Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (5)

plakát

Proměna (2022) 

Další povedená pixarovka, tentokrát o 13ti leté dívce v období puberty, která se pod vlivem emocí začne měnit na červenou pandu. V tomto věku je však  poměrně náročné udržet bouřlivé emoce na uzdě . A tímto směrem se ubírá ,,Turning Red,, , alespoň to si lze domyslet z traileru, avšak není tomu úplně tak.  Film totiž představuje  různá témata vztahových i rodinných problémů, a to z pohledu jak dospívajícího mladého člověka, tak i ze strany rodiče. Je poukazováno na to, že i rodiče bývali kdysi ve věku jako jejich děti a museli řešit podobné dospívající problémy jako ony, a proto občas povolit rodičovské výchovné ,,otěže,, není úplně tak na škodu.  Tyto témata , hlavní děj , charakter postav , hudba a animace jsou perfektně dohromady propojeny ve funkční celek spolu s vtipnými scénami, které jsou vpasovány přesně tam, kde  mají být. Velké plus pro milovníky Asie - animák je inspirovaný  Čínou a čínskou mytologií.  Na první pohled jednodušší kousek s lehce přímočarým dějem , na druhou stranu však film spojen s hromadou dospělejších témat a hlubších myšlenek , který jakoby nabízí divákovi možnost se nad těmito tématy zamyslet. To už je ale na každém divákovi, jestli bude ochoten si nad filmem zapřemýšlet , nebo ho zkoukne jako nějaký ,,další,, animák.

plakát

Neviditelný (2020) 

Začnu hned kladnými vlastnostmi tohoto filmu, možná i proto , že těch záporných jsem moc nenašel. Takže ,to co mě velmi mile překvapilo, bylo jaké zajímavé a neokoukané nápady režisér dokázal vymyslet, jak je dokázal načasovat a zasadit do příběhu tak, aby smyslně a logicky navazovaly s jednotlivými částmi děje a také to nejdůležitější, aby vytvořily tu správnou atmosféru , kde napětí graduje stále víc a víc a vy si říkáte, sakra co bude dál. Na začátku filmu vás asi ,,provokace,, Neviditelného příliš nepřekvapí, ale postupně se tyto ,,provokace,, stupňují a od určitého okamžiku , v kterém si řeknete: ,, ajo tak to je chytrý, to jsem nečekal´´, pokračuje další okamžik , kdy se koukáte lehce v šoku s tím , že to jste OPRAVDU nečekali. A od té doby film nabere nové obrátky a vy jen přemýšlíte, co se stane příště, jak chtějí tuhle scénu překonat, přičemž překonávat tyto scény se filmu daří na výbornou. A po pár těchto scén si říkáte : ,,jak tohle jako skončí" .Některé situace vás nejspíš napadnou a možná tušíte nějaké střípky z toho, jak by mohl film dopadnout. I přesto však jsou závěrečné scény dost zajímavé a udržují laťku se dříve zmíněnými vygradovanými momenty napětí. No a vše završí úplný konec filmu, což je jako taková třešnička na dortu . Herecký výkon hlavní herečky byl dost nadprůměrný, její autentické třesy rukou, dívání se do stropu a další herecké dovednosti byli snadno uvěřitelné a pomáhali k vcítění se do její role. Pokud bych to měl shrnout, je film příjemným překvapením pro ty, kteří chtějí trochu toho napětí.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Po shlédnutí traileru jsem měl jistě očekávání, s kterým jsem do kina šel no a když jsem z kina odcházel, byl jsem nad svou mírou očekávání spokojen. Pokračování této filmové série bylo zdařilé, vizuální efekty spolu s kouzelnými bytostmi byly nápadité, měli svou originalitu a skvěle se na ně dívalo tak jako i na akční scény, které se mi zdály být lépe zpracované než v prvním díle. Líbilo se mi i propojení děje se zvířaty , což je správné , když už má film titul Fantastická zvířata . Film byl nabytý spoustou nových postav ,kde každá měla nějakou tu spojitost s hlavním dějem. Herci zahráli skvěle své role, Jude Law jako Brumbál byla výborná volba. No a samozřejmě se vyskytly i nějaké ty EPIC moments , jako třeba když začala hrát známá hudba z HP při návštěvě do Bradavic . Objevilo se tu dost zajímavých odkazů na předešlé díly z HP a světa kouzel, které potěší určitě každého fanouška , jako například Nicolas Flamel a dokonce i jeho kámen Mudrců, který vykukoval ze skříně , nebo známí testrálové či lidská podoba hada Nagini. Možná byl tento filmový počin takovým tím ,,doplňkovým,, filmem, jež náš má přichystat na další díl, takže se žádným pořádným závěrem se tu nepočítá . Otevřený konec ale ničemu nevadí , fanoušky alespoň víc navnadí a přinese zdrcující informaci , která je v rozporu s historií, kterou známe z Harryho Pottera. Takže sám jsem zvědavý, jak se tato situací v dalších dílech vysvětlí a myslím si, že se máme určitě na co těšit .

Poslední hodnocení (775)

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 4: Bouře se blíží (2022) (epizoda) (E04)

15.04.2024

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 3: Ulice Mos Espy (2022) (epizoda) (E03)

15.04.2024

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) (E02)

15.04.2024

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 1: Cizinec v cizí zemi (2021) (epizoda) (E01)

15.04.2024

Chudáčci (2023)

15.04.2024

Maestro (2023)

15.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál)

15.04.2024

Vědma (2023) (seriál)

15.04.2024

Percy Jackson a Olympané (2023) (seriál)

15.04.2024

Reklama