Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama

Zajímavosti k filmům (27)

Kud Wafter

Kud Wafter (2020)

Anime film byl zafinancován předem formou crowdfundingu, který byl zastřešený přímo pod společností Visual Art's, která vlastní práva k původním videohrám. Původní finanční cíl, 30 mil. jenů, byl vybrán za šest dní od spuštění kampaně. Jako maximální strop byla určena částka 60 mil. jenů (zhruba 12,2 mil. Kč), která se vybrala za další dva měsíce. To umožnilo vzniknout plnohodnotnému kreslenému filmu s běžnou stopáží. Jména přispěvatelů jsou uvedena v závěrečných titulcích. Díky této formě financování byl film uveden, navzdory trendu odkládání premiér, v listopadu 2020, neboť globální pandemie nepostihla rozpočet určený pro jeho vznik.

リライト - Season 1

リライト - Season 1 (2016) (série)

V seriálu je použita kombinovaná 2D a 3D animace. Postavy a okolní prostranství jsou ve 2D, kdežto monstra jsou ve 3D.

リライト - Season 1

リライト - Season 1 (2016) (série)

Pokaždé, když si Kotarou nebo Kagari koupí kávu z nápojového automatu, lze na plechovce spatřit logo původního vývojáře hry, ze které tento seriál vychází.

Planetarian: Čísa na hoši no jume

Planetarian: Čísa na hoši no jume (2016) (seriál)

Hvězdný projektor v planetáriu vychází z projektoru ZEISS druhé generace, který je průvodkyní Yumeni nazýván jako „paní Jena“. Jedná se o referenci na německé město v Durynsku, kde byla r. 1846 založena Carlem Zeissem firma ZEISS, výrobce přesných optických komponent a přístrojů.

Zahrada slov

Zahrada slov (2013)

Yukinin mobil se náramně podobá poslední generaci smartphonů Sony Ericsson pod označením Xperia neo.

Oretači ni cubasa wa nai

Oretači ni cubasa wa nai (2011) (seriál)

V poslední epizodě, kdy student Haneda Youji jede příměstským vlakem do školy, visí nad jeho hlavou reklamní plakát s pěti děvčaty v popředí a s tulipány na dolním okraji. Jedná se odkaz na Shuffle! (od r. 2005); hru a anime adaptaci od stejného vývojáře, který vytvořil i originální hru, ze které tento seriál vychází.

Kanon

Kanon (2006) (seriál)

Název seriálu je odvozen ze skladby "Pachelbelův kánon", který lze zaslechnout v průběhu 14. kapitoly "Hibiware ta kyousoukyoku".

Kanon

Kanon (2006) (seriál)

Jednotlivé epizody jsou z části pojmenovány podle hudebních pojmů - např. "Intermezzo světla a stínu", "Zapomenutá partitura", "Tajemné divertimento", či "Rekviem na vrcholku kopce".

Černá bible - Only Version

Černá bible - Only Version (2005) (série)

Původně jde o speciály, které vyšly jen v Japonsku v limitované edici, avšak o pár let poté byly spojeny do ucelené kolekce minipříběhů a znovuvydány ve Spojených Státech.

Air - Mači

Air - Mači (2005) (epizoda)

V epizodě, kde Yukito nese Kano oběd do školy, vyptává se Yukito trojice děvčat, kde by mohla být. Všechny tři (Tsukimia Ayu, Minase Nayuki a Sawatari Makoto) jsou hrdinkami seriálu Kanon (od r. 2006).

Akane Maniax

Akane Maniax (2004)

Jedná se o přímé pokračování seriálu Kimi ga Nozomu Eien (od r. 2003) a spojku mezi univerzy zmíněného seriálu a videohry „Muv-Luv“, jež anime adaptaci už postrádá. Obě videohry pochází od vývojářů ze studia âge.

Wind: A Breath of Heart

Wind: A Breath of Heart (2004) (seriál)

V seriálu je použita kombinace 2D a 3D animace zároveň. Ve 2D jsou zanimovány postavy, kdežto budovy, místnosti a předměty jsou zobrazeny v prostoru.

Černá bible - Gaiden

Černá bible - Gaiden (2002) (série)

Ve druhé kapitole se Hiroko a Nami baví o Valpuržině noci. V Česku ji známe jako noc, kdy pálí čarodějnice a spadá na 30. dubna. V tuto dobu se čarodějnice domlouvají se silami temnoty, které jsou právě v tento čas nejsilnější.

Reklama