Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (272)

plakát

Vysoká hra (2020) (TV film) 

Spravedlivá, nezávislá a demokratická Česká televize nám nabídla snímek ze současnosti na téma moci, korupce a politických intrik. Je to trošku nošení dříví do lesa ale proti gustu žádný dišputát. Příběh trochu plochý a naivní.Myšlenka, že ti kteří společnost ovládají mají své lidi pouze u Policie,tajných služeb nebo v advokacii je nebezpečná iluze. Občané si tvoří názor ,alespoň mnozí určitě, podle toho co jim sdělí média.Co se bude vysílat a jak se daná informace bude prezentovat to je úplně jiná hra o které však ve filmu není nic...Investigativní novináři a média obecně by se klidně mohli zajímat o podivné hospodaření velkých pražských firem , v jedné z nich má tuším paní redaktorka Witowská příbuzného , to by však byl jiný příběh který musí natočit jiná tv než ČT.Udělat vlastně ze všech vysokých policejních důstojníků kteří ve filmu vystupují poskoky politiků je celkem nevšední pojetí.Naopak fízlování kohokoli odposlechy,kamerami a jinými prostředky je reálný hnus všedního dne.A tak zde máme politické drama které je celkem fádní i nudné aby si dělný lid měl myslet, že se někdy dozví pravdu .Celkový dojem je takový, že zítra není proč se k něčemu podobnému vracet.Bylo natočeno, odvysíláno.Honoráře se inkasovaly a karavana jde dál...

plakát

Haunt (2019) 

Nudný klaun s několika kostýmově zaměřenými kámoši nachystal "zábavu" pro přihlouplé študáky. Zřejmě se zhlédl v podobně naivních snímcích které sledoval na netu zavřený někde ve sklepě.To pak prostě v jednom něco uvízne, třeba pod postelí nebo tak nějak...Nezáživná vyvražďovačka kdy si přejete ať je všechny vezme čert bez ohledu na to jestli mají masky nebo ne.Dějová linie velmi přímočará , což určitě uvítá každý kdo má tento žánr rád.Tvůrčí invence veškerá žádná , jen kopírka všeho možného co už tady bylo.Strašidelný dům bez atmosféry, toporní herci i neherci v selance na říjnový podvečer. Prostě taková nuda ve vybydleném baráku někde kousek u Vystrkova.Ámen

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Parfém:příběh záludnosti.Pokud očekáváte historickou krimi s vyšetřováním v realiích 18. století v honbě za dopadením pachatele mnoha vražd, potom jste zcela na špatné stopě.Tom Tykwer nám servíruje osobitý, esenciální příběh bizarního tvora který svůj zvrhlý život zasvětil vůni.Příběh lehce namixovaný alchymií s odkazem na starý Egypt ,kdy bylo touhou všech zasvěcenců získat "božskou esenci" jako veledílo snažení.Snímek celkem stylově popisuje v rámci obrazového projevu Francii první poloviny 18. století se svou syrovostí ,kvalitní herecké obsazení je rovněž kladem.Dále už však pozitíva končí.Monotématické až prostoduché líčení života magora který se patlá ve voňavkách aby vraždil a vraždí aby se patlal ve voňavkách. Nudné a stereotypní popisy jednotlivých mordů jako příběhová selanka.Závěrečných deset minut je pak zcela mimo mísu.Snad jako pokus režiséra o jeho vlastní ztvárnění davové psychozy.Pokud se chcete podívat na velice solidní krimi z podobného ranku,sáhněte po snímku Sweeney Todd z roku 2006.Tomu tahle slátanina nesahá ani po kotníky.

plakát

Neverlake (2013) 

Dr. Frankenstein z Toskánska v zajetí mýtů starých Etrusků.Komorní snímek prokládaný poezií v rodinném dramatu s prvky duchařiny .Není to však příliš záživné představení ,mysteriozní rovina je velmi slaboučká a o hororu nemůže být řeč.Tuctová záležitost bez většího napětí .Myšlenka propojení legend se současností chvályhodná, ovšem zpracování nudné až to bolí.

plakát

Únos (2016) 

Španělský příběhový propletenec který tentokrát není tak záživný .Šikana, podvody,intriky stejně tak jako nelegální psí zápasy jsou tady podány podivným způsobem jako by tvůrci nevěděli co vlastně vyprávět. Napětí je pramálo akce jako šafránu ale nad tím by se dalo přivřit oko. Logické lapsy jsou tady snad nosným bodem celého filmu a působí jako oslí můstky do jednotlivých událostí které by se jen těžko jinak vazbily.S jednoduchým únosem by si v celé stopáži jen těžko vystačili a tak plácali a plácali až se v tom sami ztratili.Konstrukce je tak krkolomná , že nesledujeme drama matky a syna ani krimi nebo dokonce thriller.Škoda, místo rozvíjení nejrůznějších motivů si mohli zvolit jeden a s tím pracovat.Nu což, snad někdy příště.

plakát

Roztříštění (2019) 

Nemocnice na kraji města podle amerických schémat.Co všechno je možné prožít v jednom zastrčeném špitálu když táta hledá rodinu...Solidní thrillerový počinek na celkem obnošené téma.Pozornému a pilnému divákovi jistě byla záhada objasněná už v počátečních sekvencích snímku , nicméně zvědavost nedala jak se tvůrci poperou se zápletkou aby film neskončil po několika minutách.Takoví ranhojiči z kukuříčných polí někde v širé dáli nemusí být až zase taková nuda...Snímek nepůsobí roztříštěně jak by název mohl mylně napovídat, naopak , stavba děje i zvraty mají své kouzlo.Pokud tedy pocítíte lehkou paranoiu ze svého okolí , nemusíte se stydět. Stejně jako tvůrci tohoto díla.

plakát

To se ví (2019) (pořad) odpad!

Kdo tady vyrábí "fake news ?!? https://zpravy.dt24.cz/domaci/ct-odvysilala-jinou-a-predem-pripravenou. Je evidentní, že v tomto případě platí: Zloděj křičí , chyťte zloděje. Česká televize je manipulátorské médium které se neštítí použít jakékoliv prostředky k diskreditaci jiných než jejich názorů. K pořadu navíc zrušila diskuzi, což je rovněž na úrovni totalitních praktik.Předtočená reportáž která je údajně vysílána v živém vstupu je naprostým selháním statusu veřejnoprávní televize ,kdy jsou občané krmeni nesmysly na objednávku které pak v ČT vydávají za pravdu.Hanba vám!!! Stejně tak poslancům kteří mají možnost a měli by jednat co se týká personálního obsazení vedení ČT stejně tak jako kvality vysílání.

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Další pokus mimo terč. Schématická forma příběhu o dnešní době kde vládnou peníze a klientelistický systém.Detektivové od Nejsvětější Trojice tentokrát řeší případy vražd které mají pozadí v minulosti. Silně kostrbatá konstrukce celého příběhu ve kterém chybí gradace děje a je pouze shlukem událostí.Snaha o vysvětlení divákovi kde vzal "lučíštník" velice obsáhlé a jistě pečlivě střežené informace o manipulaci vyšetřování z let minulých, která je klíčová pro další sled událostí, je naprosto nevysvětlená. To je velká škoda, poněvadž toto by dalo na mrazivý thriller .Místo toho máme sérii bez napětí která popisuje obecně známá fakta dnešní reality. Jako drama ploché, jako krimi nudné.Hřebejk by se měl skutečně více soustředit na to, co mu jde velice dobře.Nevěra ,podrazy a nejrůznější lehkoživky ,tady je pan režisér na svém písečku.Krimi určitě není můza která by ho políbila...

plakát

Temný Kraj - Spoutaní - 1. část (2019) (epizoda) 

Neumětelství tvůrců tehle série nebere konce. Natočit tak nudnou epizodu s jalovými postavami a ubohým příběhem ,fakt se styďte .Dialogy to už je kapitola sama o sobě. Zkuste se živit jinak než točením rádoby mystery seriálů.

plakát

Léto 84 (2018) 

Rychlé Šípy na americký způsob. Oregonský balíkov má své náctileté hrdiny.Partička se zabývá hrou na schovku a příležitostně i pátráním po dívčích kalhotkách, to druhé se jim dost nedaří a tak když se objeví zpráva, že v kraji řádí sériový vrah ,zbystří pozornost.Slovo dá slovo a hoši se rozhodnou plnit bobříka pátrání , když to s těmi bobry předtím nevyšlo...Osaměle žijící polda ze sousedství se stává předmětem jejich zájmů.Skrývá ve sklepě skutečně nějaké tajemství? Jako správný vrahounský úchylák, který měl jistě podobné dětství jako jeho oběti se tváří jako přívětivý a laskavý člověk ale je to opravdu tak? Pátrání končí fiaskem ale nechají se nadržení skauti jen tak odradit? Jasně, že ne ! Filmově velmi nudné a nezáživné vyprávění které se pokouší o jakési retro do "osmdesátek" Jako přehlídka bizarního panoptika co je možné zprznit s už tisíckrát omletým tématem o magorovi který vraždí jen tak..z lásky.Velmi slaboučký snímek.