Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Vychutnal jsem si každou sekundu filmu, a až se na něj budu dívat znovu, vychutnám si ho úplně stejně a neopovážím se ani mrknout. Luxusní záležitost, která se okamžitě zařadila mezi mých Ten Top. Bál jsem se Vince Vaughna, ale teď vím, že zbytečně. Zahrál svou roli senzačně a svým humorem dokonale pobavil celý sál. O to víc byla druhá část filmu dramatičtější, když vás opět informovala o tom, v jakém prostředí se odehrává. Kdyby šlo dát deset hvězd dám deset, kdyby šlo dát sto hvězd dám sto. Jsem rád, že dobré válečné filmy neumřely spolu s Furym.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Skvělý film, bavil jsem se,bál jsem se, od začátku do konce...A po dlouhé době jsem rád, že můžu pochválit i hudbu, která se bůh ví proč u hororů tolik podceňuje a málo kdo si s ní dá opravdovou práci.

plakát

Polednice (2016) 

Doufal jsem, ze mi Polednice prinese to co Ghoul nedokazal a opet jsem byl zklaman. Namisto desiveho hororu s vyzablym prizrakem, ktery unasi deti, jsem se koukal na deprimujici drama o posahane vdove a cekal kdy se zacnu konecne bat. Nebyt tech nekolika malo lekavych scen polozil bych nad oznacenim zanru "horor" otaznik.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Vy jste mimozemštani? aha...Já jsem vládkyně Země? aha... on má chobot na obličeji? aha....Nemáte tady nějaké věci na převlečení?....Bože. Propracované záběry spolu s grafickými detaily, byly bohužel potopeny na samotné dno Mariánského příkopu hloupými dialogy a připitoměle znějícími, rádoby chytrými výrazy, které do scénáře někdo nasázel rotačním kulometem. A pokud vám vesmírné souboje nezpůsobili epileptický záchvat, mohli jste se zasmát sedmimílovým botům nebo X-menovskému Angelu na úplném konci tohoto romanťáku. Nečekal jsem, že to bude dobré a dodíval jsem se pouze ze zvědavosti, kam bude film pokračovat. Překvapilo mě zjištění, že jsem byl zklamaný z toho, že to doopravdy dobré nebylo. Ve správných rukou to mohla být pecka.

plakát

Americký sniper (2014) 

Válka je hrozná věc a tady tímhle, to Clint Eastwood ukázal, jak se to jen ukázat dalo. Snímek vám od začátku do konce, střídavě nahazuje úsměv a navozuje zrychlení srdečního tepu a kupodivu, ty smutnější scény jsou spíše z prostředí domova, než na bitevním poli a vy jen čekáte, až se Cooper jednoduše zblázní a zlomí vaz všem sousedům a náhodným kolemjdoucím. Skvěle zahraná role v tomto silném a smutném příběhu, klobouk dolů. Srážím jednu hvězdu kvůli plastovému miminu, protože... Co to kurva bylo?

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Tajemný a odtažitý hrdina, perfektní ve všem co dělá, s nezvyklou úchylkou a mladá naivní dívka, která si myslí, že ho může změnit a přesvědčit, že není zase až tak špatný, jakým si myslí, že je. Bohužel, podobný příběh už jsme měli možnost vidět a to rovnou ve čtyř dílném filmovém provedení. Tam ale hrdina nebičoval své otrokyně za zvuku velkolepé hudby, nýbrž lovil zvěř v lese, krmil se jeji krví a bojoval s vlkodlaky. Nebýt podoby s Twilight, kterou jsem vnímal velmi intenzivně a nebýt (pro mě) nepříjemných scén v oné "červené komůrce" šlo by o slušný film, s výbornými hereckými výkony a skvělou hudbou. Film, mě ale nepřesvědčil a prozatím se v knihkupectví poohlédnu po něčem jiném. Možná dvojce se to povede

plakát

Sedmý syn (2014) 

Jak už bývá zvykem, trailer nabudí k nepříliš dobrému filmu a vy si jen říkáte, jestli knížka, z níž film vychází, nebude přece jen lepší? Celé mi to přišlo jako remake Honu na čarodějnice a jediná scéna, jíž mam za povedenou, byla bitva s obrem, která skončila dřív než vůbec začala. Luxusní kafe, v podobě dobrých herců a možná zajímavého příběhu, bohužel ale špatně připravené.

plakát

Rezistence (2015) 

Chválím, a to velmi, stáhnutí zdlouhavě nudných scén u Tobiasovi matky, kterých v knize byla přemíra ( jak už tady někdo poznamenal ) a to na minimum těch nejdůležitějsích částí, jen tolik abyste pochopili, že jej opustila, když byl malý a že se stala vůdcem odpadlíků, . Taky mě mile překvapila absence nesmyslných rozepří mezi Čtyřkou a Tris, které doprovázely čtenáře přes celou knihu v nezdravých dávkách, a spíše se na film vrhli z té akčnější stránky.

plakát

Interview (2014) 

Když má člověk balík peněz, neví do čeho píchnout a je režisérem v Holywoodu, natočí takový film. Nestojí snad ani za vážný koment. Jediné co nechápu je účast herce jako je James Franco. Asi má rád srandu. To je jediná kladná věc na tomhle filmu, někdy jsem se zařechtal z plna hrdla, jinak podprůměrák. Těžko říct, jestli stažením filmu ze světového plátna chtěl ušetřit Kim ostudu sobě nebo americkému filmu.

plakát

Dort (2014) 

Bezpochyby její nejlepší role a věřím, že lidi, kterým se v životě stalo něco podobného tento film vezme za srdce. Mě, kromě výborné herečky a herce a jejich výkonů, nijak zvlášť nedojal a to se většinou dokážu vžít do všeho. První půlku filmu jsem uvažoval, co konkrétně se přihodilo, druhou půlku jsem pak čekal, jestli se ta moje Jennifer zabije nebo ne. Smutný příběh s neurčitým koncem. Plus mínus mě, ale bavil režisérem zanechaný prostor pro zábavné dohadování se s lidmi, se kterými se na film díváte, o tom kdo je kdo a jakou úlohu ve filmu zaujímají. Čistě jen můj názor