho pro sebe P. Henreid, kterého s tím nápadem nejprve vyhodili u Warnerů, načež jej upíchl v RKO. Pohříchu on sám jako představitel hlavní role je zároveň jedinou slabinou celého filmu. V první třetině se pořád nablble usmívá, lhostejno, zda šermuje nebo ho bičují, nejspíš si tak představuje "rošťáctví". Není divu, že ho suše hláškující W. Slezak v roli španělského místokrále značně zastiňuje.

plakát

Frontier Gal (1945) 

Tento western má být patrně komediální, ale je pouze slabomyslný. Humor s dcerkou nefunguje a ze způsobu, jakým nesympatický R. Cameron zachází se ženami, by se jeden osypal a to nemusí mít ani titul "genderman roku". Pro půvab Y. De Carlo mám sice slabost, ale tentokrát to na tři nevytáhne.

plakát

Marie Rottrová: To mám tak ráda (2021) (TV film) 

Marie Rottrová patří k těm nemnoha ženám, které s věkem zrají do krásy. Vypadá fantasticky, o tom žádná. Zasloužila by si ovšem komplexnější dokument než pouhé nahodilé listování rodinným a profesním albem, okořeněné tím nejraritnějším, co se dalo vydolovat z televizního archivu.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Kdysi jsem se těšil na film Gangster Squad, ale nakonec (částečně možná i vinou dobově podmíněného přestříhávání a přetáčení) jsem byl zklamán, protože jsem se dočkal jen ne příliš povedené a co do postav zcela ploché kopie De Palmových Neúplatných. Na The Harder They Fall jsem se taky docela těšil, tvůrce měl patrně volnou ruku, ale příběh, který by vystačil na 80 minut děje, natáhl na dvě a půl hodiny (D. Villeneuve náš vzor?), čímž bohužel vznikla nabubřelá (a tím pádem otravná) nuda, kterou výrazná stylizace ani závěrečná holomajzna nedokázaly zachránit. A jedna z postav má ještě vykulenější oči než V. Rakušan.

plakát

La spada e la croce (1958) 

Hlavním (a vlastně jediným) důvodem, proč film na motivy novozákonních událostí zhlédnout, je Yvonne De Carlo, která hraje postavu spíchnutou ze tří biblických žen: Marie (sestra Marty a Lazara), Marie Magdalské (ze které Ježíš vyhnal sedm démonů) a cizoložnice, kterou Ježíš zachránil před ukamenováním. Jakmile však De Carlo odloží vyzývavé oblečky, přestane provozovat erotické tance a dá se na pokání, začne to být docela nuda.

plakát

Být Jamesem Bondem (2021) 

Docela zručně udělaný reklamní snímeček, který skrz hraní na city láká na poslední bondovku s Craigem. Nic víc, nic míň.