Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (87)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neznam puvodni animovanej serial a tudiz nemohu srovnavat vernost sve predloze, ale na Netflixovskou adaptaci mi to prislo docela dobry. Mlady herci (vetsina jsou herecky) jsou fajn a pusobi sympatickym dojmem, nejvetsi nymand je placko Aang, kterej se za prvni sezonu vlastne zadny ovladani jinyho elementu nenaucil. Nejsympatictejsi je dedula Iroh, takovej real life kungfu pandak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍM UDĚLAT TO, CO PO MNĚ CHTĚLI. DOKONČIT VÝCVIK A OVLÁDNOUT OSTATNÍ ŽIVLY, ABYCH MOHL NASTOLIT ROVNOVÁHU…“ Pro fandy fantasy jak vyšitý! Já v tom ale furt vidím jen pohádku, která možná je i pro dospělejší diváky, ale furt je to pohádka, kde hrajou prim dětský hrdinové. Akční scény – stejně jako vizuál jsou fajn…   /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o hranou verzi stejnojmenného animovaného seriálu. Jeho tvůrci měli být původně producenty, ale nakonec projekt kvůli neshodám opustili. 2.) Každá epizoda (1.série) stála více než 15 mil. USD. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná fantasy pro celou rodinu. Vládce větru (film) se mi nelíbil, ale tuto seriálovou verzi jsem si oblíbil. Příběh, vyprávění funguje skvěle, postavy jsou sympatické a ten malý mudrlant Avatar tomu celému příběhu dal takovou jiskru. Trochu drhnou triky (digi bordel), to si měli pohlídat. Skvělé jsou však všelijaké originální příšery, kterých tam mohlo být daleko více. No a nejlepší ze všech byl vzdušný bizon, takový velký ňuňínek 🙂. Celkově jsem spokojený.... ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Pustit se do adaptace jednoho z NEJ animáků, co kdy vznikl, mi nepřijde jako rozumný nápad. Ale budiž. Máme ho tady a... vlastně to není tak špatné, jak jsem čekal. Předně vychválím výpravu a digitální triky. Ty se povedly a potyčky a bitky (většinou) nevypadají trapně. Některé jsou natočené dokonce výborně. Herecký ansámbl je také z většiny ok. Sice mám výtky k pár dětským hercům (včetně Aanga), ale Katara a Sokka byli vybráni dobře. Nejdůležitější je, že se drží filmové zpracování předlohy dost věrně a podstatné události a momenty postav jsou i zde. Někdy jsou změny drobné, jindy větší, ale sdělení je prakticky vždy stejné jako u animáku. Rozdíl jen v tom, že se vše děje jaksi z rychlíku. Nacpat celou 1. sérii do osmi episod zkrátka znamená hodně škrtat. Duch předlohy z toho cítit +/- je. Občas působí tato verze trochu trapně, levně a upřímně mi hrozně chybí víc blbnutí, pošťuchování, vtípků a hlášek Sokky. Protože právě to utvořilo v původní verzi vztahy hrdinů a jejich přátelství. Ale moje nejoblíbenější duo (Zuko a Iroh) funguje i zde na jedničku. Takže za to tleskám. Snad bych ještě dodal, že jediné z dětí, které na mě udělalo dojem v rámci fyzických schopností byl Zuko. Buď jsou jeho bojové scény lépe sestříhány, nebo má ten kluk nějaký trénink, protože mi přišlo, že ty nohy fakt háže do vzduchu hodně vysoko. Naopak herečka Azuly mi přijde vizuálně totálně mimo. Přestavoval jsem si jí štíhlou a flexibilní. Dostali jsem boubelku :D Hudba je hodně podobná té z originálu, takže dobrý. Je to kolem 65-70%. Koukat se na to dá, ale pokud neznáte předlohu, raději jděte do animované verze, která je obecně ve všem lepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná, která nijak nedrhne ani nenudí, výtečně vypadá, obsahuje skvělou akci, dýchá z ní poctivá Asie, není blbá a hrají v ní šikovní herci. Seriál pro celou rodinu a širokou veřejnost a nejlepší hraná fantasy za opravdu hodně dlouhou dobu. Celá recenze zde. 8/10 ()

Galerie (164)

Zajímavosti (1)

  • Stejně jako v animované předloze jsou jednotlivé části rozděleny do vypravěčských celků. Poznáme to v úvodu každé epizody, které jsou zbarvením rozděleny po dvojicích podle živlů: vzduch, země, oheň a voda. (UncleMorty)

Reklama

Reklama