Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 620)

plakát

Zúčtování (2016) 

Po sečtení položek Má dáti - Dal mi z tohohle Zúčtování vychází manko jako prase.

plakát

Nebezpečný svět Rajka Dolečka (2015) 

Rajko Doleček je pro mne především předrevoluční ikona zdravého životního stylu a vynikající endokrinolog. To je tady lehce upozaděno a autorka ukazuje pana profesora hlavně jako obhájce a osobního přítele válečných zločinců Ratko Mladiće a Radovana Karadžice. Snaží se o konfrontaci, ale po většinu času je pouze korektním pozorovatelem. Co jí také zbývá, když ve chvíli blížícího se možného střetu nasadí Rajko Doleček svůj šarmantní úsměv a sebestředně konfliktu zamezí. Je to trochu hra na kočku a na myš s nerozhodným výsledkem, ale velmi zábavná. A jak v dokumentu říká sám pan profesor: "Když je zábava, tak i hajzl může shořet!"

plakát

Den blbec (2014) 

Vtip zmizel někde na cestě mezi bankou a Amsterdamem. Dokoukáno s vypětím všech sil. Grosse Schade.

plakát

RINO - Příběh špióna (2016) 

Vizuálně hezky zpracovaný, chronologicky logicky seřazený dokument s přehledně odprezentovanými fakty o čs. špiónovi, který byl v minulosti cvičen i na obelhání detektoru lži, takže je otázkou, co z jeho výpovědi je a není pravda...

plakát

Indický šátek (1963) 

Prej horor!! Ha ha. Kdyby všechny horory vypadaly takhle, tak se na ně v klidu dívám. Mrtvol je tu hodně, však taky rodinný mnohoúhelník, kde jeden příbuzný nenávidí druhýho, dává dost prostoru maniakovi se šátkem k postupnýmu vyvraždění všech, ale především je to obrovská legrace. Tajemný sídlo, tajné chodby, dramatické točení šátkem za zády potenciálních obětí, z nichž stejně většina působí jako šílenci (v čele se skvělým K. Kinskim, to je magor par excellence) - to všechno dohromady je Indický šátek. Luxusní staromilský brak, ve kterém se vraždí mmj. i za doprovodu mé milované Beethovenovy Měsíční sonáty a to nemá chybu.

plakát

Spojenci (2016) 

Casablanca Reload... Robert Zemeckis chtěl údajně Spojenci vzdát hold synonymu pro hollywoodskou romanci 40. let 20. století. Škoda, že si pro hlavní mužskou roli nevybral někoho s podobným charisma jako měl Bogart. Botoxem vyhlazený obličej Brada Pitta moc prostoru pro zapojování mimických svalů nedává, díky čemuž má jeho postava neustále jakýsi jednotvárný výraz. Možná i to zapříčinilo zde tolik zmiňovaný nedostatek chemie, či chlad mezi ním a M. Cotillard. Nevím. Co vím je, že po tom všem novinkovém marasmu z poslední doby si mě Zemeckis hezky povodil a bavila jsem se víc než dobře i přes relativně úmornou téměř celou první třetinu filmu.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Jsem se "těšila", jak se unudím k smrti a nějak jsem to nestihla. Díkybohu!

plakát

Dlouhá bílá nit (1970) (TV film) 

Nadčasový smutně - bolestný příběh s geniálním obsazením...

plakát

Křik (1963) 

Žádný velký děj, spíš jakýsi sled událostí jednoho dne podaných s obrovskou autenticitou a upřímností. 3,5*

plakát

Mlčení (2016) 

Potenciál tichého, niterného zážitku se postupně rozplynul v neuvěřitelně dlouhé délce a mnohdy zbytečné doslovnosti...